"Мюсюлманите сме за мир"

Над 400 палестинци и членове на арабски асоциации се събраха на протестно шествие срещу нападенията в Ивицата Газа
30 дек 2008 20:58,
108
"Мюсюлманите сме за мир"
Шествието приключи пред сградата на президентството. Снимка: БГНЕС

Над 400 палестинци и представители на арабски асоциации се събраха в София на протестно шествие срещу нападенията в Ивицата Газа.

Шествието продължи от НДК до сградата на президентството, където представители на протестиращите връчиха декларация, с която молят България като член на Европейския съюз да окаже подкрепа за възстановяването на мира в Ивицата Газа.

Протестиращите скандираха "Да живее Палестина" и носеха плакати с надписи "Мюсюлманите сме за мир", "Докога невинни жертви?" и "Убитите деца не растат".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
0
 
! Отговори
стоян преди 15 години
абе гнусни мюсюлмански изчадия махайте се от българия, вие ли сте за мир ай стига бе,,,та вие превърнахте мюсюлманин синоним на терорист и убиец..тва сигурно защото сте много миролюбиви се е получило..махайте се кучета мюсюлмански вървете си откъдето сте дошли т.е. от ада заящто вие сте изчадия адови...
106
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Като видите дебелия,и ставате МНОГО мирни!..аххахах аде,добре го казаКакво стана с онуй турче дето щеше ятаган да вади,а?100% е бил на протеста. хахахах
105
0
 
0
 
! Отговори
BG преди 15 години
Това е катастрофа при всички положения. Не мога да виня Израел, всеки брани себе си. След като палестинците са склонни да крият терористите от Хамаз - техен проблем.
104
0
 
0
 
! Отговори
толерантен преди 15 години
Като видите дебелия,и ставате МНОГО мирни!..
103
0
 
0
 
! Отговори
merkator преди 15 години
Когато избрахте хамас,защо не мислихте за децата си!?!Когато психопатите хвърляха поредната ракета към Израел,защо не протестирахте?!Когато ножа опре до кокъл все палестинците са най-изстрадали и онеправдани!В този конфликт винаги съм бил по-скоро за Палестина,но сега евреите са в правото си(колкото и да не ми се иска) и това е само палестинска заслуга!Пак гласувайте за хамас и помагайте на *** да пренасят ракети от Египет!Има един виц:Качили се горските животни в самолет!Гарвана бил малко хулиган и почнал да скача и тропа по пътеката...попитали го и вълка,и мечката,и лисицата "Защо?".А той отговорил: Ами *** се!И всички почнали да подскачат и вилнеят из самолета.Той се разпаднал,а животните полетели на долу...Гарвана разперил крила и отлетял казвайки: Не разбирам,щом не могат да летят,защо се ***!?! Та и палестинците...ами като искате мир,защо хвърляте по 10-тина ракети на ден?Не се ***!!!
102
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
ВЛАСТВАЩИТЕ ХОДЖИ в Иран,са главния виновник за страданията, които си причиняват евреи и араби в Газа..., исляма сам по себе си няма нищо общо с кръвопролитията...Истината е, че и при двата народа, както и при всички останали по света, има привърженици на КРЪВОПРОЛИТИЯТА... И НА МИРНОТО СЪЖИТЕЛСТВО...Съвременните технически и финансови средства И НА ДВЕТЕ СТРАНИ, са напълно достатъчни, за да се спре въоръженото насилие, но... САМО, АКО УПРАВЛЯВЯЩИТЕ от двете страни, САЩ и ИРАН, го ИСКАТ..., а те не го искат, за да се ПОКАЧИ ЦЕНАТА НА ПЕТРОЛА, от което печелят прекупвачите на петрол - семейство Буш и Иранските ходжи...!!!А в случая, използвайки интересите на "големите " братя, УПРАВНИЦИТЕ НА ИЗРАЕЛ И ТЕРОРИСТИТЕ ОТ ХАМАЗ, ГРАБЯТ И УБИВАТ СОБСТВЕНИТЕ СИ НАРОДИ, НО... ЗА УДОБСТВО ГО ПРАВЯТ С "ПРОТИВНИКОВИТЕ" РЪЦЕ!!!Принципа е ***... ИЗПОЛЗВАЙ ДУМИТЕ НА ОМРАЗАТА, ако не ти отговарат, използвай ДЕЙСТВИЕТО НА ОМРАЗАТА... - ракети, авиационни бомби, самоубийствени атентати или строителство на джамии там където няма мюсулмани - все едно е ..., ЧАЛЪМА Е ДА СЕ ПРЕДИЗВИКА НЕПРЕМЕРЕН ОТГОВОР..., ДА СПЕЧЕЛИШ ОТ КРЪВТА НА СЪНАРОДНИЦИТЕ СИ(дори жени и деца...) и едновременно с това, да изглеждаш... НЕЧИЯ ЖЕРТВА!!!В момента е повече от ясно, че жителите на Газа са заложници и жертви на Хамаз..., който копира напълно стила на Хитлер и партията му в Германия... Властта се взема с "избори", после се избиват политическите противници(фатах), следват ги несъгласните... и накрая цялата страна става ЖЕРТВА НА УПРАВЛЯВЯЩИТЕ Я !!! (навремето бяха националсоцалистите, днес е Хамас)..., дотук нищо ново...Неадавна когато Русия със сила, но абсолютно ефективно..., спря избиването на мирния Северно Осетинския мюсулмански народ(след около 1400 жертви, за които мюсулманите правителства по света и днес мълчат) Български политици ревнаха като ЙЕРИХОНСКИ ТРЪБИ..., че отговора бил НЕСЪРАЗМЕРЕН... КЪДЕ СА СЕГА???Къде е "великия" политик Соломон Паси - кандидата за Председател на НАТО..., сега има изключетелната възможност да излезе с ЛИЧНА ДЕКЛАРАЦИЯ В ПАРЛАМЕНТА, в която да осъди МНОГОГОДИШНИТЕ КЪРВАВИ НАСИЛИЯ ПО СВЕТИТЕ ЗЕМИ...ИЛИ ЧАКА ДА СТАНЕ "ШЕФ" НА НАТО, ПЪК ТОГАВА..., ЩЕ ВЪВЕДЕ "ИСТИНСКИ"... "НОВ РЕД"!!!
101
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
амчи като сте за мир що ваште хора стрелят ?за тренировки ли?нали исляма почита Исускойто е казал ударят ли тедай си и другата странанали исляма е миролюбива религиязащо в самия ислям позволявате да има фанатици и терористите не са ли угнетителитепозволяващи смъртта на обикновените хора вярващи в Алах?АЙДЕ ПЪРВО СЕ РАЗБЕРЕТЕ ПОМЕЖДУ СИ КАТО РЕЛИГИЯИ СЛЕД ТОВА СКАЧАЙТЕ СРЕЩУ ДРУГИТЕ НАРОДИ И РЕЛИГИИ!***
100
0
 
