Разковават бъчвата на ДПС. Доган и обръчът му отиват на разпит

До 20 дни трябва да стане ясно кой и какви пари е наливал в Бизнес центъра на ДПС
18 ное 2008 11:43,
47
Разковават бъчвата на ДПС. Доган и обръчът му отиват на разпит
Дали пък това е Бизнес центъра на ДПС. Снимка: Булфото

Ахмед Доган, както и всички лица, замесени в обръча от фирми на ДПС, ще бъдат разпитани, съобщиха от прокуратурата.

Обясненията им, както и проверката по скандалните данни, изнесени от Керим Караали, трябва да приключат до 20 дни, обяви зам. градският прокурор на София Роман Василев.

"Дал съм указания да се проверят всички факти, вкл. и да се изискат съответните доказателства, тъй като Караали твърди, че за изнесената информация има и писмени доказателства. Трябва да се съберат достатъчно данни и след това да се прецени дали да се образува досъдебно производство", каза Василев.

Магистратът бе категоричен, че проверката няма да изтече по медиите, защото "на всяко наше казване се появяват още някакви другари, които казват псевдоними на разработки, и започваме да се обясняваме в един омагьосан кръг", добави той.

Василев посочи, че не се притеснява от факта, че ще проверява управляваща партия като ДПС.

"Няма да ми е за първи път да загубя доверието на още една партия", каза той.

Преди четири дни Караали, който е предшественик на Ахмед Емин, обяви, че лично той е ръководил т.нар. Бизнес център в Движението за права и свободи.

"По мое време нямаше длъжност началник на кабинета на Доган. Ние се срещахме с бизнесмени, политици, а и направо с мафиоти", каза той.

По думите му по това време ДПС е било търговска партия, а парите се прибирали лично от Ахмед Доган и Касим Дал. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Из прокурорската преписка:Прокурор: Г-н Доган, знаете ли нещо във връзка с изявленията, че вашата партия е вземала милиони?Доган: Не, разбира се!!! Ние сме честна партия, аз съм честен политик- преподавател в ПУ.Заключение на ПРОКУРОРА: в партия ДПС няма достатъчно доказателства, че е вземала незаконно пари от бизнесмени и други.Името на Доган и останалите- чисти и неопетнени.
25
0
 
1
 
! Отговори
Жоро Трайперов преди 15 години
Вярва ли някой в задгробния живот?
24
0
 
1
 
! Отговори
калин преди 15 години
Как си представяте Борис Велчев ,Гоце Първанов и цялата им кохорта лакей да разледват себе си и Доган!
23
0
 
1
 
! Отговори
Възторжен преди 15 години
Много сте точни в коментарите!
22
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Прочети коментар 10 и виж дори и да махнеш БСП и ДПС кой ще вкараш.. Оправия няма...
21
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 15 години
МАЛКО ПЕПЕЛ В ОЧИТЕ - Пред ЕУ да направят малко работа прокурорчето ще ги обвини *** ще се защитават , я някой друг ще го САМОУБИЯТ и пак доникаде! МАФИЯ И БАНДИТИ КАТО ДОГАНЧО и тем подобни нагли политически МУТРИ никога няма да ги барне нашият НАЙ-КОРУМПИАН в целия СВЯТ СЪД, Така че В ДИВИЯ С ТАКИВА НОВИНИ! НА СЪД ЦЕЛИЯ ПАРЛАМЕНТ ВСИЧКИ МИНИСТРИ И ВСИЧКИ В ЗАТВОРА СЛЕД ТОВА! И ТО НЕ БЪЛГАРСКИ СЪД А ЕВРОПЕЙСКИ , там може и да работят законите! ТУК РАБОТИ САМО МАФИЯТА!
20
0
 
1
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
че има олигарси..проблема не е че има велчев или х хотел по морето..проблема не е и в това че се краде много от червената номенклатура..проблема е че парите не работят за България!Парите се изнасят и се инвестират в САЩ...АНГЛИЯ...Аржентина..Австрия...нищо че г-н велчев или г-н"Х" че имат хотели..те си стоят тук в България дава се работа на камериерки..портиери..сервитьори в ресторантите..парите се въртят тук създават се работни места..за да се построи хотела е дадена работа на стотици строители.....Но ако този хотел се построи на Караибите..там ще се създават работни места там ще се реинвестира...Така че големият проблем е липсата на национално отговорент капитал липса на национална стратегия по въпроса за привличане на инвеститори..политиците ни и олигарсите продават националните интереси за едно членство в една масонска ложа..
19
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Доган само ще си накриви феса на другата страна и ще премести резания от левия крачол в десния.
18
0
 
