Бойко до Коритаров: Златев ми се разсърди

"Няма защо да се сърди на теб, защото не си ми редактор" - оправдава се уволненият журналист
21 ное 2008 21:38,
86
Бойко до Коритаров: Златев ми се разсърди
Снимка: Булфото

Скандалът около уволнението на Георги Коритаров от Нова телевизия стана повод за осветляване на приятелските отношения на журналиста със столичния кмет Бойко Борисов, които досега не бяха обсъждани в публичното пространство.

Това, което се случи, е всъщност шантаж заради излъченото предаване с жената, която се идентифицира като информатор на Юрген Рот, заяви в интервю за Канал 3 уволненият журналист.

Dnes.bg припомня, че на 14 ноември тази година в сутрешния блок на Нова телевизия Коритаров проведе разговор със Светла Василева, представена като „информатор на германския разследващ журналист Юрген Рот“. Тогава Василева заяви: „Град Правец е частен град на фамилията Златеви“.

Ден след излъчването на интервюто Коритаров получава SMS от Бойко Борисов, в който пише: „Валентин Златев ми се разсърди“.

Няма защо да се сърди на теб, защото не си ми редактор“- това бил отговорът на журналиста, който той сподели пред Канал 3.

С Валентин Златев се познаваме от компании на генерал Бойко Борисов, с когото сме били в близки отношения. Познавам Валентин Златев от тази среда и съм бил в отношения на добър познат с него, заяви Коритаров и дори стигна още по-далеч в признанията си:

Аз съм бил в кабинета на Валентин Златев многократно като при добър познат и като при приятел на генерал Борисов...

Днес казах на господин Борисов нещо, което ми се струва, че е важно. Казах му го по телефона. Казах му, че твърде е възможно ГЕРБ да загуби изборите, но ако ГЕРБ все пак спечели тези избори, които предстоят, това според мен би било изключително опасно за България, тъй като по този начин зад победата на ГЕРБ ще се легитимират интереси, които са недостатъчно ясни. Иначе наистина искрено съжалявам за това, че съм си и помислил, че с тези хора може да се стои на една маса, разкая се Коритаров.

По-рано в петък стана ясно, че Валентин Златев е изпратил писмо до Нова телевизия, в което има оплакване срещу журналиста.

Това е един много неприятен случай. Подробности за него в едно писмо сме изпратили до Нова телевизия. Считаме, че уволнението до голяма степен е в резултат на нашето настояване, за което благодарим на ръководството на Нова телевизия и считаме, че Георги Коритаров не е представителна извадка на българската журналистика.

Това заяви за агенция „Фокус“ Диана Дамянова, собственик на агенция D&D, която отговаря за връзките с обществеността на Валетин Златев (шефа на „Лукойл”).

Ние разказваме в писмото, че той предложи на Златев една сделка, която меко казано е нечиста и незаконна, разбира се - Златев му отказа. Това напрегна техните отношения и той започна да отправя от ефир покани към Златев в стил – да му вдигне телефона, заяви Дамянова.

Писмото съдържа твърдения за изнудване от моя страна за 3 милиона. Искам да подчертая, че аз не съм в позиция да изнудвам човек като Валентин Златев, още повече за 3 милиона. Искам да подчертая, че с досегашното ми уважение към Бойко Борисов и представата ми за приятелство, никога не бих си позволил тъкмо заради неговия авторитет да изнудвам някого за подобна сума пари, за когото знам, че е негов приятел, заяви от своя страна Георги Коритаров.

