БСП мъдри смесен вот

Идеята на червените е за пропорциална листа с по един мажоритарен кандидат
23
БСП мъдри смесен вот
Мая Манолова. Снимка: БГНЕС

Да се въведе смесена избирателна система за изборите догодина, предвиждат промени в Закона за избор на народни представители предложени от БСП.

Броят на многомандатните избирателни райони у нас остават 31, отбеляза  депутатът от "Коалиция за България" Мая Манолова.

Всяка партия или коалиция ще може да издигне както пропорционална листа, така и по един мажоритарен кандидат, предвиждат промените в закона.

“По този начин искаме да мотивираме хората да участват по-активно в изборите”, обясни Манолова.

Социалистите предлагат и въвеждането на т.нар. активна регистрация на избирателите, която трябва да прекрати практиката за манипулиране на изборите.

За целта около месец преди изборите всички граждани, които ще гласуват, ще могат да се регистрират и личните им данни ще бъдат част от избирателните списъци.

Тези, които не се регистрират, ще могат да го направт в деня на изборите, но тогава ЕГН-то им и номерът на личната им карта ще бъдат записвани на ръка.

Целта е да не се извършват манипулации с лица, които не гласуват, но се получава така, че някой ги записва в списъците и се извършва фалшификация с тях.

Червените предлагат и създаването на т.нар подвижни избирателни секции за хората, които са трудноподвижни и не могат да отидат до съответната избирателна секция.

“Исканията на НДСВ за задължително гласуване и провеждането на изборите в работен ден едва ли ще станат реалност за тези избори, защото за целта е необходима промяна в конституцията”, обобщи Манолова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
малко е стара, но проверен кадър
1
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Тази горда социалистка направо ми навява греховни мисли. Само че по-добре да води еротично предаване по бельо вместо да дава *** идеи.