0
 
! Отговори
Александър преди 15 години
гонеше по-маликя, така е и сега. Това "сега", е поне на 2000 г. Ама е актуално, нали. Големия, арабите, никога няма да служат на по-малкия, евреите. Тази земя, Палестина, Бог я е обещал на евреите и техните наследници. След разрушението на Ерусалим и разпръскването на еврейския народ по света, тази земя запустява. До деня в който през 1948 г. не се образува Израел като държава, тази земя е принадлежала на всякакви, но най-вече на араби и е била една пустиня. Сега е една градина. И сега, много от т.нар. палестици живеят и работят в Израел и изхранват семействата си и живеят свързани с тази страна. И как може да отиват да убиват десетки хора и да претендират за какво? А когато те се взривяват в името на някаква кауза по площади и магазини и убиват невинни хора, жени, деца, стари, млади, това какво е, защо срещу това никой не протестира. Сега Израел извършва военна операция, но тя не е срещу невинния палестинския народ, а срещу отявлени терористи и претъпници. А те не подбират жертвите си, важното е да са колкото се може повече. Като са толкоз ербап, що не се изправят в открит фронт срещу израелската армия? Щото знаят, че ще ги смачкат. Те се пробваха на три пъти и къде къде повече и по-добре въоражени и авиация и т.н., ама като видяха, че не става и минаха в нелегалност. Борци за свобода, кой им я отнема? Долни страхливци, смелостта им стига само срещу невинни граждани, деца и жени.
99
0
 
0
 
! Отговори
Александър преди 15 години
Да ви разкажа и това, арабите и евреите са братя, баща им е Авраам. Само че единият народ, еврейският, произлиза от Исаак, сина обещан от Бога, а другия, арабите, от Исмаил, първородния. Но самият Бог е направил един коментар за тях двамата, а именно, че по-големия, ще слугува на по-малкия. Още тогава Исмаил се е възпротивил и е бил бунтар. И по-късно е записано, но както по-големия
98
0
 
0
 
! Отговори
Александър преди 15 години
Абе, кога се правят самоубийствени атентати в израелските градове, що никой е протестира? 10-20 убити, голяма работа. И на ония като им писне и тръгнат да им сритат , целият свят скача. Май не е много справедливо, а.
97
0
 
0
 
! Отговори
покаен християнин... преди 15 години
Здравей! Къде приятелю прочете в Словото за православни, католици или протестанти(евангелисти)? Там, пред Него когато се явим, няма да ни искат вероизповеданието, а вярата в Неговия Син. Всички пророчества водят до вечната победа на ЖИВИЯ БОГ! Защо християнството е преследвано от другите?...Какво е да си християнин?Къде и как се става християнин! Новия Завет ни учи само на любов(кръстоносни походи, инквизиции и др...са си човешко дело на непокаяни "християни".Кръщението и раждане в християнаска държава не ни прави християни!На истинския християнин не му е нужно физическо воюване, а духовно-много по силно оръжие от това,което е създал човека! Никой не може да осъзнае Словото Божие,без покаяние,то е за сърцето, свръхестествено е. (може да прочетете и "50 нобелови лауреати и други велики учени за вярата си в Бога" след Словото, но без искрено покаяние със сълзи от вътрешното ти естество, не може да се осъзнае! В прошката е истината, да в простителността е победата! Той ще ни я покаже! Благословения на всички сътворени от Вечносъществуващия!
96
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Isliama e eres.Isus Hristos e spasitel i koito ne go priema nemoze da se spasi.
95
0
 
