Хасковски училища с надписи на турски за добрутро

"Колко съм щастлив да се нарека турчин", бе написано на четири училища в града
24 ное 2008 16:19,
388
Хасковски училища с надписи на турски за добрутро
Снимка: БГНЕС

Надписите

"Колко съм щастлив да се нарека турчин"

С този надпис, а и с нарисуваното турско знаме, осъмнаха четири гимназии в Хасково.

Надписът е цитат от реч на покойния първи президент на южната ни съседка Кемал Ататюрк - баща на съвременна и светска Турция.

"Още сутринта от охраната са ги видели и са ги заличили веднага", категорична бе пред Dnes.bg Мария Якова, зам.-директор на Професионалната гимназия по туризъм, чиято фасада и врати също са били изографисани от неизвестния художник.

Другите три нарисувани училища са езиковата гимназия "Проф. д-р Асен Златарев", Финансово-стопанската гимназия и СОУ "Васил Левски" в града.

Органите на МВР не са сезирани, но ДАНС разследват надписите, допълни тя.

"Няма кой друг да разследва, освен ДАНС, защото това са няколко училища в Хасково", доста нелогично коментира Якова.

По думите й всичко в училището е спокойно, а децата даже и не разбрали.

"Всички сутринта бързат в 7,30 часа, едва ли... почти не са обърнали внимание", смята тя.

Допустимо ли е според вас такива надписи да се появяват върху фасадите на училище?

- Безспорно, не. Това са провокации, но кой ги прави - не знаем - завърши Мария Якова.

Надписите

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
367
0
 
1
 
! Отговори
DJabbar преди 15 години
Подхванал си една песен "и в Турция не ви обичат...дран дран"...Първо - напротив в Турция имат голямо уважение и респект към Турците изселени от българия. Второ - на никой не му пука за Доган и ДПС - ако друга партия приемаше по същия начин Турците а не ги отричаше Доган нямаше да има и покрив сега...Който умее политиката умее а на глупаците остава само да се самосажаляват...Заради един надпис си изливате цялата отрова и си показвате истинското лице, а иначе колко сте любезни и очтиви, ходите всяка година в Кушадасъ и ядете на корем баклави и после ви боли миризливия ...Нямате грам култура и човещинка, това е истината!!!
366
0
 
1
 
! Отговори
Бачо преди 15 години
Не бе, обичаме си ви. Как омраза- нали след шест месеца пак ще отидете като стадо да гласувате за *** заедно с бабите и дядовците и де що роднина имате от Турция? После *** ще се намърда в парламента и ще се нарече "български депутат" и ще си продължи с безобразията. Как да не ви обичаме? Иначе по форумите всички го плюят, че бил корумпиран. Обаче дойдат ли избори и роднините от чужбина викате, че и следите някой да "не се обърка" и да пусне различна бюлетина (че не всички знаят български, не за друго).Вие че страдате от това- страдате. Първо- на тези, дето ги избирате не им пука за вас, затова сараите са му в София а не в Къджали, и после защото вече го дават за пример след "европейските" практики. Обаче че ни го натрисате и на нас, та и ние да страдаме с вас- и това е вярно. Как да не ви обичаме, като ако ви беше извозил Тато в Турция нямаше и да съм чул за Доган, Етем и компания.Да не говяорим за "назидателния" тон, който ни държите и как трябва да ни е страх от вас и колко много ви дължим (освен Доган и атентатите аз за друго не се сещам де).Абе вие из европа сте българи, в българия ставате турци а в турция ви вика ***, та и дявола неможе да ви оправи к'ви сте, ама "политиците" ви са много калпави. Но нищо, сами се обричате на мизерия като настройвате всички срещу вас. Те и косоварите си направиха държава, ама като гледам не живеят по-хубаво от преди, даже обратното.
365
0
 
1
 
! Отговори
:) преди 15 години
Така като гледам 400 коментара са написани от горе долу 10 човека, сред които най-интелигентен е Пашата. Тва по-наредена работа не бях виждал - АТАКА си произвежда новина и после цял ден 10 пикльовци спамят цял ден. Аре бегайте нещастници такива. И като ше се представяте за турци поне бъркайте словореда от време на време ако сте чували турче как говори
364
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Хора, моля ви, моля ви, кажете че всичко това е една шега. Че не сте писали всички тези неща наистина. Кажете ми че това е една закачка и няма истинска омраза. Че е просто плюене за уплътняване на времето. Моля ви кажете ми, защото и на българите, и на турците дядовците и бабите им се обръщат в гробовете.
363
0
 
