"Мюсюлманите сме за мир"

Над 400 палестинци и членове на арабски асоциации се събраха на протестно шествие срещу нападенията в Ивицата Газа
30 дек 2008 20:58,
108
"Мюсюлманите сме за мир"
Шествието приключи пред сградата на президентството. Снимка: БГНЕС

Над 400 палестинци и представители на арабски асоциации се събраха в София на протестно шествие срещу нападенията в Ивицата Газа.

Шествието продължи от НДК до сградата на президентството, където представители на протестиращите връчиха декларация, с която молят България като член на Европейския съюз да окаже подкрепа за възстановяването на мира в Ивицата Газа.

Протестиращите скандираха "Да живее Палестина" и носеха плакати с надписи "Мюсюлманите сме за мир", "Докога невинни жертви?" и "Убитите деца не растат".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
кьолн преди 15 години
ами какво да кажа - лично мен ме е страх от радикални ислямисти (както и от атомно оръжие в ръцете на иран, и прочее безумия, между другото)
46
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
със собствения си мозък?Има много цивилни жертви,защото Хамас ги използва за жив щит. Изстрелват си Катюшите от жилищните квартали.В Университета са направили цех за бомби.Палестинците живеят от помощите на богатите арабски държави и ЕС,а евреите бачкат.Екстремисткия ислям-против него трябва да протестират палестинците в България!
45
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Като са за мир кво търсят в София? Да ходят да протестират в Медина, Оман, Багдад...За мир били, не са за мир, а за *** докаот не бъде ликвидирана последната теокрация на тая планета.
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Кви земи, кви религии, кви 5 лева бе , човека по-долу ви го каза. Петрола падна много, време е да му повишим цената. Следете от вчера птерола с колко долара за барел се покачи. Всичко друго е манипулация и измислица, никой не го за религиите ви и земите ви, петрола е важен. Всичко правят руснаците и американците в този свят, те манипулират всичко.
43
0
 
0
 
! Отговори
Христо Попхристов преди 15 години
Трябва да сме заедно евреи+християни и да си помагаме. Ходихме на екскурзия до Ерусалим'Божи Гроб. Всичко хубаво, ама арабите- мюсюлмани не ни пуснаха в църквата "Рождество Христово" във Витлеем, защото била сега тяхна територия и в общинския съвет начело с председател мюсюлманин колят и бесят както им хареса. Трябва да се спазва мира от всички и да се допускат хората до светите места, а не като мюсюлманите да ни връщат от най-святото родно място на Спасителя Христос - Витлеем. Евреи+Християни = болшинство в Кнесетта и Общ.съвети ! Само така ще може и ние да имаме достъп до Светите места. А колкото до тия в Газа, не ги жалете, те цял живот не са работили и са на помощи от Арабския свят, само разкарват умрели, пищят и искат още и още помощи...
42
0
 
0
 
! Отговори
typ bylgarin преди 15 години
mnogo hora ti kazaha istinata po dolu. vie arabite ste edna ozlobena zavistliva marzeliva pasmina! malko vi e
41
0
 
0
 
! Отговори
ameb преди 15 години
Прочетете мнението на #34 и спрете да ръсите глупости, глупци!
40
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
Нямам нищо против Еврейте за разлика от тразни индивиди.Но тази демострация на сила е насочена преди всичко,към Християните.Еврейте се отнасят все така жестоко ,към тях.Един факт някой били отговорил,колко християни евреи и араби са живели във въпросните земи,колко от тях живеят все още.Тенденцията статистиката е ужасяваща.
39
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
jalko,imalo e podhodiasth moment za bulgarskata aviatsia da se proavi...tezi,koito sega protestirat i sa za Hamas,sled niakolko godini shte sa sreshtu nas bulgarite,taka che miastoto im e v ada ili v Gaza!Mislia,che Bulgaria ne triabva da dopuska arabi da se zaselvat v Bg,zashtoto shte pluznat iz stranata,stigat ni problemite s nashite turtsi!
38
0
 
0
 
! Отговори
Iason преди 15 години
Между друтото това гето Газа е създадено от братския египетски арабски народ, когато целия Синайски полуостров е бил египетски и много преди да мине тази част в Израел. И тази част е използвана повече от десетилетие за нападения срещу Израел. Изровете атласите по география на дядовците ви и погледайте малко кой къде е бил. Има и други интересни нещица. Повечето "бойци" от ООП, воюващи в момента на страната на Хамас, изобщо не са раждани в Палестина, нито са имали земи там, нито домове. Огромна част от тях идват от ... Йордания, разбира се. Някои идват от Тунис, където изветно време е била квартирата на ООП. Все едни странни неща, които по соц. учебниците по история не се отбелязват, защото СССР и арабските страни са големи приятели и не могат да се пишат неудобни истини.Една друга неудобна истина. В Газа почти никой не работи. И как някой ще работи, след като цял живот е свикнал да е бандит с автомат. Такива градят ли държава? Получиха земя, получиха автономия, имат излаз на море, обща граница с Египет и пак Израел им е виновен за мизерията. Защото нормални държави не се градят от бандити, ами от едни хора с разум и трудови навици, които знаят как да работят, а не да спят до 10, наобяд да пият кафе и да се оправдават с жегата, за да не работят. Затова най-лесно е с автомата и ракетите. Саудитците и принцовете от емирствата барабар с Иран и Сирия плащат за манджата, пушкалата, за военно обучение и медийна война. За разлика от тях израелските войници не са цял живот войници - те имат гражданска професия, различна от убиец и не убиват защото ги кефи. Всички тези войни за тях са една психическа травма за цял живот, но те нямат на къде да отстъпват. Евреите са толерантни хора и то много, много повече от българите и повечето европейци. И за да направят те подобна бомбардировка, означава, че просто няма друг начин. Защото вие си цъкате каналите за новините, гледате едни снимки и кадри и казвате "ау какъв ужас". Но след малко ще превъртите канала и ще гледате филм, докато един израелец ще си мисли кога ли ще го нападнат Хамас, Хизбула, Сирия, Иран и т.н.Друга неудобна истина е, че по някаква ирония Израел даде на палестинците земя и автономия. Такава не им е дадена нито в Йордания, нито е Египет.
37
0
 