0
 
! Отговори
epikur преди 15 години
Palestincite sa tokova teroristi kolkoto i Levski i Botev otvlyakal Awstriyski korab i opla6il do smart kokonite...........
94
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Една от най - тъжните гледки е да виждаме разрушенията в конфликтните точки по света, ранени и убити деца, и разпилени от взривовете техни играчки. От друга страна сме чували, че атентатор - камикадзе след като се взриви за "правата вяра" веднага отива в рая и там е обсипан с безкрайно благоденствие и най - хубавото нещо са 700 - те девици, които го очакват. Въпроса е: Когато атентаторът е жена - камикадзе, отива ли в подобен рай и какво я очаква там. Може би 700 божура ?!
93
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
До 83. Явно си нямаш и понятие от това, за което пишеш. Първо: Мохамед (или по-точно Мухамад) е бил неграмотен, така че Коранът се е появил известно време след смъртта му. Второ: Да, отначало той е проповядвал веротърпимост - да се почитат народите "които имат книга", т.е. евреите и християните. Но после започва да проповядва именно Джихада (а и да го практикува, включително и против родната Мека!). Трето: ако човек сериозно изучи нещата ще види, че първоначалния ислям на практика си е почти пълна заемка от Арианството (който не знае - раннохристиянска "ерес"; осъдена, ако не се лъжа, на Никейския събор). Към него са добавени някои исконни арабски митове и вярвания като "черния камък" и др., включително и аллах, дотогава бог на едно от племената. Така че да ми се говори за "съвременното звучене" на Корана - извинете. Друг е въпросът ако на някой му се чеше езика и си търси аудитория...
92
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
"Мюсулманите сме за мир..."Че откога бе, братя мюсулмани??? Защото откакто го има, исляма само "ОБРЪЩА НЕВЕРНИЦИТЕ В ПРАВАТА ВЯРА", и като истинска права вяра, дава право на избор:РЯЗАНЕ НА ГЛАВАТА ИЛИ РЯЗВАНЕ НА ***...Като слушам "миролюбивите" изказвания на водещи ислямски вождове, останах с ясното впечатление, че мюсулманите са решени ТВЪРДО:..." ДА ПОВЕДАТ ТАКАВА ВОЙНА ЗА МИР, ЧЕ КАМЪК ВЪРХУ КАМЪК ДА НЕ ОСТАНЕ В ДЪРЖАВИТЕ НА НЕВЕРНИЦИТЕ!!!Да ви напомня една СВЕЩЕННА СУРА:..."ПЪТЯ КЪМ АДА ,Е ПОСТЛАН С ДОБРИ НАМЕРЕНИЯ..."
91
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ние българите ще си останеме ръсисти това е защото сме малка държава и няма място за самите нас а чак пък за другите...Мразиме турците защотот така ни е научила историята от 4ти клас кадето учиме как са ни тъпкали толкова много време..мразиме мюсолманите защото гледаме новините кадето ги изкарват чудовища..и така мразиме всяка раса заради нещо друго...Но най-вече мразиме другите раси заради мръсните *** в България..Примерно нас също ни мразят по другите държави не от новини или нещо друго..а защотото предимно емигриралите със българска виза са *** и мизерници които отиват там и карат хората да си мислят че всички сме като тях..казвам го защотот Имам доста приятели извън България които са ми го казвали..Имам една приятелка от Чехия(а там най-много ни мразят) Защотот емигриралите са предимно *** и там затворите гъмжат от *** със българска виза.
90
0
 
0
 
! Отговори
edmon преди 15 години
Sahtiq vapros trqbva da zadavash i na bulgarite v chujbiba
89
0
 
0
 
! Отговори
Пешо Мъглата преди 15 години
Идиотизма, неграмотостта и некомпетентността на почти 90% от пишещите е невероятна! Просто не ми се мисли колко непросветен народ щъка наоколо! Ако прочете Библията и Корана както трябва, ще се убедите сами, какви нелепости са написани там! И именно от това идва прословутата омраза между двете религии. Щото и в едната и в другата книга е записано, че не бива да се убива човек, който има вяра, който има "книга" и който вярва на Бог. Никой обаче не го спазва!
88
0
 
0
 
! Отговори
aneliadimitrova преди 15 години
Ako be6e taka zna4i i Turciq trqbva da se premahne,te syzdavat dyrjawata si v evropa 13- 14 wek.