Преди признанията на уволнения журналист в ефира на Канал 3 Силва Зурлева (главен консултант на Модерн Таймс Груп в България, а също и на борда на директорите на Нова Телевизия) разви тезата, че Коритаров е отишъл при Златев като пратеник на Цветелин Кънчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
1
 
! Отговори
ето преди 15 години
организация без лидери ,в която взимаме решения с гласуване
84
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ама ТОЯ ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ САМО ПРАВЕЦ ЛИ ВЛАДЕЕ??????
83
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Коритаров много помогно за изобличаването на: *** -румен петков и генерала му ,който го снимаше с телефон ,дпс-с керим караали, абе може и агент дае бил,но е един сравнително по смел журналист и умен, а това е наистина някакъв шантаж с причината за уволнение
82
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
И какво излезе, Бойко Борисов, който плюе БСП е най-добър приятел с Валентин Златев, който е комунистическо синче, а Златев от своя страна е директор на Нефтохим, който беше продаден за стотинки на руснаците от Иван Костов- лидер на СД. То вече само в тая държава си мислят, че има различни партии и политици с различни програми за успеха на тая държава и тоя народ. Всички са от едно тесто и бъркат в една каца-държавната.
81
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Eй,някой не се ли сети да намеси Сидеров или Иван Костов бе...oлигофрени такива ...
80
0
 
1
 
! Отговори
до 77 преди 15 години
Ами,страх!Няма такова нещо!Просто всички са МНОГО УМНИ И ГОЛЕМИ ИГРАЧИ и обсъждат помежду си ситуацията!И кротичко злорадстват как се е накиснал!И това е!
79
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
АБЕ БЪЛГАРИНО ДО КОГА ЩЕ СЕ ВЪЗХИЩАВАШ НА ТАКИВА *** КАТО БОЙКО КОРИТАРОВ КОЙТО ЖИВЕЯТ В РАЗКОШ А ТИ БЪЛГАРИНО МИЗЕРУВАШ В ГЛАД И МИЗЕРИЯ И ТИ УТРЕ ИМ СЕ ВЪЗХИЩАВАШ ДАЙ ТОВА ЗЛО ДА ГО ПОМЕТЕМ ОЩЕ ТАЯ ЗИМА
78
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Румен петков го уволнил.
77
0
 
1
 
! Отговори
Марияна преди 15 години
Няма ли да се намери поне един журналист да го защити? Защо се правят, че нищо не се е случило? Страх?
76
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
айдее....наи-сетне намесихте и Бойко.Ми чак се притесних,че не му спрягате името.Глупендъра Коритаров ....Явно до сега му е било удобно Бойко да му е приятел,ама вече не му е удобно......***!Айде!Кой още ще изпееш?
75
0
 
1
 
! Отговори
Връзкар преди 15 години
Топлата връзка на Борисов с руските тайни служби се доказа чрез близките му отношения с резидента на Путин в България Валентин Златев.Работата е проста. Бащата на Златев е дълги години кмет на Правец по време на Тодорживковия режим. След което става представител на руската компания Лукойл, един от основните лостове за налагане на руска протекционистична политика в Европа. Борисов от своя страна е най-приближения до Тато човек - лична охрана, довереник и масажист на татовите уши. Мафията, чрез кръга Монтерей направиха от него главен секретар на МВР и му дадоха богатството, с чиято помощ да спечели за организираната престъпност и политическата власт в страната. Това се наложи след падането на предишната надежда на монтерейците и близък приятел на Борисов - Румен Петков.Дали ще позволим на този сченарий да се реализира зависи от нас. Ако това стане, България за вечни времена ще се превърне в руска колония, отхвърлена и забравена от света като Северна Корея.
74
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Тихо се сипе първият сняг, бате Бойко е яхнал снегорина пак,гони Станишев за да разбере,че е още малко кутре ине може да кара трамвай без разрешение от МВР.
73
0
 
1
 
! Отговори
radostin преди 15 години
ale sy4ko e glupusti samo gluposti pi6at
72
0
 
1
 
! Отговори
kasmetliq преди 15 години
se osvobodi mqsto do lor4eto.pak ako znayte kaf merak i imam.maliiiiiiiiiiiiiiiiiiiii napravo 6a sa ma4kame mno'o zdravo.lor4e ko 6a kai6 ma bulka da poluduvame malko????
71
0
 