1
 
! Отговори
lud преди 15 години
napilno sim siglasen s 362 .poludeli sa,eyyyyyy samo si habite vremeto tuk,a nyakoi si pilnyat cobovete,
362
0
 
1
 
! Отговори
Стефани преди 15 години
олее всички сте полудяли като Волен тука .. лелее ужас !
361
0
 
1
 
! Отговори
....... преди 15 години
vij sega tuka greshish,birkash se s ne6o koeto i ti si nyamash haber,v Tr sa proizvejdali bokluci ....4e v Bg kakvo se proizvejda A ?i s tazi omraza i zavist do nikade nyama da stignete,misla 4e tiya omrazi ne sa m/u Tr i Bg ..a v politicite ,taka li e?? i vij s kakvo si oble4en ?? gley kide e proizvedeno.. heheheheh smeshni ste bre.....
360
0
 
1
 
! Отговори
BG преди 15 години
Крайно време е да спреш да пишеш глупости,крайно време е да се спре със заблудата че Турция е жизненоважна за България,крайно време е щом живееш тук да обичаш и България а не само да благоговееш пред чужда държава.И това се отнася за всички ни.
359
0
 
1
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Някой знае ли каква проверка течи по сайтовете ?Или само провокаторите останаха сами един-друг да се провокират...
358
0
 
1
 
! Отговори
Бачо преди 15 години
С кой сме вързани, че не мога да се сетя?Я и ти, рожбо недоносена (edmon 357), се засрами от незнанието си! След 1945 год. никой не е избирал на Балканите- или ще кажеш, че чехи, унгарци и поляци са си "избрали" блока?И с кой сме вързани- че ния сме били вързани с Грмания след Балканските войни и с христяните по тяхно време. Я ми кажи ти, друже, кога сме имали нещо общо с Турция след 1878 год.? Нито имаме търговия, нито вързано производство, нито сме били съюзници- българския войник се е бил СРЕЩУ турския и след падането (лично за мене е срамно, че сме застанали ЗАЕДНО с турци при Косово поле, но после я плащахме тази грешка 5 века), и никога рамо до рамо с него. Тая няма и да стане след Доган поне още 100 год. Може само да си мечтаете отново да имате христянски съюзници на бойното поле от съседните държави. Та кога казваш сме били "вързани" за Турция? По времето на Т. Живков може би?
357
0
 
1
 
! Отговори
edmon преди 15 години
Kraino vreme e bulgarina da si opredeli mqstoto na planetata.S rusnaka ne moja da napravi,ne stava i s evropeetsa(kastova) ralzlika.Ako se obarne kam strani,koito se razvivat,i koito idvat kato tsunami-Kitai e daleche,sashto i India.Ostava Turtsiq.Taq Turtsiq,s koqto bulgarina e varzan za papa kolkoto i da se opitva da otricha.Razumnite go razbirat-ostanalite djvkat kato malki palentsa
356
0
 
1
 
! Отговори
Бачо преди 15 години
Чакам да видя от какво имате да сте горди? Че сте построили империя върху крамолите на другите, че победихте България с византийски войски, Византия с арабите, Сърбия с български и т.н. до Дракула и Виена- с това ли сте горди? Колко добре се възползвате от чужди проблеми? Ха-ха-ха, казах вече- в Турция не ви искат, тука ви беше родината и тука ви бяхме приели, но след *** и компания и всички обиди, които отпращате- мисля че вече и тука никой не ви обича вече (освен *** де).
355
0
 
1
 
! Отговори
DJabbar преди 15 години
Ние имаме с какво да сме горди като вие българите имате толкова много да се комплексирате и да плюете Турците!!! за друго нямате сили и от това ви боли...
354
0
 
1
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Някой знае ли какви са тези проверки из сайтовете,че са спряни-p2p,Axel,Masters,Avatar и не знам още кои ?
353
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
davaite da po4vame fesovete sas 6utove kam granicata
352
0
 
1
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Моля,не коментирайте излишно ! Ще се разбере кой го е писал !
351
0
 
