Олигарх с 300 хил. лв. годишно? Смешно е, отсече Ковачки

Бизнесменът предположи, че акцията срещу него е поръчка
13 ное 2008 09:29,
50
Олигарх с 300 хил. лв. годишно? Смешно е, отсече Ковачки
Снимка: БГНЕС

Аз не бягам от отговорност. Абсурдно е да има такива нарушения, в които ме обвиняват, обяви бизнесменът Христо Ковачки.

Убеден е, че скандалът ще завърши благоприятно за него, даже вижда положителното, защото "по този начин българските политици ще покажат в ЕК, че разследват богатите хора в България", каза той.

Това, че ми е предявено обвинение, гледам като факт, който трябва да преодолея, и ще се боря докрай, защото обвиненията не отговарят на истината. Аз не се чувствам олигарх, а човек, който работи. Нито имам яхти, нито ходя в чужбина. Аз искам да живея и да работя в България, каза Ковачки.

На въпроса, ако се докаже обратното и влезе в затвора, Ковачки отговори, че ще си понесе последствията.

Аз съм сигурен, че много от нещата стават по поръчка, и предположи, че и към него има някаква поръчка, като спомена името на бившия ръководител на НСБОП ген. Ваньо Танов.

По думите му в чисто политически план нещата се преиграват.

Ако бях покровителстван от управляващата коалиция, нямаше да бъдат предявени тези обвинения към мен. Не искам да влизам в политиката, само показвам активна политическа позиция, охарактеризира се той.

Христо Ковачки заяви пред БНТ, че не познава сръбския наркобос Сретан Йосич и обвиненията за връзките му са абсурдни.

Категоричен е още, че е нелепо предположението, че е заел мястото на Константин Димитров - Самоковеца, след убийството му в Холандия.

На въпрос за доходите му Ковачки каза, че е член на Съвета на няколко дружества.

Моите доходи годишно са около 300 хиляди лева, допълни той.

Ковачки каза, че е взел първия си милион чрез кредит преди много години от тогавашната банка "Биохим", като първоначално е започнал бизнеса си с търговия на храни, които са изнасяли в Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
освен търсачи на мозъци има и търсачи на инвеститори....явно сръбските тайни служби са на ниво и въпреки кризите и войните икономически страната стои добре..Стотици милиони български инвестиции изтичат натам и няма нищо чудно че стандарта на живот е по висок!червената върхушка продължава да изнася капитали от страната!
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
куца ти акъла *** по долу ...вероятно си омаян от големите умове на крадливите ни бизнесмени в кавички
27
0
 
0
 
! Отговори
Богаташа преди 15 години
някакъв цирк ли е, или какво? Егати смешниците. Този печелил по 300 хил.годишно, онзи се осигурявал на минимална заплата, другия пък не плащал осигуровки на работниците си....Богаташите имат вече по няколко бодигарда на снахите си и внучетата си, синовете им карат расови автомобили, които дори западните аристократи не могат да си позволят, те самите вече не купуват някакви кооперации за по няколко милиона, а направо отрасли, международни панаири, квартали, огромни по стотици декари площи, за жълти стотинки и накрая нямали по 300 хил лева да си платят гаранцията за свободата. Думи нямам......Хайде на избори.......Да живеят социалните правителства и техните олигарси.ДЕМАГОЗИ...
26
0
 
0
 
! Отговори
dana4nia преди 15 години
4.000.000.000 lv sa polu4ili w "plik" - saotwetno ne sa gi deklarirali i ne sa im platili danaci - towa e napraweno ot kogo? ot balgarskite sluziteli i rabotnici. A samo ne4o go presledwat. Sprawedliwost, mai ne sawsem ...
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
...един застрелян заек
24
0
 
0
 
! Отговори
До 21 преди 15 години
Незнам от къде са му парите и колко и за какво лъже. Знам, че не е слух а факт ниската осигуровка на работниците му. Хората са казали нещо - колкото по-богат, толкова по-стиснат. Явно затова играе и на дребно.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анти преди 15 години
Искам да го попитам тоз мошеник защо осигурява служителите си на минимални заплати.Защо принуждаваше служителите си на последните избори да гласуват за ДПС ? Защо не даде обяснение тоз мазник как мутрите му хвърляха в реката селяните,протестиращи край мина Чукурово? Ама сърбите ще му видят сметката,даже и да влезе в парламента като депутат. Всичко най-лошо му желая
22
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Дори за мениджър има опции за закупуване на акции, бонуси, които са процент от печалбата. При 700 млн лева и печалба 10% на година - това са 70 млн годишно. Ако държи акции от 2-3 процента или право на бонус - това са 2млн лева плюс стандартната заплата за такава позиция от 10-15 хиляди евро на месец. Като сложим чертата се получава, че взема 7-8 пъти по-малко, което е съотношението между държавни и частни заплати за съответна позиция. Бас ловя, че човека си е на заплата от службите, като се занимава с хайтек трансфер, а всичкия му бизнес е легенда, тъй като в трансфера на технологии става въпрос за стотици ама не милиони, а милиарди, какъвто е примера с Гугъл, основан с български метод за бързо търсене и имащ капитализация от 100 млрд $ нищо, че в последно време акциите му вървят все надолу и сега са на половината от най-високата си точка. В биографията му пише, че имал десетина патента за изобретение.
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
абе не знам що за човек е Ковашки, но в 2те си интервюта, които съм гледал каза много смислени неща, неудобни за правителството.а това обвинение ми звучи меко казано абсурдно.кой човек би рискувал бизнеса си за милиони, укривайки смешно малко данъци, просто нещо куца.
20
0
 
