На 14 януари от 11 часа пред парламента

Да изметем боклука! - от седмици наред подобни изречения агитират из форумите за протеста
10 яну 2009 19:00,
986
На 14 януари от 11 часа пред парламента
Колаж: Dnes.bg

"Постави (14) пред името си в знак на солидарност с националния протест срещу мафията, бедността, корупцията и политическата некадърност. Ела на 14 януари в 11,00 часа пред Народното събрание. Препрати това съобщение до всичките си приятели".

От седмици наред подобни текстове агитират из форумите под мотото "Да изметем боклука!".

"Години наред живеем в най-бедната и корумпирана страна в Европа и дори след 2 години членство в ЕС не е възприета нито една европейска практика. Няма да търпим безнаказано да избиват колегите, приятелите и надеждата ни. Няма да живеем в страх. Години наред живеем на дъното, живеем в страната на мафията, беззаконието и амнезията. Писна ни! Да покажем на политиците ни, че ни пука, че не спим и че няма да ги търпим”, пише още в текста на протестиращите.

На 14 януари студенти от различни висши учебни заведения ще се съберат в 10 ч. пред зала "Христо Ботев".

Оттам те ще потеглят към центъра на столицата и пред Народното събрание ще се слеят с всички, които са решили да подкрепят протестните им действия.

Засега по информация от Инициативния комитет заявка за участие са дали Асоциациите на млекопроизводителите, на зърнопроизводителите, партията "Зелените”, Учителският синдикат и футболните фенове на различни клубове.

Именно от там идват и притесненията на МВР, защото във форумите на фенклубовете потребителите се заканват, че протестът няма да е мирен, а ще предизвика масови безредици.

"Защо трябва да е мирен, когато депутатите от добро не разбират", пишат анонимни потребители.

Запалянковците твърдят още, че към митинга ще се включат и гръцки тифози, анархисти и националисти, които по този начин щели да върнат жеста на българите, които се включиха в протестите в южната ни съседка.

Ето и част от призивите, отправени от чатъри по многобройните форуми, които зарибяват за протеста*.

Хора…сабудете се !!!!и парното ни спряха и тока ще ни спрат а никой нищо неправи …Хайде всички на протест на 14..аз мисля да отида,защото съм на 22г.и искам да живея в България защото обичам страната си и съм против това да ни управляват ДПС,защото точно те ни докараха до това положение заедно с комунистиte…Аз отивам на 14 и ви призовавам да дойдете…за да съхраним страната си..
-----
Подкрепям идеята да, се обединим.Стига сме ги търпяли толкова години.Трябва да разберат, че сме живи, че сме народ.Трябва да сме много, стотици хиляди.Тях само от това ги е страх…
-----
Уважаеми “дами и господа”, не може да се избяга от този филм с мирни протести:) Изобщо не им пука, ще отлагат, ще водят преговори, ще пълнят медиите с интервюта…и сте го гледали този сценарий. Да сте чували за корумпиран румънски или арменски политик? Не, защото с тях не се отнесоха с “мирни средства” когато трябваше. Не ви каня на война, не:) Само не бъдете наивни, защото емоциите на масите се управляват лесно, особено когато са принизени до животинското ниво на оцеляване. Глад, бедност и затвор за всички нагушени политици, псевдобизнесмени-крадци и останалия боклук. Тогава ще можем да се наречем дами и господа, сега сме роби.
-----
i az 6te doida sus sigurnost.trqbva da gi smajem da znaite.4etoh v edin blog 4e 6te ima u4astie i na mnogo futbolni fenove-zaqvili sa oficialno 4e 6te doidat na protesta

*Правописът на мненията от форумите е запазен в оригинален вид

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


986
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
947
1
 
0
 
! Отговори
Pensioner преди 15 години
Пак питам, а и други колеги се интересуват,кога и къде ще дава Бойко по 100 лв за явявяне на митинг? Много е важно да знаеме, къде да ходиме. Все пак ние сме болни и възрастни и не можеме много да стоиме на студено.
946
1
 
0
 
! Отговори
Pensioner преди 15 години
Пак питам, а и други колеги се интересуват,кога и къде ще дава Бойко по 100 лв за явявяне на митинг? Много е важно да знаеме, къде да ходиме. Все пак ние сме болни и възрастни и не можеме много да стоиме на студено.
945
0
 
0
 
! Отговори
Аспарух, Ювиги хан Б преди 15 години
942 през цялото време се изхвърля като *** на морски плаж !!!По-кротко младеж! Личи Ви, че не само сте лаик, но ви липсват и началните години, за което определено вина имат и родителите ви !!!
944
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Премиерът Сергей Станишев заминава утре за Москва 13 януари 2009 | 16:54 | Агенция "Фокус" София. Министър-председателят Сергей Станишев ще замине утре за Москва. Това съобщиха за Агенция Фокус от от правителствената информационна служба. Премиерът ще отпътува рано сутринта. Посещението е във връзка с газовата криза.
943
0
 
