Холандска организация закрива торент сайтовете в България

Организацията работи съвместно с българската полиция
10 дек 2008 08:03,
183
Холандска организация закрива торент сайтовете в България
Getty Images/Gulliver Photos

Холандската организация за защита на авторските права BREIN е предприела действия срещу торент сайтовете в България, включително един от най-големите в страната - RARBG.com, с над 100 000 потребители, пише електронното издание „ТорентФрийк”.

Закрити са няколко от големите торент сайтове.

Организацията работи съвместно с българската полиция по установяването на администраторите на сайтовете, съобщи агенция "Фокус".

След като те бъдат открити, им се съобщава, че сайтовете трябва да бъдат закрити или полицията ще изземе сървърите.

Сайтовете ArenaBG, P2PBG, MastersTB и AvatarBG ще бъдат закрити или ще сменят своя хост.

Пред закриване са Torrent-BG, WordBG и Zarta.org, според информацията на изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
0
 
! Отговори
ANONIMNIQ преди 15 години
Сегашното правителство в Холандия явно се опитва да представи страната в друга светлина. Наскоро обявиха, че за да опитат да се преборят с престъпноста, ще намалят броя на кофи шоповете и витрините с . Явно управляващите там твърдо са решили да се покажат като загрижени за спазването на реда и закона пред останалия свят ... по всичко личи, че го правят по всякакъв начин и със всякакви средства. Абсурдно е Холандия, САЩ и други държави да затварят каквото и да е в България...А нашите полицейски органи са сложени, за да защитават интересите на хората и на народа, а не тези на някакви алчни корпорации, обслужвайки лични цели или пък интересите на чужди държави. Това правителство само се закопа с действията си - само това мога да кажа.
122
0
 
0
 
! Отговори
прочел закона преди 15 години
Тука всеки пише каквото е сънувал, а още в началото един човек е цитирал закона в който пише че КУПУВАЙКИ CD/DVD ЧАСТ ОТ ЦЕНАТА Е ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО НА ПРОДУКТА КОЙТО ЩЕ ЗАПИШЕШ СЛЕД ТОВА. ТАКА ЧЕ ВСИЧКО Е ЛЕГАЛНО. Прочетете си ЗАП, чл. 26, ал2.
121
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
shibanite holandci zna4i shte ni zabranqt torrentite ,a posle shte legalizirat trevata....
120
0
 
0
 
! Отговори
hatrox преди 15 години
А маймунда? Маймунда май я забравихте.
119
0
 
0
 
! Отговори
VNC преди 15 години
Торент тракерите ще сключат договори с дистрибуторите и така ще станат легални и няма да укриват приходи.Ще станат част от дистрибуторската верига.
118
0
 
0
 
! Отговори
мухата преди 15 години
Полицаите трябва да си свършат другата основна работа,а ние като сме си беднички ще си теглим без да плащаме
117
0
 
0
 
! Отговори
Dedo преди 15 години
Тук не си прав, защото точно разпространението с цел облага /търговска печалба/ е истински наказуемото и преследвано от закона деяние. Първата атака преди 2 години и нещо беше насочена срещу Арената, защото имаше разни СМС-и за да станеш Супер-потребител и т.н. - СМС-и, които никой никъде не регистрираше и не плащаше данъци, а трупаше огромни печалби, без да "споделя" с разните му там МВР-шефове. Ако не вярвате - питайте "payforfree" :) А сега Явор /Шмайзера/ Колев и подчинените му малКоумници се намират просто на работа и се опитват да симулират велика дейност, за която вече са прибрали паричките и комисионните ... ОЛИГУУУФРЕНИ!!!
116
0
 
0
 
! Отговори
Желязко Желев преди 15 години
Като иде вятар някои строят стени други вятарни централи.Строите си централите и да не ви пука.То така е от как свят светува.Няма по лошо от политик на които народа му е крив.Спряха коритаров изнудвач бил.Тези пак крадели.А аз зашто пла6там и за садилишта.Ми те холандци и полиция я вар6ат без пари тая работа.Аи сас здраве.
115
0
 
0
 
! Отговори
VNC преди 15 години
Отдавна си мисля, торент тракерите могат да взимат не много високи такси от потребителите чрез смс и да плащат на авторите за продукти, които са минали по кината. Но, тогава доста ще намалее избора, защото у нас са малко официалните дистрибутори.Иначе, не е хубаво да се ползва безплатно, и то особено за спорта.
114
0
 
0
 
! Отговори
dasda преди 15 години
Парадокса в цялата тази сутиация, е че Холандия и Швеция са единствените страни в Европа където законите за торентите и споделянето на файлове. Почти всички големи търсачки на нелегални файлове, сървъри за безплатен хостинг и торент сайтове са хостнати в Холандия и по-точно фирмата leaseweb.
113
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Торентите не е необходимо да се закриват. Необходим е по-голям контрол върху тях, като по този начин да се предотврати качването на лицензирани продукти, които са на пазара. По този начин в Торентите биха могли да се качват единствено и само неща чиито автори биха искали да ги качат. Например преди много време си намерих един албум на група Епизод от началото на 90-те, който никъде не се продава вече именно в Торентите. Хубаво е човек да купува оригинал защото по този начин спонсорира любимия си артист. Вече има и места където човек може легално да си закупи музика на mp3. Да се оставят торентите, но да има по-голям контрол върху тях. При качване просто да се изисва разрешение от *** за пускане на някой торент. При 5 торента за 10 минути това едва ли ще е къртовски труд.
112
0
 
