Протестът тръгна към НДК

Движението по булевард "Цариградско шосе" е оскъдно, 200 души с плакати скандират "Оставка"
14 яну 2009 14:41,
268
Протестът тръгна към НДК
Снимка: Х. Хубанов

Част от протестиращите, които бяха избутани от площада пред Народното събрание, след като Столичната община забрани митинга, се събраха на Орлов мост и блокираха движението там.

Движението по булевард "Цариградско шосе“ е оскъдно. Периодично се пропускат коли.

Районът около Орлов мост е блокиран от полицията, предаде репортер на Dnes.bg.

Тролеите от Университета в посока "Младост" са спрени.

По данни на репортер на Dnes.bg. над 200 са протестиращите.

На мястото са пристигнали два автобуса с полицаи.

Никакви автобуси не се движат от "Младост" към центъра.

Всички протестиращи се насочват към НДК.

Някои от тях носят плакати с надписи: “Серго в нужника, след това пуснете водата!“, "Сергей е най-добрият министър-председател, който Русия е имала!“.

Те замерят автобуси и леки автомобили със снежни топки.

 

  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
0
 
1
 
! Отговори
Bety преди 15 години
Всички на стачката вдигайте се от цяля Бълагария - Управниците да си подават Уставката и да се изнасят отстраната , Царя да си отива в Испания и да върне имотите които ограби от Българите, Комунистите да хващат самолетите за Мосва докато има време заедно под ръка със техните съпартиици от СДС и ДеСеЕБЕ , а Турците....резани фесове да хващат пътят към Анкара и да оставят Българите сами да се оправят разбрали бе умрял Доган ти куче оръфано вдигаи си сганта около теб и заедно с теб бягай в Анадола където ти е мястото фес такъв !!!!!Долу Правилтелството Хора и граждани на Република Бълагария до кога ще търпим Униженията на управляващото малцинство , Че все пак те са поставени от нас и е време да се научат че те не са единственните и недосегаеми в България - Глас Народен Глас БОЖИ !!
226
0
 
1
 
! Отговори
АЗ преди 15 години
От: Стефан СтамболовКогато г-н Иван Костов стана министър-председател на Република България завари :1.Месечна инфлация 300%.2.Обезценена национална валута 3000 лева = 1 долар3.Валутен резерв на страната около 200 милиона долара,като при ниво 1,2 милиарда долара,Луканов обяви спиране на плащанията по външния дълг защото резерва е паднал "...под нивото на възможния минимум".4.Растяща безработица,достигаща да 16 % официално и над 25% реално заради неработещите, но нефалирани предприятия.5.Средна работна заплата 35 000 лв.=12 долара.6.Средна пенсия 18000 лв = 6 долара.7.Тотална изолация чрез Шенгенския списък заради високата корупция и престъпност в България по това време.8.Прекъснати връзки със светоните финансови институции - МВФ и СБ.9.Дългове към външни кредитори - над 13 милиарда долара.10.Пълен блокаж на държавата и разгул на "бригадирското движение " на мутрите.Власт на СИК,ВИС,***,777 и др.такива. Който не плащаше рекет,нямаше право на бизнес.От рекета бяха "освободени" само назначените от БКП/БСП" бизнесмени".11.Банкрутирали предприятия-в тово числоКремиковци и Балкан.12.Фалит на Банки.Какво остави след себе си г-н Иван Костов?1.Месечна инфлация 0,2 % - годишна 3%.2.Национална валута 1.70 лева = 1 долар.3.Валутен резерв - 3,7 милиарда долара.4.Ниво на безработица под 15% с тенденция към ускорено спадане,което стана през следващите години.5.Средна заплта 250 лв = 147 долара.6.Средна пинсия 130 лв = 76 долара.7.Премахване на Шенгенската изилация и свободно пътуване из Европа.8.Възстановени връзки със световните финансови институции - МВФ и СБ,както и с Европейската банка.В резултат нарастнало доверие на външния свят към България и рязко увеличаване на външните инвестиции.9.Външен дълг на България- намален да 9,5 милиарда долара.10.Прогонване на мутрите от живота на народа и държавата. Започва възстановяване на държавността и повишаване на обществената дисциплина.ЗАПОЧНА ДА ИМА РЕД.-------------------НО *** НЕ РАЗБРАХА, ЗАЩОТО СА С ПРОМИТИ МОЗЪЦИ!
225
0
 