0
 
! Отговори
Вальо преди 15 години
Какви осигуровки внася на хората които работят за него?!? Истината е, че осигурява хората на минималната работа заплата и че всички се подписват на няколко ведомости. Няма ли поне малко морал тая ***, да си мълчи по-добре.
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
.
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
на три места работя ,главен счетоводител ,събота неделя ,фирми в къщи и докорвам 25000 лева ,къв си ти бе извън зечмен "умнико" 300000 доход на 400 лв се осигуряваш ...*** ...а работниците и финансистите си на колко осигряваш .....по колко плащаш на минъорите си ...месечно ...не говоря за они тридесет лева преизборно под тегяха за бай аамет доган
17
0
 
0
 
! Отговори
Стельо преди 15 години
Той и Коце Маца разправяше, че било грешка, ама грешката излезе вярна. Разликата е, че тоя няма да го лепнат, защото не го търси Германия, ами ***. Нека обясни как издържа 2 професионални ФК като има само 300 000 годишно???
16
0
 
0
 
! Отговори
Chakesper преди 15 години
Докога българските управници,ще плагиатстват идеи от моята пиеса"Много шум за нищо".Моля спазвайте закона за авторското право!
15
0
 
0
 
! Отговори
Johnny ATAKISTA преди 15 години
Момче, теб глава ли те боли?! 300 хил. на година са 25 бона на месец бе човек, какъв мениджър трябва да си за да взимаш такива пари. Межиджърите в България взимат между 2 и 4 бона на месец, директорите - 6-8. Дори и изпълнителен директор на фирма не взима 25 бона на месец. Стига, това са глупости. Крал, крал, крал та се забравил тоя Ковачки.
14
0
 
0
 
! Отговори
Спасявайте се! преди 15 години
Вчера държавата КАТАСТРОФИРА с превишена скорост. Управляващите танцуват кючек върху главите на народа. Станишев назначи за свой съветник френския Жан Виденов - Доминик дьо Вилпен. Хора, спасявайте се кой както може!
13
0
 
0
 
! Отговори
kev преди 15 години
Лицата, които притежават парите на България са ИЗВЕСТНИ на всики. Имена, имоти , сметки ...всичко е налично в следствието и службите. Трябва само да получим достъп до там.Именно защото цялта политика ни е театър, то лицата които я организират са сами на себе си най-големите врагове. По-умните тук трябва да се досетят как може това да бъде използвано сртещу тях !!
12
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Може да казва истината. 300000 са една не толкова добра заплата за мениджър. Все пак държавата не е частен бизнес и дава винаги по-малко. Ако човек прочете биографията му вижда, че това не е селското момче с борчески прояви. Най-вероятно стнава въпрос за човек на второ главно на ДС, който е пак на държавна работа или на работа за някой БСП кръжец. Завършил квантова физика в Ленинград, взел първия милион на заем от Биохим - банката, която беше приватизирана 1993 от Дорон, бивш шеф на научно-техническото раозузнаване. Привикването на такъв човек в следствието не е като привикването на Галевите. Вероятно става въпрос за колосалното държавно-бесепарско престъпление да се краде know how от български лица и фирми и да се изнася чрез каналите на научно-техническото разузнаване с цел да пълни партийни каси и като бонус да внедрява агенти във водещи западни фирми, агенти легендирани като разработчици на изнесената технология, а също и да се отварят бизнеси за стотици милиони уж за аутсорс на крадената технология. Нещата взеха толкова драстични размери, че въобще заплашват съществуването на България, тъй като навредиха на колосални интереси. Всъщност размахването на етническата карта е финансирано от същите засегнати интереси. Май БСП върхушката е време да се принизи, както ги съветваше великия им вожд и да чака да мине бурята.
11
0
 
0
 
! Отговори
vilas преди 15 години
Не знам дали му е задръстено изражението, но факт е че човекът отдавна ни е сложил всичките в най-малкият си заден джоб! И не коментирам фактът по законен или не законен начин! Имаме си много хубава народна поговорка - На гол *** - !... на всички се иска да са на негово место, а храчите! Ама гроздето е кисело, щото е високо! Искам да ви видя с неговите възможности, колко ще ви е морала!
10
0
 
0
 
! Отговори
Izbori преди 15 години
Изглежда политическото статуктво доста се притесни от Коалиция Напред. И решиха да се опитат да прецакат Ковачки, ЗНС и ВМРО.А другите НЕ ги закачат - ***, Ветко и Гергов в Пловдив.....