"Да пием вода"

След като пушиха по цигара, полицаите пият и по една вода в знак на протест заради ниското заплащане
21 дек 2008 10:49,
172
"Да пием вода"
Снимка: БГНЕС

След като на 12 декември полицаите се събраха в градинката до сградата на вътрешното министерство в столицата, за да "пушат цигари", днес се очаква се служителите на МВР отново да се съберат.

Този път обаче протестът им минава под мотото "да пием вода", според информацията от полицейския форум, където се уговориха да се съберат в 11 часа.

Около 500 са протестиращите полицаи в градинката пред църквата "Свети Седмочисленици".

Заради законовата забрана за протести служителите на реда носят бутилки с минерална вода.

Акцията не е подкрепена от Националния полицейски синдикат в България, но според протестиращите отказът на синдикатите е бил само временен. Днес те очакват подкрепата им.

От ръководството на министрество никой все още не е приел представители на стачкуващите служители.

До момента нямат официална информация от министерството за исканията си и декларацията, която са подали до вътрешния министър Михаил Миков.

Сред основните им искания са създаване на нов синдикат, приемане на Европейска харта на полицията и в България и подобряване условията на работата.

Полицай сподели, че след протестите са се увеличили проверките към служителите. Той даде за пример това как след едночасово преследване на извършител на престъпление и след като като го е хванал, му е била направена забележка защо не е бил с шапка, която е част от униформата.

Полицаите заявиха още, че протестите ще продължат и след Нова година, ако не бъдат изпълнени исканията им.

Пловдивските полицаи отказаха да протестират за увеличение на заплатите си. За разлика от софийските си колеги, апатия е обхванала служителите на реда в града под тепетата. "Каквото има да се реши, то се случи в София", заявиха полицаи.

Над 200 полицаи и пожарникари от всички служби на Областната дирекция на МВР се събраха пред сградата на Полицейското управление в Шумен, да пият вода.

Миналата неделя около 170 полицаи пък се събраха „да изпушат по цигара“. В символичния протест и днес не участваха началници на полицейски управления, но се включиха шефове на служби.

На пл. „Освобождение“ имаше полицаи от управленията в Каолиново, Велики Преслав и Нови пазар. „Ходим като парцаливци. Случва се да обличаме долнище от лятна униформа с горнище от зимна“, коментира неофициално сержант от града.

Около 50 полицаи се събраха пред сградата на областната дирекция на МВР в Плевен на ул. „Сан Стефано”.

Сред тях имаше служители на полицията и жандармерията. Те се задържаха към 40 минути пред входа на полицията, след което се разотидоха.

Полицаите заявиха без да искат да бъдат цитирани поименно, че протестът им е за адекватно заплащане и нормални условия на работа. Те отрекоха да е имало заплахи за уволнения към участници в протеста миналата седмица.

И днес, както и миналата седмица, липсваха представители на ръководството. Служителите на реда днес бяха двойно по-малко в сравнение с миналата събота, липсваха и служители на пожарната.

Над 200 полицаи се събраха да пият вода минерална вода през сградата на Областна дирекция на полицията във Варна.

Служителите на реда претендират за увеличение на заплатите, по-добри условия на труд и по-добра материална база, разказаха очевидци.

Днес протестират хиляди полицаи от цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
POLITSAITE PU6IXA,SLED TOVA PIXA VODA SEGA PREDLAGAM DA SE IZPIKAIAT BEZ DA SI GO VADIAT.
170
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В Ню Йорк един полицай пази 269 души, у нас- на фуражка по 111 българи
169
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
та обаче най куриозното беше,където двама типа ме рекетираха в ботевградско,че пожарогасителя ми нема Бг лепенка??????,аз им думам ,цела Европа го признава,па те ми викат ,че тука не е Европа,та ги даровах по 10 лева за кафе,къде ли си пият кафето тия изроде не знам??????????????
168
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
аз се чувствам малко като Дядо коледа,кога си идвах летоска за морето ги дарувах ченгелите по оста от калотина та до Синеморец,всичките реваха,гладни сме ,зле сме,обач
167
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ората са седнале около масата. Режат басамаци я сланина я луканка. Па наточат ладно вино от мазъта. Погледнат каде балкана и са чудат иде ли снег, не иде ли....па ги боли грездея за шантавите стражаре
166
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"В 14-милионен Ню Йорк за реда се грижат 52 000 полицаи, а в 7-милионна България 63 000 полицаи не могат да се преборят с престъпността",
165
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
стига с тия куки и с тая вода бе,празници идат ,ракиено време настава,нека всички да ги посрещнем в добро здраве и весело настроение:)))))))))))))))
164
0
 