1
 
! Отговори
x преди 15 години
The law will never make men free; it is men who have got to make thelaw free. -- Henry David Thoreau
224
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
provokaciqta be6e s bombata ,smyrt za policai i upravlqva6ti!
223
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
П.Р.СлавейковНе сме народ, не сме народ, а ***,хора, дето нищо не щат да вършат.Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.И не знаем, не можеме, не щемеда работим за себе си със време.Само знаем и можеме, и щемеедин други злобно да се ядеме...Помежду си лихи, буйни, топорни,пред други сме тихи, мирни, покорни...Все нас тъпчат кой отдето завърне,щот сме туткун, щото не сме кадърни...Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -а всякому мерамът е развала...Не сме народ! Не сме народ, а ***,пак ще кажа и с това ще да свърша.
222
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
П.Р.СлавейковНе сме народ, не сме народ, а ***,хора, дето нищо не щат да вършат.Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.И не знаем, не можеме, не щемеда работим за себе си със време.Само знаем и можеме, и щемеедин други злобно да се ядеме...Помежду си лихи, буйни, топорни,пред други сме тихи, мирни, покорни...Все нас тъпчат кой отдето завърне,щот сме туткун, щото не сме кадърни...Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -а всякому мерамът е развала...Не сме народ! Не сме народ, а ***,пак ще кажа и с това ще да свърша.
221
0
 
1
 
! Отговори
kyky преди 15 години
не разбирамзащо се толерира фашисткото поведение на `протестиращите`?защо медиите насъскват към погроми????
220
0
 
1
 
! Отговори
chiva преди 15 години
протеста е провален момчета!!! 16:12 защото беше ясно че така ще се случи, имайки впредвид че няма организация , мотивация, дух, и не на последно място - кауза!! Кой стои зад тях, каква е алтернативата???? Тези да махнем да дойде КОЙ???
219
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
По времето на Костов в училище се учеше нещо, а сега нищо не се учи. Справка: Това го знае всяко хлапе. Учат глупости.
218
0
 
1
 
! Отговори
анонименчо преди 15 години
Армията едва ли ще ни начупи свирчо-те са по-малко и от един стадион хора......едва ли някой щеше да бъде бит ако не бяха селските футболни агитки,тъпите скинари,анархисти и всякакви безделници отдавна мечтаещи да има безредици подобни на тези в РГърция.И сега когато те са факт всичките почнахте да ми ревете как полицаите били най-жестоките и биели наред а пък видете ли ние кротките български овчици само си хвърляхме камънчета,бомбички.......и се научете да пишете на родния си език,че ми се повдига да ви чета по форумите претендиращи с академичните си познания,а неспособни да съставят две изречения на БЪЛГАРСКИ
217
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Защото живееш във фашистка държава, драги...
216
0
 