1
 
! Отговори
P_boy преди 15 години
Най-много прокурора да хване Ахмед Доган за рязаната карабина...нищо повече.
17
0
 
1
 
! Отговори
зюмбюл преди 15 години
А бе той,Волен,хубаво каза,обща листа на опозицията и БСП и ДПС-аут от власта,ама кой да слуша!..
16
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Като чета коментарите под мен всички са крайно писимистични и аз така.А опровергаите ни поне ведъж де. И децата вече знаят,че виновни има знае се и кой са. После защо доверието в държавата било ниско.
15
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
а г-н Роман Василев как ли е станал прокурор, не вярвам да е без съгласието на ДПС. И катоси мисля кой кого ще проверява , чак ми призлява. Ще се нагледаме на сеир и нищо друго няма да има. Пари при пари отиват. Някой ще си напълни джоба за нечия сметка и ще се кефи.
14
0
 
1
 
! Отговори
Спиро преди 15 години
Много точно си го написал,това е нашата действителност,всичко друго е лъжа.Жалко е,че ние сме участници в тази действителност!.
13
0
 
1
 
! Отговори
lidis преди 15 години
Я, ДА СЕ ВИДЯТ САРАИТЕ ПО МОРЕТО НА МИНИСТЕР ВЕЛЧЕВ И ВСИЧКИ ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ МУТРИ ! OТ ЧИИ ПАРИ СА НАПРАВЕНИ ЧАСТНИТЕ МНОГОЕТАЖНИ ХОТЕЛИ НА БАШ КМЕТОВЕ И ПОЛИЦАИ В НЕСЕБЪР И ОКОЛНОСТИ !
12
0
 
1
 
! Отговори
Shampinion преди 15 години
Ne e li hubava tendenciqta naposleduk? Ne vi li haresva dvijenieto,makar i slabo,sre6tu tazi sbir6tina "du6mani"?Takiva sa vremenata...Nau4iha ni da se radvame i na malko. Az li4no mislq 4e tovva e na4aloto na kraq na politi4eskata kariera na aamet doaan,ot koeto ne vijdam ni6to osven hubavi posledstvia! Otdavna mu doide vremeto na doaan4o,samo deto o6te ne se e nameril "Silniqt na denq",koito da go izmete...
11
0
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 15 години
Спокойно бе хора! Нищо няма да се случи. Доган ще си излезе чист като сълза. Най-много да го отнесе някое жертвено агне от подчинените му.
10
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ето я и следващата вълна така наречената алтернатива - ГЕРБ и Бойко Борисов - Ипон-1 членува в Световната организация на охранителите IAPPA, а Бойко Борисов е персонален член на организацията. В периода 1990-2000 г. е съдружник с емблематични лица от подземния свят, като Младен Михалев-Маджо, Румен Николов-Пашата и други, които според данни на специалните служби контролират наркотрафика, проституцията и редица контрабандни канали. С Младен Михалев-Маджо в продължение на няколко години ползват общ офис в района на НДК в София. А най-смешното е ,че до 2000г. е в един офис с Маджо и Пашата а само година по късно през 2001г. е е назначен на длъжност главен секретар на МВР и е повишен в чин полковник от МВР. В началото на 2002 г. му е присъдено звание генерал-майор с Указ на президента Георги Първанов, а през 2004 г. е удостоен със звание генерал-лейтенант..... ха ха ха такъв смях само в България може да се случи да направиш мутрата шеф на полицаите.. ха ха а още по-простия Български народ и по-конкретно Софийския го избра за Кмет на столицата !!!! А сега ще го изберът за Премиер!!! Досега мутрите бяха под контрола на политиците а сега директно ще контролират всички... Дано Бог да ни пази в следвашите години щото ние явно сме мазухисти и обичаме да се самонараняваме...
9
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Vsi4ko e sueta, prah sme i v tova shte stanem. Skoro...
8
0
 
1
 
! Отговори
Наум преди 15 години
Защо ли имам усещането, че прокуратурата пак ни баламосва?
7
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ша му фанете резания на доган ,ще ги опъне пак на задна прашка всичките ...най вече нас ...а прокурорчето клоунче да не се перчи толкова ..знаем че е подставено там за пушилка ....олаф иде,конгрес иде..избори идат