Бойко до Коритаров: Златев ми се разсърди

"Няма защо да се сърди на теб, защото не си ми редактор" - оправдава се уволненият журналист
21 ное 2008 21:38,
86
Бойко до Коритаров: Златев ми се разсърди
Снимка: Булфото

Скандалът около уволнението на Георги Коритаров от Нова телевизия стана повод за осветляване на приятелските отношения на журналиста със столичния кмет Бойко Борисов, които досега не бяха обсъждани в публичното пространство.

Това, което се случи, е всъщност шантаж заради излъченото предаване с жената, която се идентифицира като информатор на Юрген Рот, заяви в интервю за Канал 3 уволненият журналист.

Dnes.bg припомня, че на 14 ноември тази година в сутрешния блок на Нова телевизия Коритаров проведе разговор със Светла Василева, представена като „информатор на германския разследващ журналист Юрген Рот“. Тогава Василева заяви: „Град Правец е частен град на фамилията Златеви“.

Ден след излъчването на интервюто Коритаров получава SMS от Бойко Борисов, в който пише: „Валентин Златев ми се разсърди“.

Няма защо да се сърди на теб, защото не си ми редактор“- това бил отговорът на журналиста, който той сподели пред Канал 3.

С Валентин Златев се познаваме от компании на генерал Бойко Борисов, с когото сме били в близки отношения. Познавам Валентин Златев от тази среда и съм бил в отношения на добър познат с него, заяви Коритаров и дори стигна още по-далеч в признанията си:

Аз съм бил в кабинета на Валентин Златев многократно като при добър познат и като при приятел на генерал Борисов...

Днес казах на господин Борисов нещо, което ми се струва, че е важно. Казах му го по телефона. Казах му, че твърде е възможно ГЕРБ да загуби изборите, но ако ГЕРБ все пак спечели тези избори, които предстоят, това според мен би било изключително опасно за България, тъй като по този начин зад победата на ГЕРБ ще се легитимират интереси, които са недостатъчно ясни. Иначе наистина искрено съжалявам за това, че съм си и помислил, че с тези хора може да се стои на една маса, разкая се Коритаров.

По-рано в петък стана ясно, че Валентин Златев е изпратил писмо до Нова телевизия, в което има оплакване срещу журналиста.

Това е един много неприятен случай. Подробности за него в едно писмо сме изпратили до Нова телевизия. Считаме, че уволнението до голяма степен е в резултат на нашето настояване, за което благодарим на ръководството на Нова телевизия и считаме, че Георги Коритаров не е представителна извадка на българската журналистика.

Това заяви за агенция „Фокус“ Диана Дамянова, собственик на агенция D&D, която отговаря за връзките с обществеността на Валетин Златев (шефа на „Лукойл”).

Ние разказваме в писмото, че той предложи на Златев една сделка, която меко казано е нечиста и незаконна, разбира се - Златев му отказа. Това напрегна техните отношения и той започна да отправя от ефир покани към Златев в стил – да му вдигне телефона, заяви Дамянова.

Писмото съдържа твърдения за изнудване от моя страна за 3 милиона. Искам да подчертая, че аз не съм в позиция да изнудвам човек като Валентин Златев, още повече за 3 милиона. Искам да подчертая, че с досегашното ми уважение към Бойко Борисов и представата ми за приятелство, никога не бих си позволил тъкмо заради неговия авторитет да изнудвам някого за подобна сума пари, за когото знам, че е негов приятел, заяви от своя страна Георги Коритаров.

Преди признанията на уволнения журналист в ефира на Канал 3 Силва Зурлева (главен консултант на Модерн Таймс Груп в България, а също и на борда на директорите на Нова Телевизия) разви тезата, че Коритаров е отишъл при Златев като пратеник на Цветелин Кънчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
репресиран преди 15 години
Е видяхте какво става с един журналист който се обърна срещу Б.Б. а какво ще стане като завземе на 100 % власта.Страшно.Имам поглед върху кметовете местните от Герб, тотално връщане на силовите групировки .Боже пази България !
44
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Айдеее! Комунистическите *** от форума гледам пак заръфали темата "Костов е виновен за всичко." Абе, , вие нещо друго не може ли да измислите? България в момента се е превърнала във феодална дупка управлявана от шепа дерибеи, а вие пак плюете Костов, който единствен направи опит да постави мафиоти като Доган, Сашо Дончев и Илия Павлов на местата им. Да обаче те си довлякоха Царя и си купиха медиите, за да промиват мозъците на населението. А вие, като техни (вероятно платени) клакьори, продължавате да плюете по Костов. Продължавайте в същия дух! Превърнете окончателно България в *** на олигарси и мафиоти. Може би тогава ще мирясате!
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Като пишеш много мязаш на доносник /не на агент/.Най-много вдигат шум тези които имат нещо да крият.
42
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
Абе хора, какво става? Какви работи пишете? Как нашата страна да не е свободна, та нали за това чужденците надойдоха в България, защото тук можело да си правиш каквото искаш, да говориш и пишеш каквото си искаш - ПЪЛНА СВОБОДА! Те - англичаните ли са криво разбрали, че имаме свобода на всичко, или ни е крива държавата! Ами ако ги уплашим - къде ще отидат - нали си продадоха мило и драго, за да дойдат тук - в красива, свободна България - страна, дето я няма никъде по света!
41
0
 
