Миков уволни още четирима полицаи

Ченгетата са от Приморско, София, Варна и митничар от Калотина
4 дек 2008 11:30,
27
Миков уволни още четирима полицаи
Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Михаил Миков уволни четирима полицаи, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Отстранен от работа е началникът на РПУ–Приморско. На 5 август около 6 часа в бистро “Бохемия” в Бургас той е станал свидетел на убийство.

Вместо да предприеме действия за задържане на извършителя, да запази местопроизшествието и да уведоми полицейските органи, безучастно е напуснал заведението.

За това си деяние, уронващо престижа на службата, на полицая е наложено най-тежкото дисциплинарно наказание.

Стажант от Столичната дирекция на вътрешните работи без уважителни причини не е ходил на работа в периода от 17 септември - 1 октомври, констатира проверка. Това е причината вътрешният министър да подпише заповедта му за уволнение.

Заради извършено тежко дисциплинарно нарушение е уволнен полицай от ГКПП Калотина. Установено е, че на 5 октомври около 2,50 часа при обработка на документите на сръбски гражданин на граничния пункт, влизащ в страната ни с товарен автомобил “Скания”, полицаят е поискал и получил пари.

В хода на проведената служебна проверка у него са открити 230 евро в различни купюри – сума, забранена за носене от гранични полицаи по време на работа.

Старши полицай на сектор "Охранителна полиция" към РУ "Транспортна полиция" - Варна, е уволнен за това, че е предизвикал катастрофа на 28 септември на бул. "Цар Освободител" във Варна.

Пътувал е с личния си автомобил "Пежо 205", не е спазил дистанция, дрегерът е отчел 1,37 промила алкохол в кръвта му, а кръвната проба показала 2,14 промила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
an преди 15 години
SLEDVA6TIA POLIZAI....OT DOLNO UONO,HA,HAA
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Туй де *** пручети????
4
0
 
0
 
! Отговори
Nottingham преди 15 години
За да бъдеш полицай е чест и трябва да имаш морал и достойнство независимо от заплащането!!!Неоправдавам това,че са взели подкуп защото заплатите им били малки.Никой не ги е карал насила да стават полицаи и всеки сам избира какво да работи независимо от заплашането.За да работиш една работа нетрябва да ти е задължение,а удоволствие!!!
3
0
 
0
 
! Отговори
гара Сливен преди 15 години
Ако някой тъжител подаде неколкократно оплакване в МВР за заплаха с физическо насилие и дори заплаха за убийство, то как точно органите на реда разбират дали наистина е имало такава заплаха или е имало оклеветяване ? След като има вече оплакване, значи при всички положения има извършено престъпление ! Въпросът е : Имало ли е действително такива заплахи или всичко е било симулация от страна на тъжителя ? Как МВР разбра дали е имало заплахи ? Беше направена очна ставка или обвиненият беше изправен пред детектора на лъжата ? Колко случая у нас познава МВР, когато престъпник желае доброволно да се подложи на тест пред детектора на лъжата ? По НК оклеветяването престъпление ли е ? Каква е наказателната отговорност за това ? А може би МВР знае, че не е имало заплахи и премълчава, като по този начин прикрива престъпление ? Ако е така, значи ли, че полицейски служители също извършват престъпление като прикриват друго престъпление /оклеветяване/ ? Някъде не беше ли записано, че основно задължение на българския полицай е ДА ПРЕДОТВРАТЯВА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И ДА РАЗКРИВА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ? Ако е така, то МВР съвестно ли си върши работата и кой в случая извършва престъпление ?
2
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
полицаите неги смятат за нищо ,те не са граждани на тази държава. работят без почивни дни и дори не им се изплащат заплатите навреме. навсякъде взимат по няколко заплати преди коледа ,само полицаити нищо няма да вземат. много напускат тази система и ще продължат да напускат. принудени са да работят без пари и се изкушават да взимат подкупи. в адна държава щом няма пари за полицаите ,да ти държавата.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
hahahah nai-tejkoto nakazanie e yvolnenie...ediniq ne oti6ul na rabota, drygiq svidetel na ybiistvo-ednakvi nakazaniq