Ромка кандидатства за дознател, от МВР й се подиграват

Мургавелката минала успешно първите два етапа от конкурса, но на интервюто се държали унизително с нея
30 ное 2008 17:30,
237
Ромка кандидатства за дознател, от МВР й се подиграват
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Петчленен състав на Комисията за защита от дискриминация ще проведе заседание по преписка, образувана по жалбата на Таня Таушанова от Мездра срещу МВР, съобщиха от пресслужбата на комисията.

Таушанова кандидатствала за работа като дознател в „Транспортна полиция” – Мездра.

Явила се на конкурс, минала успешно първите два етапа, явила се на третия, който е заключително интервю и проверка на правната подготовка.

Тук, според жалбоподателката, отношението на комисията към нея е било грубо и унизително, подплатено от провокативни въпроси, като основният стремеж бил да й се покаже, че мястото й не е там.

Първопричината за това Таушанова вижда в ромския си произход.

Тя настоява за провеждането на нова конкурсна процедура от независима комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ti ne si luda,ti si mnogo zle lele kakva zloba takova neschto ne sam chel nikoga prez jivota si,ne znaeh che moje da ima takav slovored.Hei 199 nikoga ne se prebirai,ostani si tam kadeto si.ZBOGOM.Da sijiva i zdrava.
215
0
 
1
 
! Отговори
Паисий преди 15 години
О, ти неразумна /и/Ю/з/РОДКЕ, поради что се срамуеш да се наречеш БОЛГАРКА?
214
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Гледай колко много писания за някакаква си ***!?
213
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
нещстници *** кога станаха роми бе тапети
212
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
номер 199- много се радвам, че не си в българия и че децата ти няма да са тук. не заслушаваш да си българка, срам ме е от такива продадени души плюещи родината ни и с ниско национално самочувствие. Готова си асимилирана при второ поколение в чужбина.Е, как искате да я приемат като:1.Не си е платила2.Не е ходатайствал никой за нея3.Не е любовница на важни люде4.Не е дъщеря на някой от систематаАко ще и 10 висши да има пак няма да я огрее. А, да се надява че ще я приемат само защото е ***, пък е дискриминация спрямо другите българи.
211
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нашите служби не са некадърни,а корумпирани.Всеки работи за себе си.Всичко е ясно,всичко е очевидно.
210
0
 
0
 
! Отговори
edna bulgarka преди 15 години
Първо не съм турче,а чистокръвна Българка,но това не ми пречи да видя истината и да си я изкажа,а на въпросите си си отговаряш сам,че сте некадърни и взимате излишни пари,защо се срамуваш да си признаеш,че си един/на от кюпа не е лошо-признат грях,полвин грях.
209
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Мило турче,понеже говориш за Българите с ВИЕ,и се издаде.Ти какво искаш,*** да движат МВР?Че кой *** ще осъди друг ***? хахаВ нашата мила чингиджийница в скоро време ще настъпят редица реформи,съгласувани с ЕС.Този,който не отчита дейност ще си ходи.Да, в чужбина така работят.На фона на огромна престъпност ако не вършиш работа,значи ти си част от престъпната мрежа или си некадърник и си ходиш,твоето място веднага се заема от друг.Там затова си стягат парцалите и бачкат.Преди години бях чел,че в САЩ ако нямало престъпност,полицията умишлено прави 2-3 взрива на месец да оправдае дейността си.В България както знаем никой не е осъден за сериозни кражби.Всичките тези служби е редно да си ходят на село да копат.Те са пезполезни,Съда също е безполезен.Излишни заплати.Кажи ми ти сега тази ***,за какво да я слагат там?За пълнеж ли ?Много ти е изкривено познанието,хал хабер си нямаш за какво става въпрос.Това не е дискриминация,а всеки си пази хляба.
208
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не се коси брато,то Българина му е в кръвта да злобее и завижда на някой който е по-по от него,Жената може и да е Ромка ,но доказва,че е умна ,знаеща и разсъждаваща,а на Българина това му липсва.Е затова цяла европа ви нареди така-заслужихте си го,вие сте народ-страхлив,на приказки без действия,егати и мъртвата нация,всички им виновни,а те правдиви....ха ха ха смях и пак смях,докажете се бе хора,жените ви в чужбина ви изхранват ,дъщерите ви простутуирват за да имате поредната салатка с ракийка на масата и после имате смелоста да обиждате и плюете.
207
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
mnogo typo 4e sa se dyrjali takada ne e vinovna jenata, 4e e romka? tova nqma nikakvo zna4enie sled kato e sposobna da se spravi sys zadyljeniqta na tazi profesiq
206
1
 