1
 
! Отговори
1 e Bah преди 15 години
Верно е всичко! Митко Пайнера е в основата на националната мизерия!! Когато народа се провокира да мисли ПРЕДИМНО и САМО за плюскане, кючеци и гъзария, лесно се управлява! Впрочем и сапунките по телевизията водят до същото! Затъпяване. Масово. От ранна възраст. И после защо чуваме от младите "Па на мен кво ми пука кой *** управлява"
215
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
То повече замяза на "Slave new world"...
214
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Стига глупости!! Коя власт се е плашила от "мирен протест" и не си е пила кафето, докато го е наблюдавала? Свободата не ще Екзарх, иска Караджата!!
213
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 15 години
да си протестират-не ме интересува
212
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Да който е крал е живял по-добре по времето на костов, понеже аз чуках на компа фалшивите фактури по ДДС , откраднах за Катето Михайлова 1.8мил.лв. с фалшиви фактури фактури по ДДС. Това е Бюджета на 3 гиманзии по това време. ХА НАЗДРАВЕ НА ВЕРВАЩИТЕ.
211
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
всяко нещо - удар, всяка душа - плам.Камъне и дървье изчезнаха там."Грабайте телата!" някой си изкряскаи трупове мъртви фръкнаха завчаскакат демони черни над черний рояк,катурят, струпалят като живи пак!И турците тръпнат, друг път не виделиведно да се бият живи и умрели,и въздуха цепят със демонский вик.Боят се обръща на смърт и на щик,героите наши като скали твърдижелязото срещат с железни си гърдии фърлят се с песни в свирепата сеч,като виждат харно, че умират веч...Но вълни по-нови от орди дивашкигълтат, потопяват орляка юнашки...Йоще миг - ще падне заветният хълм.Изведнъж Радецки пристигна със гръм.И днес йощ Балканът, щом буря зафаща,спомня тоз ден бурен, шуми и препращаславата му дивна като някой екот *** на *** и от век на век!
210
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Нека носим йоще срама по челотосинила от бича, следи от теглотонека спомен люти от дни на позорда висне кат облак в наший кръгозор;нека ни отрича исторйята, века,нека е трагично името ни; некаБеласица стара и новий Батакв миналото наше фърлят своя мрак;нека да ни сочат с присмехи обиднисчупенте окови и дирите стиднипо врата ни още от хомота стар;нека таз свобода да ни бъде дар!Нека. Но ний знаем, че в нашто недавносвети нещо ново, има нещо славно,що гордо разтупва нашите гърдии в нас чувства силни, големи плоди;защото там нейде на връх планината,що небето синьо крепи с рамената,издига се някой див, чутовен връх,покрит с бели кости и със кървав мъхна безсмъртен подвиг паметник огромен;защото в Балкана има един спомен,има едно име, що вечно живейи в нашта исторйя кат легенда грей,едно име ново, голямо антично,като Термопили славно, безгранично,що отговор дава и смива срамът,и на клеветата строшава зъбът.О, Шипка!Три деня младите дружиникак прохода бранят. Горските долинитрепетно повтарят на боя ревът.Пристъпи ужасни! Дванайсетий пътгъсти орди лазят по урвата диваи тела я стелят, и кръв я залива.Бури подир бури! Рояк след рояк!Сюлейман безумний сочи върха паки вика: "Търчете! Тамо са раите!"И ордите тръгват с викове сърдити,и "Аллах!" гръмовно въздуха разпра.Върхът отговаря с други вик: ура!И с нов дъжд куршуми, камъни и дървье;дружините наши, оплискани с кърви,пушкат и отблъскват, без сигнал, без ред,всякой гледа само да бъде напреди гърди геройски на смърт да изложи,и един враг повеч мъртъв да положи.Пушкалата екнат. Турците ревът,Насипи налитат и падат, и ***; -Идат като тигри, бягат като овции пак се зарвъщат; българи, орловцикат лъвове тичат по страшний редут,не сещат ни жега, ни жажда, ни труд.Щурмът е отчаен, отпорът е лют.Три дни веч се бият, но помощ не иде,от никъде взорът надежда не видии братските орли не фърчат към тях.Нищо. Те ще паднат, но честно, без страх -кат шъпа спартанци под сганта на Ксеркса.Талазите идат; всички нащрек са!Последният напън вече е настал.Тогава Столетов, наший генерал,ревна гороломно: "Млади опълченци,венчайте България с лаврови венци!на вашата сила царят поверипрохода, войната и себе дори!"При тез думи силни дружините гордиочакват геройски душманските ордибесни и шумещи! О, геройски час!Вълните намират канари тогаз,патроните липсват, но волите траят,щикът се пречупва - гърдите остаяти сладката радост до крак да измрътпред цяла вселена, на тоз славен рът,с една смърт юнашка и с една победа."България цяла сега нази гледа,тоя връх висок е: тя ще ни съзре,ако би бегали: да мрем по-добре!"Няма веч оръжье! Има хекатомба!Всяко дърво меч е, всякой камък - бомба,вся
209
0
 
1
 
! Отговори
narod преди 15 години
След унищожителния доклад на ЕС и спрените пари не би трябвало да има нужда от протести. Сами трябваше да си подадат оставка.
208
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
В Латвия също протестират.