По пет дни за Коледа и ЧНГ

Работни между двата празника остават 29 и 30 декември; работата потръгва от 5 януари 2009-а
20 ное 2008 07:17,
65
По пет дни за Коледа и ЧНГ
Снимка: Булфото

Правителството ще гласува днес и 2 януари да бъде почивен ден, а да се отработва на 10-и.

Така почивните дни по празниците стават пет по Коледа (от 24 до 28 декември вкл.) и по Нова година (от 31 декември до 4 януари вкл.).

Съгласно Кодекса на труда официални празници са 24, 25 и 26 декември (Бъдни вечер и Рождество Христово) и 1 януари (Нова година).

Работни между двата празника остават 29 и 30 декември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
съвестен работник преди 15 години
егати са па требе да си пием на 2-ри у дома а на на работа
23
0
 
0
 
! Отговори
Щросмайер преди 15 години
Абе ***, ти си е.б;а;си "бизнесмена" щом няколко почивни дни ще ти разклатят бизнеса. Я по- добре врътвай ключа преди да си фалирал и отивай да копаш някъде. От такива като теб, държавата е на това положение. Точно така- от такива като теб- гаражни бизнесмени. Сигурен съм се, че се занимаваш с дребни далаверки и лъжеш хората за по 5-10-100 лева и тормозиш служителите си с ниски заплати. Ти като си такъв капиталист, даваш ли 20% от оборота си за заплати? Даваш ли по един месец платен отпуск през лятото и две седмици през зимата? Защото капталистите в Германия, Франция и много други капиталистически държави дават. И не са фалирали за разлика от мухльовци като теб.
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Деборка, изби рибата, моето момиче....
21
0
 
0
 
! Отговори
Joro преди 15 години
От край време в БГ нова година си е нова година , кой го интересува , за някакъв си исус , който си вярва в религиозни простотии да си вярва , само да попитам преди да обрежат исус , нова година не е ли съществувала , китайците като си нямат исус как празнуват нова година хилядолетия преди него . Относно 2 като си голямо бизнесменче дай по 5000 лева премии на твойте работници и ге пусни 1 месец по празниците , ще видиш колко ще са ти благодарни
20
0
 
0
 
! Отговори
Debora преди 15 години
Sajaliavam te! Nevejestvoto ne hodi po gorata, to caruva pri horata.
19
0
 
0
 
! Отговори
Debora преди 15 години
Nova godina e praznik svarzan s obriazvaneto na Isus. i - prebroiavaneto na evreiskoto nasele ot rimlanite.
18
0
 
0
 
! Отговори
Надя преди 15 години
За едно си прав 2 - никой не работи в събота в западна Европа. За друго обаче не си прав. В цивилизованите страни, когато се случат такива разпокъсани празници винаги се прави "мост", т.е. фирмите не работят официално по 2-3 седмици. Така не се налага на хората да се избиват кой да си вземе отпуската, а на работодателите не се налага да гледат пияни служители в офисите си :) И въпреки това никой не е фалирал.
17
0
 
0
 
! Отговори
men преди 15 години
като толкова ти се работи, работи, кой те спира! Мога да ти кажа само, че лятото в почти цяла европа има 1!!!! неработен месец и той е август, както и по нова година, в повечето страни фирмите дават почивка на служителите си между Коледа и Нова година 2 седмици, без прекъсване. И с това не са станали по-големи или по-малки комунисти, нито пък им е западнал стандарта.А тези, които по принцип работят-т.е. всички магазини, с официални и без официални празници пак ще си работят. Само хората ще са прецакани, защото не съм чула досега на такива места да се взимат тройни надници, минават с договор за ненормирано работно време
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
moqt boss ne 4aka pravitelstvoto da mu razre6ava.O6te minalata sedmica ni predupredi,4e v tezi dni NQMA DA RABOTIM! rabotq v turizma-dali nqma da ima rabota,a? Typ4o 2! Ama 4oveka e precenil i ni ! Bah ti biznesa tvoi! Nenagu6il se!
15
0
 
0
 
! Отговори
dan преди 15 години
Абе ей ненормалник как искаш хората да ти работят качествено като искаш да ги лишиш от законното им право на почивка по празниците аз моя персонал ги освобождавам и на 29 и 30 хората го оценят това и ще са много по мотивирани за работа след празниците.
14
0
 
0
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 15 години
ПРАВИЛНО Е ДА НЕ СЕ РАБОТИ НА 02.01.09 , И БЕЗ ТОВА МАСОВО ЩЯХМЕ ДА СИ ПУСНЕМ ОТПУСК !!! ЩО ЗА БЕЗУМИЕ ДА ПОЧИВАШ ДВА ДНИ - ПОСЛЕ ЕДИН РАБОТЕН И ПАК ДВА ПОЧИВНИ ?????? А КОЛКОТО ДО 2 - ХОРАТА НЕ СА *** ,НИТО РОБОТИ ЗА ДА СЕ ПРАВИШ НА МНОГО ОЩЕТЕН !!! ЗАПОМНИ, ЧЕ И ТИ СИ БИЛ КАТО ТЯХ, А СТИСНАТ И ЗЛОБЕН РЪКОВОДИТЕЛ СЕ НАКАЗВА С БЕЗДЕЙСТВИЕ ОТ ПОДЧИНЕНИТЕ МУ !!!!!!!
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
11- ти, празници са все пак. народа се сплотява :-)Явно и злобата ще си вземе заслужена почивка, след като работи на пълни обороти напоследък :-)
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ujasT
11
0
 
0
 
! Отговори
Баба ви от Каспичан преди 15 години
Хайде, вече е време да се скарате пак кой е от София и кой от провинцията. Бива ли да има 9 коментара и още да не сте се зачепкали по въпроса с произхода? Ще взема да се изплаша, че народът е станал задружен :))))))))
10
0
 
0
 
! Отговори
korleone преди 15 години
Ами ти бе бизнесмена,като ти работят по празниците плащаш ли двойни или тройни надници,или смучеш на хорицата кръвчицата за да може джипа ти да се движи и ку..рвата ти да се кефи.Да е.а вашта мама и к.путите.А ако има чалъм и без почивки да Ви работят ! Разберете го тоя кой е и му скъсайте дивия !
9
0
 
0
 
! Отговори
gogo преди 15 години
a na 29 i 30 kolko li ste se raboti
8
0
 
0
 
! Отговори
Бай Х. преди 15 години
Къде намеси и религията сега?
7
0
 
0
 
! Отговори
lokster преди 15 години
@Debora, Нова година не е свързан с никакъв *** християнски (или какъвто и да е религиозен) празник или събитие. Всички култури които използват някаква форма на годишен календар празнуват по един или друг начин настъпването на новата година, независимо от религията.
6
0
 
0
 
! Отговори
Debora преди 15 години
S koe sabitie e svarzan praznika- '' NOVA GODINA'' ? haide da vi vidia mili moi hristiani..
5
0
 
0
 
! Отговори
До 2. - 08:02 - преди 15 години
Не стига че си ***, ами си и егоист . Ще спра до тук , защото със сигурност ще получиш още характеристики и от коментарите след мен. За да и е добре на теб , на 10-20 души да им е зле, голем акъл си. А за отработването в западна Европа, ами те там повечето фирми ще почиват по 2-3 седмици , без да работят на 29-30. Да не казвам, че са доста фирмите и в БГ, които ще направят същото, без да споменавам конкретни много големи такива. Аде теб като ти се работи си ходи и си работи.