Студентите готвят протести до откат

На 15 и 16 те се събират пак пред парламента, имат разрешението на кмета Борисов
14 яну 2009 17:55,
172
Студентите готвят протести до откат
Снимка: Dnes.bg

Столичният кмет обяви, че временно прекратява протестите.

Бойко Борисов обясни, че взима това решение на база на писмото, което е получил от МВР за поставено самоделно взривно устройство на площад "Народно събрание".

Кметът обясни още, че ако след разследването по сигнала се докаже, че няма реална опасност за протестиращите, той ще разреши протестите на 15 и 16 януари т.г.

Борисов каза, че е предявил искания към прокуратурата да бъдат изгледани записите от протестите днес и да се установи кой и как е започнал насилието.

На обвиненията от страна на организаторите, че полицаите са получили заповед от кмета Борисов да действат чрез насилие, той заяви, че е съгласен да се проверят и записите от станциите и да се види дали той им е наредил да бият.

„Спекулата с моето име ми омръзна. Има умисъл в много от действията днес. Жалко, че опропастиха протеста на хората“, допълни той.

На свой ред студентите, дошли на срещата с Борисов, заявиха, че утре ще протестират отново от 11 ч. на площад „Народно събрание“.

По думите им протестът е бил мирен, но група провокатори са предизвикали насилието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
1
 
! Отговори
ДЖЕНОВЕЗЕ преди 15 години
Появи се информация че военните са в боина готовност тъи като според тях полицията е започнала да превишава прекомерно много своите правомощия.Оръжията на военните са заредени с боини патрони се kазва в информацията.Всяко деиствие има компенсиращо го противодеиствие - в природата грешки няма,навсякъде е така ... дори и сред посредствените хора наречени "полицаи" ...Макар че може да се спори дали самите те не са грешка на природата.И хора .. малко увеличете любовта към другите и се радваите че живеете.Тук виждам всеки е против другия ,па дори и да се окаже че човека които псува е брат му които пише от неговия си компютър ... Намалете малко темпото с омразата.
90
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Нека всикчи които са за оставак на това правителстов да кажат в седважите постове:ДА!
89
0
 
1
 
! Отговори
teodor преди 15 години
iskam bunt kato 1997 da se mahat teq prodajnici
88
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Имам въпрос ! Да предположим, че се случи невъзможното и правителството падне. КОЙ ЩЕ НИ УПРАВЛЯВА СЛЕД ТОВА КАТО ВСИЧКИ СА ЕДНИ И СЪЩИ И НИ МАНИПУЛИРАТ КАКТО СИ ИСКАТ !?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?Няма отговор който би ни удовлетворил, поради простата причина, че честните биват отстранявани ... за да може да се постига централизиран контрол от корумпирани, хитри и безкрупулни структури, които хич не ги е грижа за нас- "овцете".НО няма и да позволя да ми слагат камера вкъщи и да ми вграждат порсонален - "id" - със съмнително предназначение чип в тялото.
87
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
84.5000човека. Прекалено малко хора за 7 мил държава
86
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
СЪЖАЛЯВАМ! ИСКАХ ДА КАЖА:КОЙТО ЖЕРТВА СВОБОДА ЗА СИГУРНОСТ ГУБИ И ДВЕТЕ
85
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Какво значи протест на студентите бе?Не е на студентите!!!Утре ще ида в София и ще излезна да кажа че това е протест на българите като цяло.Какви студенти бе?Балъци!Мишоци!Ще ми се срещат с министри и т.н ден преди протеста.Комунистически ***.Не разбрахте ли че тия които са в момента бяха и преди 10 години че бяха и преди 30 -40-50-60.Какви студенти бе?А бе хора.Я излезнете утре 15.01.09г и покажете че не сте страхливци бе.ЧОВЕК КОЙТО ЖЕРТВА СИГУРНОСТ ЗА СВОБОДА,ТОЙ ГУБИ И ДВЕТЕ.ИЗЛЕНЕТЕ И ИСКАЙТЕ СВОБОДА НА ВАС И ВАШИТЕ ДЕЦА.И СТИГА С ПАРТИЙНИ ПОРЪЧЕНИЯ ДА СМЕ БИЛИ СРЕЩУ ВСИЧКИ.НИЕ ИСКАМЕ ОСТАВАКА И ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ,ПЪК НА ИЗБОРИТЕ ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕ КОЙ ЗА КАКВО Е!ИНАЧЕ БАЛЪЦИ,ВИКАЙТЕ СИ ЗА ВЯТЪРА!!!
84
0
 
