Бойко до Коритаров: Златев ми се разсърди

"Няма защо да се сърди на теб, защото не си ми редактор" - оправдава се уволненият журналист
21 ное 2008 21:38,
86
Бойко до Коритаров: Златев ми се разсърди
Снимка: Булфото

Скандалът около уволнението на Георги Коритаров от Нова телевизия стана повод за осветляване на приятелските отношения на журналиста със столичния кмет Бойко Борисов, които досега не бяха обсъждани в публичното пространство.

Това, което се случи, е всъщност шантаж заради излъченото предаване с жената, която се идентифицира като информатор на Юрген Рот, заяви в интервю за Канал 3 уволненият журналист.

Dnes.bg припомня, че на 14 ноември тази година в сутрешния блок на Нова телевизия Коритаров проведе разговор със Светла Василева, представена като „информатор на германския разследващ журналист Юрген Рот“. Тогава Василева заяви: „Град Правец е частен град на фамилията Златеви“.

Ден след излъчването на интервюто Коритаров получава SMS от Бойко Борисов, в който пише: „Валентин Златев ми се разсърди“.

Няма защо да се сърди на теб, защото не си ми редактор“- това бил отговорът на журналиста, който той сподели пред Канал 3.

С Валентин Златев се познаваме от компании на генерал Бойко Борисов, с когото сме били в близки отношения. Познавам Валентин Златев от тази среда и съм бил в отношения на добър познат с него, заяви Коритаров и дори стигна още по-далеч в признанията си:

Аз съм бил в кабинета на Валентин Златев многократно като при добър познат и като при приятел на генерал Борисов...

Днес казах на господин Борисов нещо, което ми се струва, че е важно. Казах му го по телефона. Казах му, че твърде е възможно ГЕРБ да загуби изборите, но ако ГЕРБ все пак спечели тези избори, които предстоят, това според мен би било изключително опасно за България, тъй като по този начин зад победата на ГЕРБ ще се легитимират интереси, които са недостатъчно ясни. Иначе наистина искрено съжалявам за това, че съм си и помислил, че с тези хора може да се стои на една маса, разкая се Коритаров.

По-рано в петък стана ясно, че Валентин Златев е изпратил писмо до Нова телевизия, в което има оплакване срещу журналиста.

Това е един много неприятен случай. Подробности за него в едно писмо сме изпратили до Нова телевизия. Считаме, че уволнението до голяма степен е в резултат на нашето настояване, за което благодарим на ръководството на Нова телевизия и считаме, че Георги Коритаров не е представителна извадка на българската журналистика.

Това заяви за агенция „Фокус“ Диана Дамянова, собственик на агенция D&D, която отговаря за връзките с обществеността на Валетин Златев (шефа на „Лукойл”).

Ние разказваме в писмото, че той предложи на Златев една сделка, която меко казано е нечиста и незаконна, разбира се - Златев му отказа. Това напрегна техните отношения и той започна да отправя от ефир покани към Златев в стил – да му вдигне телефона, заяви Дамянова.

Писмото съдържа твърдения за изнудване от моя страна за 3 милиона. Искам да подчертая, че аз не съм в позиция да изнудвам човек като Валентин Златев, още повече за 3 милиона. Искам да подчертая, че с досегашното ми уважение към Бойко Борисов и представата ми за приятелство, никога не бих си позволил тъкмо заради неговия авторитет да изнудвам някого за подобна сума пари, за когото знам, че е негов приятел, заяви от своя страна Георги Коритаров.

Преди признанията на уволнения журналист в ефира на Канал 3 Силва Зурлева (главен консултант на Модерн Таймс Груп в България, а също и на борда на директорите на Нова Телевизия) разви тезата, че Коритаров е отишъл при Златев като пратеник на Цветелин Кънчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Abe stiga ste se zanimavali s tazi otrepka albert
64
0
 
1
 
! Отговори
правчанин преди 15 години
Влазта в официалния сайт на Общшно Правец вижте решенията на общинския съвет /БСП-6, ГЕРБ-5, Коалиция "Правец- европейски град" -2 / ето на този адрес http:// .pravetz.org/Files.php?type=2,Всички решения се гласуват an blok и решенията са от видаГласували-13; За-13, Против-0, Въздържали се-0)само понякога има един въздържал се!Живота в именията на граф Дракула не е от 21 век.Който не живее там и си мисли че Г. Коритаров е уволнен за друго ДА ЗАМЪЛЧИ!
63
0
 