0
 
! Отговори
KTF преди 15 години
Mrusna *** *** - zashto imdavat da demonstrirat tuk nekakvi iskaniq.Tva e varvarsko pleme koeto e rodeno s terroristi4no mislene i mantalitet .Pojelavam na izraelcite da budat bezmilostni s taq sgan i to4en mernik..
36
0
 
0
 
! Отговори
Iason преди 15 години
Араби желаещи мир е последния хитов виц. Арабинът лъже винаги и не може да се разбере кога казва истината. Уникалното е, че прави това по рефлекс и без повод, пък какво остава, ако повод има.Основният проблем пред арабите е колосалната им завист към всичко нормално, ново, прогресивно и добре направено. Всъщност тяхната омраза към целия нормален свят е същата като към Израел, но е много по-лесно и икономично да насочиш омразата си към държава заобиколена от арабски джагали, които поради неразбираеми за нормалния човек причини, искат да се самоубиват, да убиват, да рушат, но само не и да създават. Ливан го бастисаха. В момента Ливан е арабска страна и няма нищо общо с Ливан преди гражданската война.И няма никакъв спор за земя, която им била отнета и тинтири-минтири. Земята са си я продали от глупост и благодарение на безкрайно миролюбивия мюфтия на Ерусалим (личен приятел на Хитлер, отявлен фашист и фанатик). Та този човеколюбец казал на чергарите дошли по някое време в британския протекторат и нарекли се палестинци: пуснете евреите, те ще дойдат с пари, после ще ги ограбите и убиете. Ето това е "героичната" истина за "отнетата" земя на "палестинците". Ако човек се порови в нета, ще намери доста информация за любимия на "желаещите мир" араби мюфтия и за войната през 1948 година. Арабските ревливи сценки минават само пред неграмотни хора. За жалост много европейци се поддават на подобни кампании. А истината е, че в дъното на душата си арабите мразят еднакво и Израел и Европа, и САЩ, и какво ли още не.
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Браво, номер 34!
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
хората, които се борят за земята си чрез ракети, автомати, бомби, атентати... могат да се назоват патриоти, опълченци, родолюбци, партизани, но в никакъв случай терористи. Ако бяха прогонили вашето семейство от родния му дом, друга песен щяхте да запеете. Ако нямате нищо, ако семейството ви е мъртво, ако родната ви земя е окупирана, какво щяхте да направите? Остава единствено бог (било то Исус, Буда или Аллах). Естествено религията в доста случаи се използва като средство за манипулация, но това е друга тема. Главното е, че тези хора имат право на земята си и ще си го извоюват, бъдете сигурни. Историята помни падението на такива империи, като римската, наполеоновата, хитлеровата... Кое ви кара да мислите, че тия западни смешници, затлъстели и прости, ще просъществуват още дълго?
33
0
 
0
 
! Отговори
Drug преди 15 години
Za mir ste, no tova ne vi prechi da izsrelvate raketi sreshtu mirno naselenie, a sled tova da orevavate ortalyka i da iskate oshte pari ot celiia sviat. Parite razbira se pak shte otidat na smetka na naikoia Suka, a vie shte prodylzhite da viete na umrialo i da provokirate novi voini s Izrael. Kazvam vi go bez da izpitvam osobeni simpatii kym evreite. No vie ste oshte po-golemi bokluci!
32
0
 
0
 
! Отговори
Разбирател преди 15 години
Ченге номер 29 се задейства. А какви са на Хамас ракетите? "Град" им е името.
31
0
 
0
 
! Отговори
Debora преди 15 години
Trudno mi e da poviarvam, che tochno sega izrael shte sprat,no ako sa po umni shte go napraviat, zashtoto podpalvaneto na svetovna voina e kraina cel na isliamskite ekstremisti. Palno razrushavane na Palestina moje da se okaje slabost za izrael i da dovede do po- goliam problem. Neka ne zabraviame, che dneshnoto izraelsko pravitelstvo ne e edno ot nai elitnite.. PAZI BOJE.
30
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 15 години
ги надъхват, както и всички араби, че живеят тежко заради Израел и САЩ. И нас така ни надъхваха. Ако изчезнат от лицето на земята евреите и американците щяли да си живеят пребогато. Тези хора са жертви на гадните си вождове.
29
0
 
0
 
! Отговори
Friki-friki преди 15 години
Tи,драги,трябва да се прекръстиш на "разбирател"! Компетентен си по въпроса с "руските" ракети почти колкото журналист! Що не се осведомиш първо,и тогава да пишеш глупости,а? То да беше ***,та да ти го набия,ама акъл...
28
0
 
0
 
! Отговори
Debora преди 15 години
Ima veroiatnost izrael da vleznat v Gaza po susha, s tankove. Togava raketite na Hamas shte sprat, no shte ima mnogo jertvi i ot dvete strani. Za sajalenie - n i a m a d r u g n a c h i n ! Da se molim da ne plamne goliam ogan!