0
 
! Отговори
П Р О В А Д И Я ... преди 15 години
... И ТРЯБВА ДА СЕ НАВАКСВА "ОТЧИТАНЕ НА ДЕЙНОСТ" ЗАБРАВИХТЕ ЛИ ??!!?? ДАНЪЧНИ ПРАВЯТ ПРОВЕРКИ ХАЙКИ В ЦЯЛ ГРАД , ПОСЛЕ СРЕДВАЩИЯ ПОСЛЕ СЛЕ... И Т.Н. ПОЛИЦАЙЧЕТАТА ПУСКАТ ВСИЧКИ НАЛИЧНИ ПАТРУЛКИ И ПАТРУЛИ ВСЯКА ОООООООООСОООООООООБЕНО ВЕЧЕР ЩЕ ИМА ЯКИ ПРОВЕРКИ КАТО В МАЛКИТЕ ГРАДОВЕ ЩЕ БЪДАТ В САМИЯ ИМ КРАЙ А В ГОЛЕМИТЕ НАВСЯКЪДЕ !!! КМЕТОВЕ ЩЕ СЕ СЪБИРАТ УЖ ДА ОТЧИТАТ ГОДИШНА ДЕЙНОСТ (А ВСЪЩНОСТ Е ЗА ДА СЕ НАПУКАТ ЯКО КАКТО НАПРАВИХА В ПРОВАДИЯ НАПРИМЕР ... ДОЙДОХА АБСОЛЮТНО ТРЕЗВЕНИ ИИИ СИ ТРЪГНАХА МЪРТВО ПИЯНИ КАТО ПО МАСИТЕ НИИИИИИИЩО АМА НИИИИИИИИИЩИЧКО НЕ ОСТАНА , ПЛЮСКАХА КАТО ПРАСЕТА , ДАЖЕ ПО-ЗЛЕ , КАТО СЕ ПОНАПИХА ИНЖ. АКАНА **ХИМИК** ГЕОРГИ ЯНЕВ И КО. ........ ДАЖЕ ИСКАХА ДА СИ ВНАСЯТ ОЩЕ ЯДЕНЕ И ПИЕНЕ ОТВЪН /СМЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯТАЙ !/ УЧИТЕЛИ ЩЕ ПИШАТ ДВОЙКИ ЗА ДА ИМА СЛЕД НОВА ГОДИНА КАКВО ДА ИМ ЗАНЕСАТ РОДИТЕЛИТЕ НА УЧЕНИЦИТЕ ... (ПРАСЕНЦЕ , ЧАСТ ОТ ПРАСЕ , РАКИЙКИ , ВИНА И СУДЖУЦИ И ДР. ) РЕСТОРАНТИТЕ СЕ ТОЧАТ КАК ТОЧНО АДЖЕБА ДА ПРИМАМЯТ И ИЗЛЪЖАТ СТУДЕНТИ , УЧЕНИЦИ И ДРУГИ ТАКИВА ЗА НАЙ-МНОГО ПАРИ С НАЙ-МАЛКО КОНСУМАЦИЯ (В ГРАД ПРОВАДИЯ ТОВА ГО ПРАВЯТ В РЕСТОРАНТ **БОХЕМИ** 50 ЛВ ЗА ПАРЧЕНЦЕ РУЛО "СТЕФАНИ" ДЕТО СЕ ДАВА ЗА ТРАДИЦИОНЕН ОБЯД И 1/2 ШАМПАНСКО ... ДА НЕ СИ БЕЗ ХИЧ , ВСИЧКО ТОВА В ОБСТАНОВКА ТИП : ЯКА БЛЪСКАНИЦА , МЯСТО ЗА ТАНЦИ : 0 нула ) ОП, КОМЕНТАРА МАЛКО ИЗЛЕЗЕ ИЗВЪН ГРАНИЦИ ХИХИХИХИ МТАКА Е В КРАЯ НА ГОДИНАТА , ВСЕКИ СЕ ЮРКА НА МАКС
111
0
 
0
 
! Отговори
avatar преди 15 години
COPYRIGHT MEANS COPY RIGHT !
110
0
 
0
 
! Отговори
.... преди 15 години
Хляб и зрелища - римският принцип. Хляб няма в БГ...... сега се опитват да ни лишат и от зрелища.. Кое ли ще е следващото, което ще се опитат да направят?????
109
0
 
0
 
! Отговори
yoyo преди 15 години
Ха, Ентусиасти. Страната на всичко извратено в света, тръгнала да се бори за някаква утрепана кауза.
108
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Естествено, дават се луди пари за глупости, а никой не го интересува хората как се свързват двата края.Време е наистина да се поучим от гърците за да тръгне тази държава в правилната посока най-накрая.
107
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
като закрият всички пак ще остане пират бей да ни радва.
106
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Как само ме кефи да източвам торентите и да ползвам колкото се може повече неща за сметка на западняците.А по отношение на филми,програми и музика нямам никакво намерение да плащам та ако ще да ни изкючат от EU.
105
0
 
0
 
! Отговори
Bulgarin ot Germani преди 15 години
parvo holandzite, t.e. legalnata prodazba na narkotici, pak posleda tarsjat u nas kosuri.
104
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе да им *** майката на всички политици, всичкото щото ни е наред и се чудят какво да измислят, тъй ли няма свестни хора в тая държава та да се дигнем като в Гърция и да потрушим парламента