Ромка кандидатства за дознател, от МВР й се подиграват

Мургавелката минала успешно първите два етапа от конкурса, но на интервюто се държали унизително с нея
30 ное 2008 17:30,
237
Ромка кандидатства за дознател, от МВР й се подиграват
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Петчленен състав на Комисията за защита от дискриминация ще проведе заседание по преписка, образувана по жалбата на Таня Таушанова от Мездра срещу МВР, съобщиха от пресслужбата на комисията.

Таушанова кандидатствала за работа като дознател в „Транспортна полиция” – Мездра.

Явила се на конкурс, минала успешно първите два етапа, явила се на третия, който е заключително интервю и проверка на правната подготовка.

Тук, според жалбоподателката, отношението на комисията към нея е било грубо и унизително, подплатено от провокативни въпроси, като основният стремеж бил да й се покаже, че мястото й не е там.

Първопричината за това Таушанова вижда в ромския си произход.

Тя настоява за провеждането на нова конкурсна процедура от независима комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
хайде стига бе.Искам да съм си *** не българин. Срам ме е да се наричам българин ами защо.Погледнете си държавата мам...ка Ви На нищо не става. Опрапастихте я и пак роптаете.Тези от Европа ще Ви е.б .а .т майката ще си намерите мястото.*** българи.Не е важно какъв си важно е да си балгарски гражданин и да зачиташ законите и м.ам.к. а му този тойко не е съгласен с това.
195
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
запознатия,европейският чиновник ти спря парите по фондовете защото политиците ти са корумпирани и крадливи.значи ли това че ти и всички българи до един са такива
194
0
 
0
 
! Отговори
Otec Nafarforij преди 15 години
Ако поместения по-долу протокол е истински, за което се съмнявам, то дискриминацията е очевадна и то в две насоки - на етнически принцип (без съмнение) и по полов принцип (всички скъсани са жени). Колкото до отговора на дамата пред комисията смятам, че автора откровено лъже тъй като в Северозападна България не се говори с подобен диалект (справка-Гацо Бацов от шоуто на Слави)
193
0
 
0
 
! Отговори
stoyanoffski преди 15 години
А бе ей, вие от БГ днес кви са тия статии? искате още повече ли да ни се качат на главата тия *** и турци? разбира се че *** нямат място в държавни и отговорни институции! Въри го,печи го ,*** с остава ***!
192
0
 
0
 
! Отговори
I преди 15 години
Vseki ima pravo na trud! Jenata si e zavarshila obrazovanieto i se opitva da se realizira profesionalno. Naistina e mnogo unizitelno i prostahsko tova koeto sa napravili ot konkursnata komisia.
191
0
 
0
 
! Отговори
Dido преди 15 години
Някои поне могат да пишат!
190
0
 
0
 
! Отговори
аспарух преди 15 години
до 185 Ако разбереш кои са тези известни както ти пишеш " инжинери" хан Круме първи ти ще им отсечеш главите защото няма да понесеш факта че има и по умни и можещти от теб
189
0
 
0
 
! Отговори
kano преди 15 години
tova e bulgaria
188
0
 
0
 
! Отговори
iv преди 15 години
Ако смяташ че заслужават повече уважение от теб,моля. Но от мен не смятам. Защото работя от 19 годишен, като едновременно с това учих висше, и ходех на курсове по английски език - излизах в 7.00 и се прибирах 23.00часа. Майка ми и баща ми бяха без работа и бяхме само на парите които аз изкарвах. След това завърших още 2 висши и през цялото време работех, като едното беше и вечерно обучение. Така че не смятам че не заслужавам уважение
187
0
 
0
 
! Отговори
Хан Крум преди 15 години
Хайде, ако не Ви изнася тук, да си ходите в Индия от кадето сте дошли. Писна ни вече от вашите истории, защо вечно сте недоволни? Освен добре да лъжете и да крадете, нещо друго да можете? Не стига, че от нашите данъци ядете и ще се оплаквате? Колко рома работят и се осигуряват да попитам аз? Те не си плащат тока и водата. Ей, много скоро ще ни писне от Вас. И кой са тези известни лекари, инжинери и прочие от ромски произход?
186
0
 
