"Мюсюлманите сме за мир"

Над 400 палестинци и членове на арабски асоциации се събраха на протестно шествие срещу нападенията в Ивицата Газа
30 дек 2008 20:58,
108
"Мюсюлманите сме за мир"
Шествието приключи пред сградата на президентството. Снимка: БГНЕС

Над 400 палестинци и представители на арабски асоциации се събраха в София на протестно шествие срещу нападенията в Ивицата Газа.

Шествието продължи от НДК до сградата на президентството, където представители на протестиращите връчиха декларация, с която молят България като член на Европейския съюз да окаже подкрепа за възстановяването на мира в Ивицата Газа.

Протестиращите скандираха "Да живее Палестина" и носеха плакати с надписи "Мюсюлманите сме за мир", "Докога невинни жертви?" и "Убитите деца не растат".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ние пък, които подкрепяме православното християнство, приемаме лично нещата когато ни обвиняват за инквизицията, кръстоносните походи, преследването на учените и т.н., които са от историята на римо-католицизма, а не на най-старото християнство - православието. Дано е вярно това което казваш за мира, защото като става дума за джамия в София от ДПС правят намеци че с нея ако за нас е лошо, без нея по-лошо. Което си е агресия и заплашване, а така не се прави мир. Това е нещо като мир чрез терор или американския модел за мир. Със здраве.
66
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ако бяха земеделци,трактористи или други български трудещи се ченгетата щеше да ги сритат,а тия само дето ни им дадоха бели коне да пояздят,тая напаст трябва да се озапти
65
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
tiq ne6tastnici v izreal sa podkrepqni ot 6tatite za tva sa tolkova otvoreni NIKOGA NQMA DA SPRAT HAMAZ osven ako ne se iznesat ot tqhnata strana ,....kvo dava6 za primer afganistan tam staaa vapros za neft...narkotici vse o6te se prizvejdat s palna para bez nikoi da gi bara prosto ot US pribirat pe4albata6ibani evrei
64
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Zeigeist и Zeitgeist Addendum....
63
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Zeigeist и Zeitgeist Addendum....
62
0
 
0
 
! Отговори
e преди 15 години
поне вече има документални филми, като Zeigeist и Zeitgeist Addendum.... ,които до някъде обясняват на такива простаци, кой и как управлява света, и какво е "тероризъм"....гледайте го и се засрамете....
61
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Така като те слушам ти с нищо не си по-различен от онези с които искаш да се бориш. Насилието поражда насилие и в един конфликт обикновено са еднакво виновни и двете страни. Но не Исляма е повод за всички неща за които говориш, а неспазването на принципите му. Ясно го казах - аз съм против насилието, както и всички вярващи мюсюлмани. Терористите нямат нищо общо с Исляма!!!
60
0
 
