Бургаски общинар напуска заради строеж на джамия и цигански общежития

Валери Симеонов от "Атака" имал чувството, че е председател на "Джамийско настоятелство"
22 яну 2009 12:40,
144
Бургаски общинар напуска заради строеж на джамия и цигански общежития
Валери Симеонов. Снимка: БГНЕС

Досегашният председател на общинския съвет в Бургас Валери Симеонов подаде официално оставката си.

Като мотиви той посочи, че не желае да работи с чувството, че е председател на "Джамийско настоятелство", а на български общински съвет.

”Решението ми е продиктувано от факта, че на 20 декември 2008г. Общинският съвет на община Бургас прие без каквито и да е разумни мотиви, и според мен под външен натиск, решение за предоставяне на общински парцел, земя за изграждане на мюсюлмански молитвен дом-джамия, както и за изграждане на около 20 социални жилища за живеещите цигани в незаконното гето в комплекс “Меден Рудник”, без да е проучена и доказана необходимостта нито на едното, нито на другото”, каза Сименов.

Той допълни, че това решение е в разрез с личните му политически и морални убеждения на българин-националист.

”Аз не мога да остана на този отговорен пост, работейки с чувство, че съм председател на „джамийско настоятелство”, а не на Български общински съвет”, каза още Симеонов.

„Взимам си химикалка и водата. Ето ви стола!”, с тези думи той се обърна към зам.-председателя Георги Киров, след което седна при своята група от „Атака”.

Друг съветник от "Атака" Валентин Касабов пък поздрави колегите си на турски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
какви джамиии в Бьлгария ве ***,500 години са ви изнасилвали а сега ще им строим и паметници и храмове
122
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Форумьт е ченгеджийски и провокаторски!Изразчвайте мнението си,кадето мойе да се чуе!Крайно време е гласа на разумните да бьде чут!До кога ще ни управляват и манипулират и разделят тези ***?!
121
0
 
0
 
! Отговори
kalin преди 15 години
Нека да има ислямски храмове...но европейски.Правете ги по европейски...предоставят им се помещения,който да преустроят от вътре..както им повелява канона ..от вън да не прилича на джамия ..или медресе т.е да се вписва в светската околна среда ..така се прави в европа ..в нормалните страни..така е цивилизовано ,редно и правилно...*** свикнали сте в битноста си на комунисти..т.е кратуни и *** ..да забранявате и да насаждате омрази!Толкова вие акъла ...И какво пречи да се изградят наместо бараките и кочините в ,който живеят и сега роми...*** ли са да се определят сами!Едни общижития едни домове ...с водопроводи инфраструктора и прочие...,когато им предоставиш добри условия за живот ..нещата ще потръгнат,към добро...как искате да се образоват и да вкарат малко култура в бита си.С обиди и лощо отнощение ..не става.Те не са лошите.Вие сте злите.Патриотизмът особенно вашия менте такъв...е добродетел на злите.Той не води до нищо градивно и стойностно!*** такива сте *** ..т.е комунисти.Оскотяващи развратници!
120
0
 
0
 
! Отговори
kalin преди 15 години
Лабилноста ви ,към малотетните и непълнолетните ..хора е всеизвестна атакисти/комунисти нагли:)
119
0
 
0
 
! Отговори
Свети Светия преди 15 години
Щом си се решил да се дяняш по из , остави хората(людете) да продължат да живеят и да плащат своите задължения към Българската държава.На след като им се тежкариш с народни пари че няма да служиш на онеправданите,...... ти мръсен..Щом не си бил на урок по толерантност, народолюбие и мудност ,кой ли те назначи да взимаш заплата от което поне 1% не си заслужил до в момента..Всеки би се радвал да останеш без пукнат грош и да си дърпаш сополите си както го желаеш на трудолюбиви хора..Добре че ,сам си сетил за оставка..иначе трябва да се застреля този който е подписал заповедта за назначението ти..!Ти не си бил, никога да бъдеш на ръководна роля над български граждани....Out of der order..!
118
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ГЕРБ лека-полека взеха да си личат по места какви са лъжовни и двулични. До изборите съвсем ще се омажат. Некадърни лъжци,дупедавци и кандидат-лапачи!
117
0
 
0
 
! Отговори
Маркузе преди 15 години
Колко още има да давате на *** и турците.......Лузъри либерастни....
116
0
 