1
 
! Отговори
samuil преди 15 години
ТИЯ ХОРА СА ИЗВЪН ЗАКОНА ОТ 1944 ГОД. ТЕ И ПАРТИЯТА ИМ И ВСИЧКО ЩО ВЪРШАТ Е ВНИМАТЕЛНО ОБМИСЛЯНО И ЦЕЛЕНАСОЧЕНО...И ВИНАГИ ПРОТИВ СОБСТВЕНИЯ ИМ НАРОД......... Е , НА ТОЯ НАРОД МУ ПИСНА , И МУ ДОЙДЕ ДО ГУША.
62
0
 
1
 
! Отговори
pisna mi преди 15 години
ЖИВКОВ СИ ГО КАЗА...... "ОТ СЕГА НАТАТЪК ЩЕ Е ВАЖЕН ЧОВЕКА....../ ТЕХНИЯ РАЗБИРА СЕ/ ..... И ВСИЧКИ ЩЕ ТРЯБВА ДА СТАНЕМ КАТО КАПИТАЛИСТИТЕ"......... КАЗА И ТЪЙ СТАНА....СТАНАХА КАТО КАПИТАЛИСТИ....И НЕГОВИЯ ЧОВЕК БОЙКО ИСКА ДА ИМ СТАВА БАЙРАКТАРА, ЧЕ ДА ЗНАЯТ КЪДЕ И КАК ДА УПАВЛЯВАТ ОГРАБЕНАТА ОТ НАРОДА ПАРА........ КЬОРФИШЕК ПОРЕДЕН БРАТЯ....... НОВИ ХОРА СА НУЖНИ..... СЪВСЕМ НОВИ И РАЗЛИЧНИ ОТ ТАЯ ПРОЖИВКОВСКА ПАСМИНА.
61
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Що така ,всичко мирише на гадно в тази държава .............???Дайте да се изчистим , бе хора !Тази политическо -информационна гадост ще ни унищожи !!!
60
0
 
1
 
! Отговори
B55 преди 15 години
Както е известно Коритаров не е обикновен а и доносник . Б. Борисов всички знаем че охажва мюсолманите като им разрешава да правят свои междонароден център в София кв.Малинова долина . Не се учудвам основния съветник на кмето да е Коритаров а също Борисов да разочарова фенките си като скоро заяви че вече те са отдавна интимни
59
0
 
1
 
! Отговори
nemam nervi преди 15 години
Настанете се удобно и гледайте цирка до избори 2009, а за да не го гледаме и след изборите трябва да си върнем България
58
0
 
1
 
! Отговори
komsomolec преди 15 години
ура другари Коритаров е спрян преди конгреса на БСП... друаря Сергей вче е малко по-спокоен ... но ние не сме НАЛИ
57
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
Bojee, kakva mrusotia, boje.
56
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Абе нито на Златев, нито на Коритаров, нито на Борисов им е чиста работата. Първият е народен изедник, новозабогатял с благословията на ДС, вторият кариерист, нагаждач и доносник на тайните служби, третият няма какво да го коментираме, той е ясен и на децата. Та сега тези ченгета си вадят кирливите ризи и правят театър, крайната цел на който е да отвличат вниманието на хората от истински наболелите въпроси като корупция, бедност, предаване на националните интереси от страна на тройната коалиция. Но така е, понеже всички тези марионетки си имат едни и същи кукловоди.
55
0
 
1
 
! Отговори
Преписано преди 15 години
Преписано:"Я престанете да го хвалите!! Коритаров си беше ДОНОСНИК по манталитет! Това е черта от характера, това е ПРИСЪДА. Който е имал низостта да пише доноси за колеги и приятели, В КОЕТО И ДА Е ВРЕМЕ, си остава подлец и продажник за цял живот. И съвсем не визирам само миналото му. В днешно време той беше ЕКСТРА КАЧЕСТВО нагаждач и предател! Беше сърцето и душата на СДС, когато те бяха силни, а после започна да ги сипе с помия пред целия народ! А блюдолизкото му отношение към турците и ДПС, какво ще кажете? Последните му манипулации в този смисъл в самия петък - ПОСЛЕДНИЯ МУ ДЕН В НОВА, СЛАВА БОГУ!! доказват това. Цели тиради изнесе за етническа толерантност и какво лошо имало в някаква си джамийка в София, а някак удобно ЗАБРАВИ ДА СПОМЕНЕ, че не става дума за никаква джамийка, а за МЕЖДУНАРОДЕН ИСЛЯМСКИ ЦЕНТЪР на 23 декара!! Лицемер, манипулатор, нагаждач, продажник, а ако това, което Уйкенд изнесе е вярно - и най-долнопробен далавераджия и изнудвач - ТОВА БЕШЕ КОРИТАРОВ И НЯМА ДА РОНЯ СЪЛЗИ ЗА НЕГО, А СИ ОТДЪХНАХ!! Отдъхнах си, защото България заслужава ДРУГ ТИП ХОРА да и поднасят актуалните новини и да раздават правосъдие от националния й ефир!! И последно да, Коритаров е обигран и опитен журналист, но професията на журналиста изисква НЕ САМО ОБИГРАНОСТ И ОПИТ, а ПРЕДИ ВСИЧКО ПРИНЦИПНОСТ, ЧЕСТНОСТ, НЕПОДКУПНОСТ И ДОСТОЙНСТВО черти, напълно противоположни на неговите!!"
54
0
 