0
 
! Отговори
Кремена преди 15 години
Браво, човеко!!"Важното е протеста да е масов и продължителен! Не агресивен. Целта е да махнем *** от властта, а не да я заграбим ние! Само *** използват агресия да заграбят властта, което и исторически е потвърдено. Един масв и културен протест, който да протече много продължително, не може да остане незабелязан от цял свят и ще постигне ефект! Нека цял свят види, че ние Българите не искаме това корумпирано управление. Че се възмущаваме от него повече от европейската комисия. че не желаем повече да ни позорят и заблуждават. Ако има агресия ще им позволим бързо да потушат протеста. По-добре мирно, сплакати лозунги и песни да протестираме масово, дни и седмици наред. Ако трябва и на смени ще протестираме, докато паднат. Продължителни мирни протести само могат да изметат ***!"
942
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ДА ИЗМЕТЕМ СТАНИШЕВ ДОГАН ЦАРЯ ВОЛЕН ,БОЙКО ,КОСТОВ И 240 МЕКЕРЕТА И ДА СИ НАМЕРИМ КАДЪРНИ ХОРА ДА НИ УПРАВЛЯВАТ АЗ ВИ УВЕРЯВАМ ЧЕ ГИ ИМА БОЯТ НАСТАНА БРАТЯ БЪЛГАРИ АЗ ЗАПОЧВАМ ПОДГОТОВКА
941
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
и аз не виждам кой свестен може да дойде на власт, но това да търпя и да чакам "управляващите" да се осъзнаят няма да стане. Следващия поне може да има едно наум, че и с него ще стане така ако краде, лъже и убива собствения си народ. Стига са петнили името на родината ...
940
0
 
0
 
! Отговори
chiva преди 15 години
За да яхне властта онзи малоу*мник Борисов ли ? И да си криви главата по цел ден пред камерите за репортажи. Нормални ли сте? Ако трябва да изметем комунистите да изчакаме още 5 м и да гласуваме както трябва. Нали така?
939
0
 
0
 
! Отговори
vera преди 15 години
БРаво на тези които организират митинга ,най после нещо да с е случи в таз държава ,този момент го чакам от години ,ама наистина д а им докажем на тези мърсолници ,че трябва да си идат и не само това ами Догановците всички да се изметат от Бг ,моля всички които имат възможност подкрепете хората дръзнали да помогнат с този митинг ,изцяло заставам зад тях и бог да е с вас млади хора ,нека всички направим така че децата ни да се приберат у дома ,да направим така че навън да заговорят за българина като с равен ,ако бях по млада не бих останала тук в бг
938
0
 
0
 
! Отговори
boristodorov56 преди 15 години
Шайка организирани *** продали и съвест, и морал и народ - ограбват безжалостно всички ни - може ли някой да ни обвини, че искаме справедливостта да възтържествува?Кое е против стремежа на народа към щастие и благополучие!Червеното гестапо на *** отнеха всички шансове на младите за истински живот тук - в Родината ни - а ни лъжеха с "равенстарт"!ИМАШЕ ЛИ РАВЕН СТАРТ ПРЕЗ 1989 ГОД ! КОЙ УПРАВЛЯВА ТАЗИ ЧЕНГЕСАРСКА *** ИЗЗАД ДЕКОРА!ХОРА - НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ НА МАНИПУЛАЦИИ - СЕГА Е МОМЕНТАДА ГИ ПОРИНЕМ - БАРАБАР С КЕЛЯВАТА УЖ ОПОЗИЦИЯ.ЗАКОНА МОЖЕ ДА НИ ОСЪДИ - ИСТОРИЯТА ЩЕ НИ ОПРАВДАЕ!ОГРАБИХА НАРОДА, КАКТО КЪРДЖАЛИИТЕ НЕ СА ГО ГРАБИЛИ!СВОБОДАТА, ХЛЯБА И ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ СЕ ПОДАРЯВАТ -ЗА ТЯХ СЕ ЛЕЕ КРЪВ, НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СПРЕ НАРОДА!ДОРИ ТАНКОВЕТЕ ДА ДАЙДАТ!ДА ДОКАЖЕМ, ЧЕ БОТЕВ И ЛЕВСКИ - НЕ СА ЖИВЯЛИ НАПРАЗНО!Всяко човешко същество има право да се бори за щастието си свсякаккви средства - щом му отнемат правото да живее нормално!Така се получи, че един свестен водач няма за да поведе хорото!
937
0
 
0
 
! Отговори
boristodorov56 преди 15 години
934 - нещо си се объркал, човече? Ква кубинска революция бълнуваш! Къф Че Лайнара - не знаеш ли , че той е МЕЖДУНАРОДЕН ТЕРОРИСТ и МАСОВ УБИЕЦ! НИЕ НЕ СМЕ КОМУНИСТИ И УБИЙЦИ!ПРОСТО НЕ ЩЕМ КРАДЦИ-КОМУНИСТИ И *** КРЕМЪЛСКИДА НИ УПРАВЛЯВАТ!
936
0
 