0
 
! Отговори
кирето преди 15 години
Хайде да не говорим за имиджа на България, който се създава от хората от ромски произход, който подобаващо се занимават с кражби, проституция, наркотици и т.н
185
0
 
0
 
! Отговори
до феникс преди 15 години
серостатус
184
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Истината е че 1-2% процента свястни *** страдат незаслужено от делата на останалите 99% нечовешка ***. Жалко, ама да не би ние 10-20% процента свястни българи да не страдаме от имиджа на останалите 80-90% "вулгари" и *** когато отидем в чужбина?
183
0
 
0
 
! Отговори
Соня преди 15 години
За тази г-жа предлагам детектора на лъжата, ако мине теста тогава да я назначат
182
0
 
0
 
! Отговори
bzb преди 15 години
Доста си прав мой човек. Но...Аз лично винаги съм твърдял, че да се родиш *** е малко или много нещо като присъда. Със сигурност има адски много неоправдано негативно отношение... Но и също така, няма какво да си кривим душата, всичките приказки за ***, съответните нарицателни и т.н. са тръгнали отнякъде и имиджът си е създаден от тях самите. Проблемът е, че всичко се затваря в един порочен кръг, където хората, останли без шансове, или просто прекалено неуки и мързеливи за ги проумеят, започват да вършат престъпления, да се размножават неконтролируемо и т.н. Това от своят страна провокира съотетните чувства у обществото и завърта наново колелото. Не смятам, че е правилно да търсиш вина само у българите.
181
0
 
0
 
! Отговори
феникс преди 15 години
Незабравяйте че преди всичко сме хора и хората имат права,както и задължения.В случая момичето ще си търси правата и дано успее.
180
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хаха много ясно че ще и се подиграват като е *** ,тя какво очаква да и се възхищават ли
179
0
 
0
 
! Отговори
kir преди 15 години
здравейте , тази явна дискриминация която е в българия е до болка позната на мен и моя род. *** наистина са общество което трудно и мъчително се опитва да се впише в голямото мнозинство. факт е че в по голямята си част те са неграмотни и от там следва трагичната участ на *** племе. Но не за тях е коментара ми а за другата не малка част която се е изтръгнала от блатото вписала се е прекрасно в обществото със нормите правилата и всичко останало за това.НО какво става , българите славещи се със своята толерантност ,народа който спаси евреите от геноцит отказва да ги приеме наравно със себе си. ще ви кажа че имаме СТОТИЦИ да не са хиляди от нас които са инженери лекари адвокати личности на високи и отговорни постове в държавата.НО почти 99 процента от тези достойни хора се крият че са *** защото ако това общество разбере за това автоматично и жестоко се разправя със тях. Кажете ми толкова комплекси ли има българина че не може да понесе мисълта че има равни и по умни от него. Именно затова много малко от българите не подозират че техният колега приятел поже би е *** но се крие защото *** според обществото може да бъде крадец измамник лъжец но лекар адвокат или директор на предприятие инженер нееееее . Само от моя род е имало и ще има професори командири на военни поделения капитани на кораби преподаватели във военни поделения но за жалост никога няма да се разберече тези мои роднини са *** вие си направете извода какво е това общество което е причина достойни хора да крият произхода си само защото не са българи
178
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В случая изобщо не е важно жената отговаряла ли е на условията или не! Всеки човек независимо от произхода си има право да иска коректно отношение към него! Никой няма право да се присмива на потенциален служител и да го унижава! Подобно просташко поведение е характерно само за дивите и нецивилизовани държави!
177
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Явно не сте прочели протокола от конкурса, защото щяхте да видите, че въпросната "умна" ромка има 0 точки.