1
 
! Отговори
Отново сме N 1 преди 15 години
Прекалено много полиция. 65000 за малка страна като българия
83
0
 
1
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Коментара ми от 82 е във връзка с коментар от пост 73 - Българка !
82
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ще разберете ли,че да има смисъл този протест трябва да се излезне с 1 (едно),(ЕДНО) искане.ОСТАВКА.!!!Стига с тия 19,21,23 или 2543252325 искания.РАзбра се че тези които сега са управляващи могат само едно.И то е да изкарат хората на улицата.Те могат сега да са готови да ти нправят ***,или да те излижат само и само да са на власт и да крадат и да те !!!!!!!!!!!!Излезнете утре хора.Излезнете са една мисъл и с едно искане.Оставка.Оствка.Оставака!!!!.Иначе няма смисъл.Поне аз не виждам.Ако някой вижда смисъл да иска нещо от тези лъжци,това си е негово право,но аз го обявявам за наивник или луд.Излезнете утре 15.01.09г и искайте само едно-ОСТАВКА!!!!!!!!!
81
0
 
1
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Подкрепям те !!!!!!!! Дано и други видят отблизо в показваните кадри,как децата се мъчат да поправят излъганите надежди на родителите си !!! Бомби имало ! *** и страхливци ! Като не докараха танковете(че то вече няма такива) , тръгнаха за бомби да приказват...ОСТАВКА и СЪД за БСП,ДПС и НДСВ !!!!!!!!
80
0
 
1
 
! Отговори
tosunbey преди 15 години
vie ste pulni p....ki......sujalyavam vi!!
79
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Да си стоим вкъщи, да работим за татовенца и да кротуваме ..... така е било, така и ще бъде
78
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Защо се подавате толкова лесно? Не виждате ли че искат да ни скарат помеждуни!Платили на някой и после този същи ще ходи да се хвали по телевизията. Абе вие добре ли сте? Не се връзвайте. Това е с цел да ни разединът!
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Въпрос с повишена трудност:Какво е общото между студенти ,млеко производители и зърнопроизводители? Много просто който е гледал новините е разбрал Бате Бойко.
76
0
 
1
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Че така кажи ,бе човек...Значи сте охранителна фирма ! Само дето май ангелски прах е причината да ти се вижда София като ангелски град...На този свят ангели няма,мой човек...Само ми отговори : А ако трезви и големи хора(мъже и жени) всяват паника и терор над мирно работищите депутати и министри,те анархисти ли са или наркомани ?
75
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Vui bili lapetata a??? Mi 6e gi biat lel4e, 6toto sa huligani-piani i drusani-samo boi!!!!
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Въпрос с повишена трудност:Какво е общото между студенти ,млеко производители и зърнопроизводители?
73
0
 
1
 
! Отговори
Българка преди 15 години
лекари,учители,пенсионери..и т.н ЕИ РОДИТЕЛИ ДНЕС БИХА ДЕЦАТА НИ!!! НЕ НИ ЛИ Е СРАМ ДЕЦАТА ДА НИ ДАВАТ НА НАС ВЪЗРАСТНИТЕ ПРИМЕР КАДЕ ТРЯБВА ДА СМЕ!!! ДА ИЗЛЕЗНЕМ ВСИЧКИ ДА ОТИДЕМ ТАМ ПРИ ДЕЦАТА СИ, ДА СВАЛИМ *** СКРИЛИ СЕ ЗАД СТЕНИТЕ И СМЕЕИКИ СЕ НАД ТОВА КОЕТО СТАВА ... "ТЕ МИЛИЧКИТЕ С РАНИЧКИТЕ ,СА ТУК ДА НИ ИСКАТ ОСТАВКА..." РОДИТЕЛИ ЕЛАТЕ ПРИ ДЕЦАТА СИ!!! БЪЛГАРИНО ВРЕМЕ Е ...
72
0
 
1
 
! Отговори
sante_dog преди 15 години
е тия дни да си ходят полицаите да си попушват пред министерството и да чакат хората да застанат зад тях!