0
 
! Отговори
осса преди 15 години
Бе,Калинчо,като ти чета писанията и си мисля,че ти или си непълнолетен ,или си МОМИЧЕНЦЕ!Просто друг начин няма!:)))
115
0
 
0
 
! Отговори
не ядяло коте риба преди 15 години
бургас бастиона на атака тв 'скат'и всички националисти.браво на валери
114
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
След като ГЕРБ се о-с-р-а в Бургас, това е честна постъпка!
113
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Първия случай в България някой политик на отговорна длъжност от която може да се облагодетелства да подаде оставка. Вярвам , че все още има хора като него в тази наша България и на изборите ще го покажем Всеки който живее в Бургас ще ви каже ,че тук турци няма има *** които не са мюсулмани с това си дейстие Бойко и компания колкото и да ни заблуждават сега ни показаха как ще изглежда следващата коалиция в парламента ГЕРБ, БСП и ДПС
112
0
 
0
 
! Отговори
Vesso преди 15 години
Преди един месец гледах филм за затворените американски казарми в Германия. Американците ги оставят, като3-4 часа преди предаването на общинските власти дори са окосили моравата. Не може да се опише квартала, трябва да се види за какво става въпрос. Нашият лукс за тях е гето. Огромни междублокови пространства, с красиви алей и гадинки. Вътре просторни апартаменти, със страхотно качество на изработка. Забележете, общинските власти са пред решение да ги СЪБОРЯТ, защото средната класа не ги иска, тъй като са еднотипни, а общината не искат да ги даде на социално слаби и гастарбайтери, защото те няма да ги поддържат, ще ги съсипят и няма да получават за наеми за тях. По добре да продадат терена. Европейски подход. А ние дадохме на *** бивши общежития, които бяха в добро състояние, за да ги разбият и натрупат сметки за ток и парно. Даже журналисти ги показваха в какво състояние живеят. Да ги бяха снимали когато са се настанявали. Сега подаряваме нови сгради на закононарушители/самонастаняването на чужда собственост какво е?/. Даже им чудно, защо пък трябва да плащат общински данъци и такси. Абе, какво да кажа? Направо репресирани.
111
0
 
0
 
! Отговори
Anlizator преди 15 години
Ami 4estito , stavame postepenno *** durjava.Sledvashtiqt put 4ehite shte ni napravqt djamiq vmesto kenef ...4e i za kenef nqma da stavame ve4e.....Dobre doshli v v gaza...
110
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
a takiva kato tebe gi lubat malkite ciganceta i tur4eta dupedavec!!!!!!
109
0
 
0
 
! Отговори
jiko преди 15 години
partia chiito deputati se lubiat s malki cigancheta. Psevdo-Fashistki partii ot komunisticheski proizhod bg niama nujda
108
0
 
0
 
! Отговори
PROPAGANDA преди 15 години
*** не ни интересуват. За нас те не могат да бъдат Българи, защото по божията воля те са се родили ***, а не Българи. Вие как мислите, ако *** са Българи, защо им викат ***?
107
0
 
0
 
! Отговори
Geshata преди 15 години
Мислех да гласувам за ГЕРБ, но с тези разрешения да се строят джамии в Пловдив и София те загубиха моята подкрепа и затова ще гласувам за АТАКА
106
0
 
0
 
! Отговори
A T A K A преди 15 години
Volen Siderov 6te VLADEE Evropa edin den i samo antihristiqnski pravoslavni hristiqni 6te imat pravo da naselvat Evropa ! VOLEN ! VOLEN ! Ataka sami sre6tu vsi4ki ! Dori bylgarite ! URAAA !
105
0
 
0
 
! Отговори
kalin преди 15 години
НВ Симеон има много общо с Цар Борис ..по отношение на политика.Идвамата са Обединители....и вие много лъжите и манипулирате.Комунистическа ви е природата.
104
0
 
0
 
! Отговори
Drug tur4in преди 15 години
I az sym tur4in, no jiveq v Bylgariq ot 20 godini. Iskah samo da kaja da ne obry6tate vnimanie na moi tn. "synarodnik" Metehan. Normalnite hora ne mislqt taka, i kakto vyv vsqka dyrjava ima extremni elementi i prostacti, taka i za syjalenie v Turciq. Haresvam Bylgariq, rabotq vseki den ot 8 g. nasam i ovajavam vsi4ko balgarsko. Prostaci kato onzi ni davat loga slava.