0
 
! Отговори
тангра преди 15 години
некой ченценца се самозабравят вече
163
0
 
0
 
! Отговори
traktorist преди 15 години
6to pa na nas ni go probutvate toa galampurnik,nie ne sme tolko typi ve ej
162
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
eй изперкал ,и ти както управеленците си наш слуга,защо обиждаш хората бе ***?
161
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
това е човека ,който търси от нас подкрепа,псетата ,които му плащаме ,за да ни разорава интимно,грозно,смешно,жалко и долно
160
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
това дами и господа е българския полицай
159
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
това дами и господа е българския милиционер
158
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Мълчи бе псе такова, да не ти изора дълбоко дирника въшкав
157
0
 
0
 
! Отговори
bate boiko преди 15 години
mrusni chengeneta-kakvo ste zapravili tiq cirkove,malko li pari subirate po putishtata che oshte iskate be oligofreni takiva
156
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
като не ти изнася стани тракторист,стига рева
155
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
ти бе "герой" ще оставиш ли топлото дупе само да спинка в къщи а ти ей така за кеф да ходиш по улицата да се занимаваш до сутринта с пияни и надрусани гаменчета дето някои "родители" са забравили , че трябва нй напред те да се погрижат за тях /всъшност имат грижата за децата си ама след като утепат някой и като лошите полицай ги приберат на топло татето търси и под вола теле за да измъкнете "маминото детенце"/
154
0
 
0
 
! Отговори
МЕДИЦИНСКА СЕСТРА преди 15 години
МИНИСТЪР МИКОВ, АКО СТЕ ДОСТОЕН ЧОВЕК БИ ТРЯБВАЛО ДА СИ ПОДАДЕТЕ ОСТАВКАТА! НО ОТКЪДЕ ДА НАМЕРИ ДОСТОЙНСТВО ЕДИН БЪЛГАРСКИ УПРАВНИК! СЛУШАМ ИЗКАЗВАНИЯТА ВИ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА И СЕ ЧУДЯ НА КОЕ МИНИСТЕРСРВО СТЕ ШЕФ???МАЙ И ВИЕ НЕ ЗНАЕТЕ СЛЕД КАТО НЕ СТЕ ЗАПОЗНАТ С ПРОБЛЕМИТЕ НА ХОРАТА, КОИТО РАБОТЯТ В МВР!СМЕЩЕН СТЕ С ИЗКАЗВАНЕТО:"ЧЕ МАЙ ИМА НЯКАКВИ ПРОБЛЕМИ ПРИ ПОЛИЦАИТЕ, НО ДА ДОЙДАТДА ВИ ГИ КАЖАТ"??? ДОРИ ЕДИН ДИРЕКТОР СИ ОТИВА, АКО НЕ УПРАВЛЯВА ДОБРЕ, АКО НЕ ЗНАЕ ЗА ПРОБЛЕМИТЕ НА ПОДЧИНЕНИТЕ СИ И ИМА ПРОТЕСТИ!МИСЛИТЕ ЛИ, ЧЕ УПРАВЛЯВАТЕ ДОБРЕ????НАПРАВИХТЕ СМЕШНОТО ИЗКАЗВАНЕ, ЧЕ ВСИЧКИ ИСКАТ ПО ХУБАВИ И ПО СКЪПИ ОБУВКИ!!!И ВИЕ ЛИ ХОДИТЕ СЪС СЪЩИТЕ НЕУДОБНИ И СКАПАНИ КУБИНКИ ПО 12 ЧАСА НА ДЕН В СТУД, СНЯГ, ВОДА????ПИША, ЗАЩОТО СЪМ ВЪЗМУТЕНА ОТ БЕЗГРАНИЧНОТО ВИ БЕЗОЧИЕ!И ПРЕСТАНЕТЕ ДА НИ ПРОТИВОПОСТЯВАТЕ! МЕД. СЕСТРИ, ЛЕКАРИ. УЧИТЕЛИГРЕШКАТА НА ВСИЧКИ НАС Е, ЧЕ КОГАТО ЕДНИ СЕ ВДИГНАТ ТРЯБВА ВСИЧКИ ДА ГИ ПОДКРЕПИМ!
153
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Днес Луната ще се погрижи за душевното ви спокойствие и ще направи всичко възможно да ви предостави достатъчно доказателства, с които да сложи край на терзанията ви. В службата ще се почувствате ценени и уважавани! Очаквайте повишение!
152
0
 
0
 
! Отговори
виц преди 15 години
Един дядо завел внучето си на нивата и след като оставил малкия на сянка под едно дърво и му надробил в една паничка мляко и хляб отишъл да поработи.След време решил да провери какво прави малкия и какво да види,до детето един огромен смок,а малкия с една пръчка наплатисва смока по главата и му вика:"Стига пий само млеко бе ,яж и леб"