На 14 януари от 11 часа пред парламента

Да изметем боклука! - от седмици наред подобни изречения агитират из форумите за протеста
10 яну 2009 19:00,
986
На 14 януари от 11 часа пред парламента
Колаж: Dnes.bg

"Постави (14) пред името си в знак на солидарност с националния протест срещу мафията, бедността, корупцията и политическата некадърност. Ела на 14 януари в 11,00 часа пред Народното събрание. Препрати това съобщение до всичките си приятели".

От седмици наред подобни текстове агитират из форумите под мотото "Да изметем боклука!".

"Години наред живеем в най-бедната и корумпирана страна в Европа и дори след 2 години членство в ЕС не е възприета нито една европейска практика. Няма да търпим безнаказано да избиват колегите, приятелите и надеждата ни. Няма да живеем в страх. Години наред живеем на дъното, живеем в страната на мафията, беззаконието и амнезията. Писна ни! Да покажем на политиците ни, че ни пука, че не спим и че няма да ги търпим”, пише още в текста на протестиращите.

На 14 януари студенти от различни висши учебни заведения ще се съберат в 10 ч. пред зала "Христо Ботев".

Оттам те ще потеглят към центъра на столицата и пред Народното събрание ще се слеят с всички, които са решили да подкрепят протестните им действия.

Засега по информация от Инициативния комитет заявка за участие са дали Асоциациите на млекопроизводителите, на зърнопроизводителите, партията "Зелените”, Учителският синдикат и футболните фенове на различни клубове.

Именно от там идват и притесненията на МВР, защото във форумите на фенклубовете потребителите се заканват, че протестът няма да е мирен, а ще предизвика масови безредици.

"Защо трябва да е мирен, когато депутатите от добро не разбират", пишат анонимни потребители.

Запалянковците твърдят още, че към митинга ще се включат и гръцки тифози, анархисти и националисти, които по този начин щели да върнат жеста на българите, които се включиха в протестите в южната ни съседка.

Ето и част от призивите, отправени от чатъри по многобройните форуми, които зарибяват за протеста*.

Хора…сабудете се !!!!и парното ни спряха и тока ще ни спрат а никой нищо неправи …Хайде всички на протест на 14..аз мисля да отида,защото съм на 22г.и искам да живея в България защото обичам страната си и съм против това да ни управляват ДПС,защото точно те ни докараха до това положение заедно с комунистиte…Аз отивам на 14 и ви призовавам да дойдете…за да съхраним страната си..
-----
Подкрепям идеята да, се обединим.Стига сме ги търпяли толкова години.Трябва да разберат, че сме живи, че сме народ.Трябва да сме много, стотици хиляди.Тях само от това ги е страх…
-----
Уважаеми “дами и господа”, не може да се избяга от този филм с мирни протести:) Изобщо не им пука, ще отлагат, ще водят преговори, ще пълнят медиите с интервюта…и сте го гледали този сценарий. Да сте чували за корумпиран румънски или арменски политик? Не, защото с тях не се отнесоха с “мирни средства” когато трябваше. Не ви каня на война, не:) Само не бъдете наивни, защото емоциите на масите се управляват лесно, особено когато са принизени до животинското ниво на оцеляване. Глад, бедност и затвор за всички нагушени политици, псевдобизнесмени-крадци и останалия боклук. Тогава ще можем да се наречем дами и господа, сега сме роби.
-----
i az 6te doida sus sigurnost.trqbva da gi smajem da znaite.4etoh v edin blog 4e 6te ima u4astie i na mnogo futbolni fenove-zaqvili sa oficialno 4e 6te doidat na protesta

*Правописът на мненията от форумите е запазен в оригинален вид

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


986
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Запалянковците твърдят още, че към митинга ще се включат и гръцки тифози, анархисти и националисти "..........- Гръцките маляци и анархистчета да си стоят в Гърция. Там да вандалстват и да палят коли!
6
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 15 години
Всички от Парламента трябва да бъдат изхвърлени веднъж и завинаги!!!
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Има две сигурни неща в живота - смъртта и данъците
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Гледам стари филми, слушам стари парчета, не е ли вече време за промяна на сюжета? Скапана държава, некадърни политици!!! Отпуснали са в тежки кресла,въобще не подозират, че ги чака тесла. Време Е Някой Да Изхвърли ***!!!
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
oooooo futbolnite fenove samo stigat... to she e oskvirkvane, to she sa psuvni :D
2
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
Ще бъда там!
1
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Пременил се Илия,погледнал се - пак в тия!...