"Полицейски джип, униформи, маски... все едно акция на ГДБОП"

Знаех, че става дума за пари и откупи, разказа отвлеченият през май ’08 Ангел Бончев
18 яну 2009 20:06,
72
"Полицейски джип, униформи, маски... все едно акция на ГДБОП"
Снимка: БГНЕС

"Не съм имал по-тежка година от миналата. Това, което изживя моето семейство, не го пожелавам на никого.

Още мисля каква е причината да бъда точно аз, защо точно на моето семейство се случи този неприятен инцидент. Логичният ми отговор е, че е свързано с пари.

До онзи момент съм нямал притеснения за семейството си, въпреки личния ми и служебния ми живот, работата и постовете, които съм заемал".

Това разказа пред bTV бившият президент на Литекс Ангел Бончев, който през май миналата година бе отвлечен, а два месеца по-късно освободен.

"Ако не бях спортувал и нямах опит, щях психически да дам отклонения. Първите 20 дни не бях на себе си. Знаех, че става дума за пари и откупи, но не знаех дали са откровени и искрени тези, които ми говореха.

През този период 47-годишният ми житейски път ми мина на лента. Преоцених всички ситуации - и хубави, и лоши. Неизвестността е най-големия кошмар", заяви той.

Бизнесменът разказа още и за това какво си е помислил в първия миг при покушението:

"Стана като гръм от ясно небе. Мислих, че става грешка, че службите правят някаква проверка. Всичко стана пред кооперацията.

Полицейски джип, униформи, маски... все едно акция на ГДБОП.

"Преброих си приятелите. Те не са малко, те са качествени и част от тях - известни хора", каза още Бончев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ТАКИВА КАТО ТЕБ КОЛКО СЪМ ГИ ДРАЛ ИДЕЯ СИ НЯМАШ.. ИНТЕРНЕТ МИШОК ;)
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В началото на деветдесетте модерни бяха отвличанията с линейка. Причакват те пред входа, наритват те и след това ти оказват помощ. Обикновено превозни средства на специален режим не се спират от пътна полиция и т.н. Това улеснява напускането на местопрестъплението.Разберете, в цивилизования свят пак всичко е на принципа на районното. Но има разлика! Не можеш да се качиш на полицейска кола и да идеш да се моташ пред шерифството в съседния град, без никой да те провери. Без никой да ти каже:- Алооо, колегатата, как е, по какъв проблем? С нещо да помогна?Не може да стане задържане от типа:- Стой полиция!Тупа-лупа и айде в багажника. След това се изчезва с *** газ.Арестът на лице трябва да се прави на видно за много граждани място. Да се подчертае задържането. Да се даде възможност на граждани да сигнализират органите за разправията. МВР да им благодари за съдействието и да им даде информация за случая. Да поеме отговорност, да ги успокои, че задържането е извършено от компетентен орган.Имам няколко фрапантни случая с полицейска немарливост.Първият беше в дома ми. Сержант от РПУ-то дойде да търси съседа по повод призоваване по някакъв стар случай. Беше доста по-яко момче от мен, сам. Звъни, отварям, пита ме как се казвам. Със съседа сме адаши! Нахълта в къщи и ми навря призовката в лицето. След като прочетох всичките имена, се разбрахме. Не се извини, не благодари за съдействието. Вчера негови колеги искали повече санкции за посегателство срещу полицай при изпълнение на служебни задължения!? Аз в този случай как трябваше да постъпя?Преди около година наблюдавах скандал между полицаи и цивилно лице и задържане на лицето пред Деница Младост. Караха се, задържаха го, дойде още една патрулка и чак след това го откараха. Имаше коментари и разговори със странични граждани и т.н. Така се прави задържане! Два дни по-късно станах свидетел на задържане в жилището му на наркоман в центъра на София, уличката до кръчмата Бохеми. Значи - рита се входната врата отвътре, двама яки полицаи влачат някакъв гърчав недооблечен, псуват се, вкарват го отзад в джипката и потеглят. Какво да направя? Обадих се в полицията, обясних случая.- Бързо беше отведено лице...Започнаха едни разговори с операторката:- Ти сигурен ли си, че не са истински полицаи? (ами действат съмнително)- От кой телефонен номер се обаждаш? (нали им се изписва автоматично, гласовете се записват)Почти час след това мъж ми се обади по телефона и със строг глас ме запита аз какъв съм му бил на оня? Защо не съм поискал полицаите да се легитимират? (че аз съм само свидетел) Индиректно завърши с нещо като... дали искам да ме приберат и мен. След това се свързах със свои приятели полицаи и се оправих. Разбрах, че става въпрос за наркоман, уличен от друг наркоман в кражба на офис техника... Реални полицаи, реално задържане.Ако се вярва на новинарските коментари по подобни случаи, май и синът на Венцислав Стефанов беше отвлечен по същия начин!
9
0
 
0
 
! Отговори
vdevate li преди 15 години
4e,stava,naistina,ama,ama,za mnoooooogo mangizi
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ШИБ***НИТЕ ЧЕНГЕТА ГИ ВЪРШАТ ТЕЗИ ОТВЛИЧАНИЯ.ПОРЕДИ МЕСЕЦ ПАК БЯХА НАПРАВИЛИ ТАКА,НО ГИ ХВАНАХА.ТРЯБВА КОРУМПИРАНИТЕ АГЕНТИ ДА СЕ ИЗКОЛЯТ ОТ КРЪСТА.
7
0
 
0
 
! Отговори
i tuk преди 15 години
KAKVO E REPUBLIKA BALGARIA,RAZEDINENI BALGARI
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ЩЕ ТА ОТНЕСЪТ АКО УСПЕЯТ ДА ТА ОТНЕСЪТ.ЩОТО МОЖЕ И ДА ГИ ИЗКОЛЯТ НЯКЪДЕ.РАЗБРА ЛИ ,***?
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
МЛЪКВАЙ БЕ ***. МНОГО РАЗБИРАШ ОТ ПОЛИЦЕЙСКА РАБОТА РАХИТЕН ***. СИГУРНО ПРИ АРЕСТ БОП-А ТРЯБВА ДА ПИТА ''ИЗВИНЕТЕ БИХТЕ ЛИ ДОШЛИ С НАС АКО ОБИЧАТЕ ?!'' ИДВА НАТОВАРВАТ ТЕ И ТЕ ОТНАСЯТ И ТЪПАТА СИ ..
4
0
 
0
 
! Отговори
Tania преди 15 години
I Vie li g-n Bonchev? Po-dobre da biahte prodalzili da si malchite.Ne podzeniavaite balgarskia narod, toi mnogo dobre znae koi koi e v tazi sbarkana darzava.
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
КАКЪВ ГДБОБ БЕ,БЕЗ ЗАПОВЕД НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ТЕ АРЕСТУВА ЕЙ ТАКА ЗА НЯМА НИЩО. ТРЯБВАШЕ ДА ИЗВАДИШ ПАТЛАКА И ДА ГИ ИЗБИЕШ КАТО ***.
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Стига сте ни занимавали с пенсионирани бандити и мутри!
1
0
 
0
 
! Отговори
ha,haaa преди 15 години
BON4EEEV,STAVA VAPROS,ZA MNOOOOGO PARI