1
 
! Отговори
Анти-Златев преди 15 години
.Като офицер на ДС Коритаров (направление западни Балкани и Китай) от години се изживява като човек, който прави политиката в България. И той наистина я прави. Независимо дали одобряваме методите му. Благодарение на работата си в Нова Телевизия осветлява "структурни" проблеми на политическата система, които зависимите журналисти просто не могат да си позволят поради контрола на цензурата и собствената си инфантилност.Би било добре да видим Коритаров в БНТ, със собствено сутрешно предаване, което да измести идиотщините на SIA Цветно и Жените. Няма значение, че персонално не го харесвам и съм от другата страна на линията. Нова Телевизия се крепеше от Коритаров и от сериала Блясък. Сериалът не може да поддържа широкия зрителски интерес към Нова. Време беше да се повдигне и завесата над Златев. Иван Костов, Златев и компания притежават 70% от рафинерията в Бургас, (шефът на Лукойл и заместникът му - 30%, съответно 18% и 12%.). Време е да се ликвидира енергийния монопол на Златев. Световните цени на нефта паднаха от 147 на 48 долара за барел, но Златев не смъкна цените на дериватите. Дори в САЩ в момента един литър бензин струва 94 стотинки (2.30 долара за галон средна цена за страната). У нас бензинът е два пъти по-скъп. Златев и Костов не плащат скъп транспорт до САЩ като американските нефтени корпорации и не плащат американски заплати на работниците си. Световната криза налага този комунистически бандит да бъде смачкан, да се конфискува неговия дял от рафинерията и да се ликвидира монопола върху цените на горивата. Достатъчно време Златев е на народната хранилка - за всеки танкер на ишлеме той взема по 50 000 долара комисионна.
70
0
 
1
 
! Отговори
mislitel преди 15 години
za poreden pat lasva istinata 4e kakvito i demokrati da sme biznesa(razbiray parite) upravlqva vsi4ko.potvarjdava se istinata 4e PARATA EBAVA MAMATA NA FUKARATA(BEDNQKA).A i decata ve4e znaqt 4e kato si bogat te boli k-ura koy 6te e na vlast.vinagi moje6 da gi kupi6 s pari.taka 4e "(NE)-BOYTE SE DECA" BG mafiqta pak si pokaza rogata.e tva e predimstvoto da si bogat.kupuva6 politici,a pak 6te ti se izpravq nqkav ***.Kato gledam za da se opravim 6te trqbva da vra6tame 9 septemvri.ina4e lamqta bg.mafiq 6te prodaljava da ni darji vav 6ah
69
0
 
1
 
! Отговори
mislitel преди 15 години
za poreden pat lasva istinata 4e kakvito i demokrati da sme biznesa(razbiray parite) upravlqva vsi4ko.potvarjdava se istinata 4e PARATA EBAVA MAMATA NA FUKARATA(BEDNQKA).A i decata ve4e znaqt 4e kato si bogat te boli k-ura koy 6te e na vlast.vinagi moje6 da gi kupi6 s pari.taka 4e "(NE)-BOYTE SE DECA" BG mafiqta pak si pokaza rogata.e tva e predimstvoto da si bogat.kupuva6 politici,a pak 6te ti se izpravq nqkav ***.Kato gledam za da se opravim 6te trqbva da vra6tame 9 septemvri.ina4e lamqta bg.mafiq 6te prodaljava da ni darji vav 6ah
68
0
 
1
 
! Отговори
taratajka преди 15 години
защо уволняват Коритаров. Защо ли този Златев не се обърне към съда и да поиска опровержение на това,което е казала въпросната Светла Василева. Ако казаното от нея е вярно, какво е виновен Коритаров?
67
0
 
1
 
! Отговори
4akai malko преди 15 години
Как да не ти е редактор бе......в софия-джунгла бойко коли и беси
66
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
K'at mu otpera edin zad vrata-6te glatne lulata pederast4eto