1
 
! Отговори
Питавката преди 15 години
Да сте чули Коритаров да задава неудобни въпроси на Борисов?????
53
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Koj zanae kakva zadkulisna igra se spretnali otnovo i za po kolko sa se spazarili. Vuobshe ne mi e da gi mislq - te si znaqt naj-dobre, ama da ne me zanimavat s gluposti. Po-dobre da platqt na Lili da ni pee.
52
0
 
1
 
! Отговори
АЗ. преди 15 години
Осъзнайте се бе хора,сега е най сладко и всеки иска да *** от лапачката.Всеки граби и влачи,докато не са ги натиснали,а тогава ще влачат само определени хора,защото сега още не са им потърсили сметка,но когато стане няма да могат да избягат от затвора,както досега беше.Значи всеки знае кой какво е направил и заграбил,но никой не си понася заслуженото,плюят се един на друг,за да стане по-голяма каша и да насъскват хората един срещу друг и в краина сметка ние обикновенните хора да не можем с точност да кажем кой е виновен,но не им остана много.
51
0
 
1
 
! Отговори
van dam преди 15 години
Лукойл и "прекрасната" фирма фиирма D & D взеха за пореден път агресивна шантажна политика. Имали записи - е дайте ги. Това никога няма да се случи защото е лъжа... Явно човекът е ударил в десятката. Лукойл фиктивно помагат и на Доган в случая. Явно са подкрепени поне от 2-3 външни места за да успеят.Ставало дума "за сделка между Златев и Коритаров, и използване на служебното му положение".!? Да, бе, сделките точно така се правят в национален ефир пред милионна публика. Поредната гнусна инсинуация срещу неудобен журналист. Ей това *** най го могат и комай е единственото всъщност, което умеят.Коритаров може само да съжелява за пропуснатият шанс да ги тури на мястото им в интервюто си с Юрген Рот и дълго ще съжелява, че вместо това им създаде медиен конфорт, за да могат да го хързулнат.Ако се беше държал мъжки, а не като страхливец, сега щеше да има подкрепата на Юрген Рот, вместо да му се налага да му поднася извинения.Въпреки унижението на което подложи колегата си очаквам точно той да го защити. Единственият начин, по който мога да изразя протеста си е да престана да включвам на Нова телевизия, така както направих с БТВ. Игнориране.
50
0
 
1
 
! Отговори
van dam преди 15 години
ВЕДднага си проличаха сайтовете близки до рекетьорите в случаяЛукойл и "прекрасната" фирма фиирма D & D Те за пореден път водят агресивна шантажна и манипулативна политика. Имали записи - е дайте ги. Това никога няма да се случи защото е... лъжа!!! Явно човекът е ударил в десятката. Лукойл фиктивно помагат и на Доган в случая. Явно са подкрепени поне от 2-3 външни места за да успеят.Ставало дума "за сделка между Златев и Коритаров, и използване на служебното му положение".!? Да, бе, сделките точно така се правят в национален ефир пред милионна публика. Поредната гнусна инсинуация срещу неудобен журналист. Ей това *** най го могат и комай е единственото всъщност, което умеят.Коритаров може само да съжелява за пропуснатият шанс да ги тури на мястото им в интервюто си с Юрген Рот и дълго ще съжелява, че вместо това им създаде медиен конфорт, за да могат да го хързулнат.Ако се беше държал мъжки, а не като страхливец, сега щеше да има подкрепата на Юрген Рот, вместо да му се налага да му поднася извинения.Въпреки унижението на което подложи колегата си очаквам точно той да го защити. Единственият (може би) начин, по който мога да изразя протеста си е да престана да включвам на Нова телевизия, така както направих с БТВ. Игнориране.
49
0
 
1
 
! Отговори
qni преди 15 години
И Бареков при Коритаров
48
0
 
1
 
! Отговори
Влади преди 15 години
Ей агентурата,спрете се бе ***,писна ми да чета за вас,цял живот лижете *** и доносничите,смешници.
47
0
 
1
 
! Отговори
van dam преди 15 години
жалко
46
0
 
1
 
! Отговори
van dam преди 15 години
Следващият трябва да бъде Бареков,не защото е приятел с Бойко,но защото е ***,на Ковачки и другите