0
 
! Отговори
A преди 15 години
Абе човече каква миролюбива религия сте ? Само през Априлското въстание сте изклали 50 000 Българи , жени деца и старци ! над 1 милион избитии изклани Арменци в Турция , 1500 съблечени голи деца в Беслан от които половината избити като кучета , Испания /гарата/ , Америка , виж какво става в Ирак всеки ден ! Ами Авганистан който произвежда 17 000 тона наркотици и бавно убива децата на Християните по целия свят ? Само се погледнете като остареете жените ви заприличват на Вещици от детските приказки> грозни , злобни ! А как само вашите ходжи правят магии за смърт на всички българи като призовават демони от отвъдното , а ? Религията Ислям е сатанинска и докато не ви избият всичките - Мир на земята няма да има ! Жалко че не разполагам със Топол М , трябват ми 10 бройки и трева няма да никне 1000 години в целия Арабски свят . Ако Евреите набират доброволци заминавам веднага без пари да трепя мръните араби !
59
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За ШАЛОМ и СЕЛЯМ си прав. Но за "ДЖИХАД" в никакъв случай. Джихад не е отворена вратичка. Предлагам ти да си направиш справка какво е, но не според тълкуванието на комерсиалните медии, а да потърсиш някой достоверен източник и ще разбереш че в тази дума няма нищо злокобно и страшно.
58
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Джихад е война за защита на Исляма и мюсюлманите и не е на религиозна основа. Става въпрос единствено за защита, когато ти е обявена война от някой друг. И дори при джихад е забранено убиването на мирни граждани, жени и деца!!! Така че "ислямистите" нямат нищо общо с исляма. Този "радикален ислям", който ти познаваш няма нищо общо с исляма който се изповядва от милиарди хора по света. Исляма наистина е миролюбива религия, включително и към "друговерците".
57
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 15 години
Скептично съм настроен към твърденията ти.До голкото познавам исляма, да убиваш е грях.Да лъжеш е грях,Да даваш пари с лихва е грях. Но има и отворена вратичка. Ако сториш грехове в името на "ДЖИХАД", Аллах ще ти ги прости.И още.Къде отиват умрелите в "ДЖИХАД"? В Рая, със всички почести. И като допълнение - ШАЛОМ и СЕЛЯМ. Направи си справките.Нищо лично 52, само историческа, лингвистична и религиозна съпоставка.
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
с арабите трябва да се действа по македонския принцип - со кротце, со благо и со малко кютек! ...кюгека може и да е повечко! тия *** от друго не разбират май! с прикладите та по кратуните!
55
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 15 години
До 34 - Ако очакваш ислямска империя-жална ни майка.Тук си имаме отрицателен опит от такава. И малко подробности.Йордания и Египет са изградили ПРЕДПАЗНИ СТЕНИ между тях и палестинците.Това е първото. Голяма част от палестинците от Западния Бряг работят в Израел и получават добри пари.Това е второто.И трето.Не съм компетентен в детайли, но май само в ислямския морал фигурира понятието "ДЖИХАД"-СВЕЩЕННА ВОЙНА.И е на религиозна основа, а не на социална, расова или каквато и да е друга основа.Не си въобразявам,че в ислямския морал може да съществува понятието "мир с друговерците".От Индонезия до САЩ, ислямистите убиват в името на религията си и ни го пробутват под името "РАДИКАЛЕН ИСЛЯМ".Тогава, къде е либералния ислям?
54
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
S edna duma - P A P L I A C H !!
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Turci, Persiici (Iran), Arabski strani i Palestinci sa musulmani no ima razlika. Arabin ne oznachava religiozna prinadlejnost, zashtoto ima arabi hristiani,evrei i musulmani. Palestincite v GAZA, sa arabskite ***, predimno s musulmanska religia. Kakto v Bg ima tursko govoreshti ***, koito se schitat za musulmani, no ne poseshtavat djamia,, i balgarski ***, koito niamat nikakva religia i hodeneto im v carkvi e svarzano samo s krajbi i prosii.
52
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Този път заглавието на статията е много добро и най-важното - твърдението е вярно! Да, знам че за много хора е абсурдно, но все пак нека помислим и сме малко по-умерени в твърденията си. Защото аз също съм мюсюлманин и като чета че мюсюлманите били войнствени, мързеливи и т.н. го приемам лично, а повярвайте ми аз и може би 90% от всички мюсюлмани по света не са такива. Че има изключения е ясно, но трябва ли по тях да съдим за всички останали. Исляма в същността си миролюбива религия, една от най-миролюбивите. Не случайно всички мюсюлмани по света се поздравяват със "селям", което значи мир. И огромната част от мюсюлманите наистина са миролюбиви, смирени, скромни и работливи хора. А как тогава напоследък така се очерня исляма в западните (вкл. и българските) медии? Според мен основната причина е че медиите винаги търсят сензацията, онова което ще предизвика интерес и дискусии, а тези неща обикновено са негативни. И така на преден план излиза негативното, отблъскващото, а същността на Исляма и на мюсюлманите си остава непозната за обикновените хора извън ислямския свят. Нека се опитам да дам един пример с религия, която, предполагам, е по-добре позната на читателите тук - християнството. Мисля всички сме съгласни че християнството е миролюбива религия. Но в името на същото това християнство са извършвани едни от най-голените жестокости в световната история и то от хора претендиращи да са водачи на християните (инквизицията, кръстоносните походи...). Но това прави ли всички християни жестоки и убийци. Не, разбира се! За това ви призовавам, нека когато говорим за терорости-мюсюлмани, си дадем сметка че те са една незначителна част от мюсюлманите по света, техните действия по никакъв начин не трябва да се свързват с религията, защото същата тази религия категорично забранява посегателството върху живота на мирни хора и че останалата част от мюсюлманите също сме против и сме възмутени от техните действия.
51
0
 
0
 
! Отговори
pepo преди 15 години
Вицът на годината-мюсюлманите биле за мир.....Като сте за мир защо нарушихте споразумението и обстрелвахте израелските селища с ракети и снаряди.?Има ли нормална държава,която би изтърпяла това?И защо вашите супербогати арабски при
50
0
 
0
 
! Отговори
Самуил преди 15 години
Мюсюлманин да е за мир ! Е такова животно няма - на вас ви дай само да лъжете,да мързелувате и да забивате нож в гърба на хората,които наричате "приятели". Отвратен съм от вас - в Лондон почти всички мюсюлмани,пришълци от бившите колонии - Пакистан,Индия,Бангладеш НЕ РАБОТЯТ,а са на социални помощи.Как да работи зелката,нали ще изпусне молитвите в джамиите,Аллаха е по-важен;И после всяка седмица четах из лондонските вестници/които се раздават безплатно сутрин пред метростанциите/как някъде из Лондон изхващали поредните бомбаджии,готвещи се да убиват в името на исляма.Тя Британия ги приела,дава им помощи и къщи,а те търтеите в болните си глави мислят,че това е дело на Аллах.И какво става - източноевропейците бачкат за социалните помощи на тия мързеливи злобни личности,нямащи каквито и да е трудови навици.Така,че аз съм твърдо зад ИЗРАЕЛ !Не,че харесвам много евреите,но в случая те показват на Европа как трябва да си отстояваш интересите и да защитаваш населението си !
49
0
 
0
 
! Отговори
котаракъ преди 15 години
Ами, къде бяха, протестиращите за "мир" палестинци, когато Хамасизстрелваше ракети, защо не протестираха тогава?
48
0
 
0
 
! Отговори
edmon преди 15 години
Edin chovek,koito misli.Kolkoto do Izrael-blizko mu e kraq