1
 
! Отговори
Дядо Петър преди 15 години
се чу откъм Комисията за досиетата, че са разкрити 40 ченгета в БНТ.До ден днешен, обаче, няма никаква публикация на сайта на комисията.Най-вероятно й са се обадили от НАЙ-ВИСОКОТО МЯСТО да не ги разкрива преди конгреса на столетната терористична организация.А колко ли ченгета се "трудят" в Нова, БТВ, СКАТ и т.н.?
40
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ima li kakvo tolkova da se gleda po bulgalskata televiziq? Margarita Mihneva e edinstvenoto profesionalno lice. Vsichko ostanalo sa marionetki. Otkakto Slavi se poqvi na ekrana - prestanah da gledam televiziq. Zlatev, Borisov, Stanishev da si gledat lubimite kolkoto si iskat - tehen vkus.
39
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Според запознати със случая, медиата е тласкала Коритаров към злободневни проблеми, гонейки висок рейтинг преди продажбата си. Сега новите собственици, правейки реверанс към силните на деня, чийто интереси Коритаров неведнъж закачаше, го уволняват. И то с мотива, че ползва Нова ТВ за собствени цели...Да , така е, когато се сменят приоритетите се сменя и човек
38
0
 
1
 
! Отговори
краят преди 15 години
Това е краят на Нова Телевизия. Лошото е, че след нея остава едно БТВ - най-гледаната телевизия, управлявана под ПРЕКИЯ КОНТРОЛ на правителството и МВР(ДАНС-т.нар. танцьори). Лошото е, че обикновения гражданин е напълно лишен от какъвто и да било достъп до обективна информация за това, което се случва с държавата и далаверите по върха. Хора, спасявайте поединично!!!
37
0
 
1
 
! Отговори
Редовен зрител преди 15 години
Вече съм убедена - страшно е , да живееш в тази държава ! Къде е тази пуста демокрация ? Къде е толкова лилеяната свобода на словото ?Къде е уважението към професионализма ? Не Ви ли гризе съвестта , ако изобщо я имате - Господа управляващи " Нова телевизия ", не виждате ли , не разбирате ли , че с всеки изминат ден се приближавате все по - вече до историята , с такова ръководство НЯМАТЕ БЪДЕЩЕ , защото скоро няма да имате и зрители ! Професионалното Ви развитие и пътя по който вървите ,за да хванете поне за опашката някой второстепенен Европейски канал - МИНАВА ПРЕЗ БОСФОРА ! ЖАЛКО , МНОГО ЖАЛКО , ЗАЩОТО ВИ ХАРЕСВАХ !
36
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Браво на хората направили сайтчето. Доста професионално.Изкефи ме. Имах предвид, че не се изказва много умно.
35
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ИЗКАЗВА СЕ КАТО
34
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ха да няма филтър за думички? Имах предвид, че се изказва, като и иска да е депутат.
33
0
 
1
 
! Отговори
4ovek преди 15 години
32ri ti tup li si be?
32
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Понеже му е слабичка партийката и иска да влезе в парламента, затова ги прави тея работи Бойко. Не може да се изказваш, като и да искаш да си депутат.
31
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
19.11. 14:28 (от Петков) - Както е тръгнал, Борисов ще отправи и запитване към Джордж Лукас, дали Харисън Форд има книжка за управление на космическия кораб
30
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Mnogo sum razocharovano,ot vsichko,korto prochetoh,ne vqrvam 4e moje da su6testvuva takava po6lost.Az ne sum v Bulgaria,no ot vsi4ko,koeto pro4etoh razbiram,4e ne6tata izob6to ne sa se promenili,a dori stavat mn po zle.Mnogo sujalqvam za Kuritarov,az li4no mnogo go harescah,no tova e gre6ka na nezavisimata NOVA TV.A za tova koeuo sa kazali za Zlatev i Pravec si e samata istina.Idete i vijte...
29
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
СЛЪНЧОГЛЕД, човек без собствена посока в живота изповядващ поговорката "Който гроб копае другиму най- добре се смее", но този който последен се смее ще е друг.
28
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Това *** Коритаров отдавна трябваше да го махнат, радвам се че го изритаха най-сетне мръсен доносник.Може да прочетете за доносите му тук: http://news.netinfo.bg/index.phtml?tid=40&oid= 891548
27
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Какъвто и да е Коритаров - харесваше ми начина по който притискаше с думи гостите си - главно политици и бизнесмени, и те бяха принудени да говорят ! Това може да го прави само един много интелигентен човек, и хора като Лора Крумова и Бареков са много под нивото му! Иначе и аз не съм харесвал много от коментарите му и съм го псувал понякога - признавам си, но да изгонят такъв журналист - това е тъжно и жалко!
26
0
 
1
 
! Отговори
nebulgarin преди 15 години
yako e 4e vse o6te tuka nikoi ne kazva ni6to po sredstwata za masowa informaciya i wsi4ko e onzi,onazi rabota,ne komentiram i t.n.za men nova e poredniya slu4ai na cenzura v polza na interesi te na BB i negovite priyateli v slu4aya.haresvam koritarov za6toto e erudiran i znae6t jurnakist, a ne kato 4algara barekov. e sega gledaite si shit brother i si pra6taite sms-i gospojo zurleva