0
 
! Отговори
ханунимен преди 15 години
На този протест всъщност ще има ли нормални хора? Съдейки от коментарите тук според мен - не. Срам ли ви е,че сте българи ? Защо? И срам и не срам пак сме си българи. Мен ме срам от едно обаче - че каквито са в парламента, такива ще са и на улицата. По 10% свестни хора от двете страни а другите 90% наистина трябва да се изметат. Като не ви кефи да търпите, като не ви кефи това и онова, ми МАХАЙТЕ се, или не МРЪНКАЙТЕ и работете. Няма толкова проста ***. 20 годиини комунисти са ви главите, Костов е спасителя, Доган сатаната, Бойко супермен :) а Волен е война !:) Йе !Печално,смешно и малоумно. Вместо мръзнете на студа седнете на някое кафенце и си задайте въпроса какво сте правили вие тия 20,15,10,5 години,че да промените нещата? Къде сте си хвърляли ***, дали сте помагали на хората, колко сте псували, и какво изобщо сте направили, за да промените нещо към по-хубаво и по-добро ? Моят отговор е явен - нищо. Надеждата е в 10% истински българи, които не ги водят партии, а останлите 90% - аз съм за робство!:Р
935
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
БРАТЯ НА МИТИНГА НЕ ПУСКАЙТЕ ДА ВЗЕМАТ ДУМАТА БОЙКО И ВОЛЕН ТЕ РАБОТЯТ НЕ ЗА НАРОДА А ЗА СВОЙ ИНТЕРЕСИ
934
0
 
0
 
! Отговори
инж. Спасов преди 15 години
преди 50г. за Кубинската революция. Но отстраниха истинския идеал ERNESTO CHE GUEVARA. И сега е по зле. Да не постъпваме и ние така а да се учиме от глешките от историята. МИиииРрррр
933
0
 
0
 
! Отговори
инж. Спасов преди 15 години
HASTA LA VICTORIA SIEMPRE
932
0
 
0
 
! Отговори
хей преди 15 години
хей хора не се подавайте на манипулациите..ако левски мислеше много още щяхме да сме под турско робствода правиме като гърците евала им права да види света в ква мизерия живееме дано дойдат много хорааз си взех отпуска 1 ден за да ходя и дано дойдат хора и да ги махаме тия царе,комунисити и турци щото направо е смешно да сме емигранти в собствената държавабахти милионерите стана тия
931
0
 
0
 
! Отговори
max преди 15 години
Всички които пишете тук не сте в ред ... егати филма дето си вкарвате. Вместо да сканирате сега и да правите малоумщини мислете повечко на изборите мислете с главите си, мисленето е полезно, мислете и не слушате думи, реклами, обешания, обвинения - гледайте само постъпки, лесно е :)
930
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Засега по информация от Инициативния комитет заявка за участие са дали................................и футболните фенове на различни клубове.Именно от там идват и притесненията на МВР, защото в ъ в ф о р у м и т е на ф е н к л у б о в е т е потребителите се заканват, че протестът няма да е мирен, а ще предизвика масови безредици. "Защо трябва да е мирен, когато депутатите от добро не разбират", пишат анонимни потребители."ЕДНО КЪМ ЕДНО - ПОВТОРЕНИЕ НА СИТУАЦИЯТА ОТ ПРЕДИ ОРАНЖЕВАТА РЕВОЛЮЦИЯ В УКРАЙНА.НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ НА ПРОВОКАТОРИ.НИКАКВО ЧУПЕНЕ НА ПЕЙКИ, ДЪРВЕТА, ВИТРИНИ, ОБРЪЩАНЕ НА КОЛИ И Т.Н.АБСОЛЮТНО РЕАЛНО Е ПОСТИГАНЕ НА ЦЕЛИТЕ И БЕЗ НАСИЛИЕ И МАСОВИ БЕЗРЕДИЦИ. САМО ЧЕ ЩЕ ТРЯБВА ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ.А ЕВЕНТУАЛНО НАСИЛИЕ И ВАНДАЛИЗЪМ ЩЕ ИМ ДАДЕ ПРАВО ДА ИЗПОЛЗВАТ ПОЛИЦИЯ И ДАЖЕ АРМИЯ. И ПОСЛЕ - ТОТАЛНО ПОЛИЦЕЙСКА ДЪРЖАВА - И СЪЩИЯТ *** ПО ВЪРХОВЕТЕ НА ДЪРЖАВАТА.УСПЕХ!!!
929
0
 
0
 
! Отговори
Обущар преди 15 години
Утре всички да се заредим с по няколко чифта стари папуци!Да покрием парламента с тях!
928
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
917. - 12.01 22:54 - От: от старите демократи$$ КАКТО КАЗВАТ КОМУНИСТИТЕ ОБЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА $$$ И ЗНАЙТЕ 4Е"знайте че сме безкомпромисни в намерението си да дестабилизираме страната и да окрадем сичко и сички да продадем работещите предприятия които неуспяхме досега и сме абсулютно безпринципни, дотолкова че да използваме лозунги от тези които плюем 20 години" смешни сте, стари демократи, даже жалки. И още нещо в интернет комуникациятя ПИСАНЕТО С ГЛАВНИ БУКВИ е простотия равносилна на сранйето в театрална зала! знайте го от мен - безплатен урок по етикеция.