0
 
! Отговори
№199 преди 15 години
Не ме обиждайте,напълно нормална жена съм,мисля,че вие сте за психиятър с вашите разбирания и начин на живот,който си иъбирате на изборитеи се радвате,като ви крадат,манипулират и .т.-там където ви е най-болно,това и децата го знаят.Проклиням,тъй като след толкоз години отцъствие от родинта,ме посрещнаха на пътя,корумпирани полицай,които ме обиждаха,че живея в чужбина имам евро и трябвало да си плащам като бог-защо?.,че незнаех,че трябва да карам със запалени фарове,а и на границата не ни предупредиха-все пак не бях си идвала 17г.от къде да знам ,че това е поредния рекет на МВР;пак подържам казаното от мен-да пукнат всички и нека България си получи заслуженото,то какъвто народа такава му и оправата,на кого се сърдите пък вие,та нали вие си ги избрахте тез неграмотници да ви работят,е кой е за психото Аз или Вие-мерси...и смейте от балканци да се наричате европейци охо колко хляб трябва да изядете ,за да достигнете европейците.....оставя ви да си плюете по-форума и да обиждате,за друго не ви бива....ай със здраве,болни сънародници.
205
0
 
0
 
! Отговори
Мунчо преди 15 години
Щом не вярваш - протокола го има в страницата на мвр - регион Враца. Аман от измислени разбирачи - като вас ..
204
0
 
0
 
! Отговори
Мунчо преди 15 години
ЗЪб да боли и п**ка да сърби - трябва спешно решение на проблема ;))
203
0
 
1
 
! Отговори
haho преди 15 години
не е вярно! гнустно дискриминращо отношение има в много "цивилизовани" държави, където в един магазин отказаха да ми продадат сим-карта, от типа на нашите Прима, защото не съм имала постоянен адрес там под предлога, че това е Германия и там има правила ! а в съседния магазин ми продаоха същата карта без въобще да ги интересува живея ли там, не живея ли... така че не философствай за "цивилизовани" държави... била съ м в чужбина и съм усетила "отношението"...
202
0
 
0
 
! Отговори
Mitkov преди 15 години
ti ne 4e si za ludnicata,no vzemi se zastrelqi ili izpii ne6to,da ne se ma4i6. to tova tvoito ne e jivot,a ma4enie. Ako 6te i na lunata da ide6,6te si si sa6tata zlobna,glupava i mraze6ta vsi4ki. Izpusnala si momenta,kasno e za le4enie ;)
201
0
 
0
 
! Отговори
haho преди 15 години
направо си се смахнала бе, жено! леле, не си в час нещо!
200
0
 
1
 
! Отговори
мкс преди 15 години
ти май си за психиатрията... толова злоба... нали си се махнала - живей си живота - какво правиш из бг-сайтоете и пишеш безмислици?!
199
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да пукнат всички корумпирани,измислени Българи,полицай,политици-мразя ви и дано България стане това,което си заслужава,а именно страна на мизерията и корупцията,срам ме е ,че съм родена в България и ме наричат Българка,но се радвам,че съм далеч от таз лъжлива и измислена страна и ще се постарая децата ми да нямат белезите на таз проклета държава ,проклиням я за всичко,което ми отне и продължава като такава да ме плаши,бъди проклета Българио ти нишо ненаправи да запазиш добрите ,а даде възможност на мафията и на полицаите/*** де ра си /да ни изнудват като народ,анатема и дано турци и *** да ви превземат ,за да се събудите и разберете какво сте загубили продажни и корумпирани Българи,които само знаете да лаете ,да псувате и оплаквате,вие сте един мързелив и страхлив народ,в това се убедих преди време и пожелавам на всички полицаи тежка и мъчителна смърт и жените им дда имат по-един двама любовника ,така им се пада на тез ***..де..ра..си../мам...ка ..ви....де...й...ба../
198
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Е, то това с присмеха е нормално. Част е от изпита. Прилага се към всички. Трябва да имаш здрава психика на подобна позиция. А, с колко българи са се подиграли не казвате. Но пак казвам - трябва да си мотивиран и да си силен и да преодолееш подобно нещо. Ревльовците и обидчивите не са за там.
197
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
Голями простотии прочетох. Пък и коментара на протокола е пълна измислица, да не говорим че той не е процесния.....