1
 
! Отговори
Бачо преди 15 години
Как може да са горди с тая история? Ами на тях победите им са докато са имали еничарски корпус, после само загуби и геноциди- срещу арменците, гърците в Измир, българите 1876 год., като им свършиха христяните започнаха да колят кюрди. Американците ги допуснаха да "охраняват" северен Ирак и после трябваше да им набиват канчетата, че през 21 век не можеш да колиш наред само защото трябва да си намериш извинение да поддържаш армия.В Косово и Македония предизвикаха конфликтите и стояха на страна да гледат сеир- как им колят "сънародниците". Чакаха "***" от Европа и САЩ да им оправят глупостите. Грешка беше, че се намесиха- ако бяха стояли настрана като Турция сега щеше да има в Косово само спомен от мюсюлмани. Произвеждат само ***, които вече и в Африка не ги купуват. Зорлен им направиха един писател Нобелов лауреат и той беше за 3 дни- вече никой не си и спомня за него.И някой казва, чв е ГОРД, че принадлежи към нация, която може само да лежи на диван, да предизвиква крамоли у съседите си и която със зор немогат да я накарат ЕС и САЩ да се цивилизова. Ами то и магарето е гордо от магариите си, ама к'во от това!Абе на тях баш-джамията им е бивша църква, сараите са им бившия дворец, в Анадола живеят още като в средновековието- продават си собствените дъщери за пари, освен *** никой друг не иска да е като като тях, но това е защото приликите са много повече, отколкото с който и да е друг.Ами гордейте се- какво друго ви остава. То по-скоро трябва да се срамувате, ама като сте рекли "Горди сме".Не на последно място- с Гърция се мразите заради Измир и Кипър, с арменците ясно защо, арабите ви мразят заради кланетата и не ви канят на нито един от техните форуми, кюрдите ви мразят заради геноцида, сърбите ви мразят заради Косово, македонците заради шиптърите, сега го докарахте до там и българите да ви намразят заради Доган и цялата му ***. Ами ако Обама си изтегли базите какво ще стане с великата отоманска империя, която толкова успешно се обгради с врагове? Абе има ли въобще някой народ, който да не мрази турците, че аз лично не се сещам за такъв?
350
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
predi da pi6ete parvo tryabva da mislite. tova e provokattsiya. ako turtsite byaha vodili lo6i misli sre6tu balgarite do sega nyama6e da ostane nito edin balgarin. vseki tur4in se gordee 4e e tur4in kakto vseki balgarin 4ee balgarin. ako iskahme da pi6em takiva nadpisi po stenite tova 6tahme da napravi ot predi. İ AZ SE GORDEYA 4E SAM TUR4İN. kakto e kazal mustafa kemal ataturk. ne idvayte na pravokatsii.
349
0
 
1
 
! Отговори
Бачо преди 15 години
Ревът, че в Турция не ги искали, тука са недоволни, мислят само какво да откраднат и как да не работят и си гласуват само за Доган! Е, май ще ви отеснее света в скоро време. По време на т.нар. Възродителен процес ги съжалявахме, че са "репресирани", сега им сърбаме попарата. Ами то на такива хора такава им е съдбат- никъде не ги искат. В Турция са чужденци, тука бяха добре приети, никой проблем не им е създавал. Партия- партия, депутати, министри, кметове и т.н. Те искат държава в държавата да правят. Само вместо второ Косово да не стане втора Македония, където разплакаха майката на шиптърите!Българи, въоръжавайте се, защото тези са кухи ***. Те не са се научили да мислят за 130 години. Въоръжавайте се, че тези *** ще вземат да предизвикат някоя етническа крамола- поне да се защитите. Те тия читаци не че могат друго освн да лаят, не могат, но да си спретнат някое кръвопролитие са в състояние.А аз за себе си вече съм намерил разрешение- никакви мюсюлмани и *** там, където работя. Да *** от глад, да чакат Доган и Турция да ги хранят. Да си чопкат тютюна и картофите докато не се научат да уважават другите. Като не искат с мира- може и със секира- да не забравяме заветите на хан Крум, все пак е отправен към нас, неговите наследници.
348
0
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 15 години
Да постъпим като европейци.Полицията да си свърши работата и да хване тези "щастливи" турци и да ги депортира набързо в Анадола.