Доживяхме! Предлагат затвор за кървави боеве с животни (видео)

Боевете с кучета отдавна са един стабилен доход за участници и сеирджии
30 яну 2009 07:02,
99

Промени в Наказателния кодекс, с които да се инкриминира жестокото убиване на животни или организирането на боеве с животни, предлагат народни представители от ДСБ.

Евдокия Манева и Елиана Масева настояват добавянето на нов член в НК, в който да е записано, че лицата, които умишлено умъртвяват животни с особена жестокост чрез:

- удушаване, обесване, разкъсване, пребиване на животните;

- одиране, разчленяване или изкормване преди умъртвяването;

- хвърляне в огън, в агресивни среди, от големи височини или под движещи се превозни средства;

- чрез отрова или инжектиране на вещества, или по друг особено жесток начин, които предизвикват мъчителна и болезнена смърт,

да се наказват с лишаване от свобода до една година или пробация, както и с глоба от 2000 до 3000 лв.

Депутатите настояват още лицата, които организират боеве с животни или дават животни за боеве или за незаконни състезания, да се наказват с лишаване от свобода до една година, както и да им се налага глоба до 3000 лв.

Евдокия Манева обясни, че от два дни тече подписка в защита на законопроекта. За това време са събрани 6000 подписа. Подписката продължава, а промените ще бъдат гласувани днес.

Миналата седмица с промени в Закона за защита на животните, беше забранено организирането на боеве между животни.

За деянието се предвижда глоба между 500 и 1000 лв.

Къде и как обаче се провеждат боевете с животни у нас:

Българските центрове за боеве са Дупница, Хасково, Димитровград, Поморие.

Информацията за подготвяното "шоу" се предава от уста на уста, по интернет и телефон.

Догмените, както сами се наричат, пътуват из страната и избират за арени запустели фабрики, отдалечени места, гаражи и дори апартаменти.

Наричат зверството си "мъжки спорт с хуманни правила към животните".

Тези „спортисти” отглеждат кой по 3-4, някои по 30-40 клетници, за да ги убият мъчително и зрелищно след време.

Боевете с кучета отдавна са един стабилен доход за участници и за сеирджии.

Според запознати в България залаганията се движат между 400 и 10 000 евро за доказано куче.

А зрителската тълпа плаща, за да гледа. Да гледа осакатени, агонизиращи, умиращи кучета.

кадрите са любителски и са снимани с GSM


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
0
 
! Отговори
БАТКО преди 14 години
- чрез отрова или инжектиране на вещества, или по друг особено жесток начин, които предизвикват мъчителна и болезнена смърт, Всички животни са равни пред закона. *** протестират срещу жестоката химическа война срещу тях Да спрат нацистките методи срещу ***, настояват от сдружението "Движение за права и свободи на ***" . Към тях се присъединяват и сдружението на мишките и плъховете...ТОВА ЗВУЧИ НЕСЕРИОЗНО!!! ИМА ВЕЧЕ ИЗМИСЛЕНИ ВЕЩЕСТВА КОИТО НЕ ГИ УБИВАТ А ГИ ПРОГОНВАТ САМО
97
1
 
1
 
! Отговори
Анчо преди 14 години
одиране, разчленяване или изкормване преди умъртвяването .........bah tazi prostotijaaaa......i kvo ne moga si zakolja praseto li bre ,,balgarite pak se naakhaha hahahaНе е простотия, и българите не са се наакали, има по-бърз начин да се убие едно прасе та да не се мъчи, в белите страни са го решили ние не откриваме топлата вода, изглежда ти си егоистично и и необразовано същество.........
96
0
 
3
 
! Отговори
вал преди 14 години
Всички ловци и бракониери са нещастници
95
0
 
3
 
! Отговори
зззз преди 14 години
Естествено че ловът трябва да се забрани. На теб ще ти хареса ли ако с децата си, със семейството си сте излезнали, на разходка из гората и някой се цели във вас, с пушката си с бинокъл, снабден с огромни ножове, облечен и обут в защитни дрехи и ботуши, сякаш е тръгнал на война, а стреля по-беззащитни и нищо неподозиращи същества, по семейство, и как ще се почувсваш ако убият децата ти ей така за спорта, за сафарито, а как ще се почувсва твоето семейство ако те убият пред учите им.
94
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
а не консуматори, като "цивилизования човек"!!! Те могат да убият животно, но за да се нахранят и то бързо и безболезнено в някои случаи като го упоят със стрела, за да не се мъчи ( въпреки че и в този случай не ми харесва )...Дано тези закони да се приемат и да се изпълняват безпрекословно!!! Трябва да има наказуемост иначе...няма законност!
93
0
 
1
 
! Отговори
В преди 14 години
а не консуматори, като "цивилизования човек"!!! Те могат да убият животно, но за да се нахранят и то бързо и безболезнено в някои случаи като го упоят със стрела, за да не се мъчи ( въпреки че и в този случай не ми харесва )...Дано тези закони да се приемат и да се изпълняват безпрекословно!!! Трябва да има наказуемост иначе...няма законност!
92
0
 
1
 
! Отговори
В преди 14 години
......и много други лоши "човешки" черти, които притежава само "УЖ" "цивилизования" така наречен "човек"!!! А има и общества по-близки до природата: в Тибет, Азия, Африка, Австралия, племена, духовни общества в Индия и Китай и Тибет, индианците в Перу, въобще общества които не са като напредналата индустриална и информационна "цивилизация", на пръв поглед "примитивни" ( само защото нямат вещи като нашите: коли,печки,gsm-и,компютри....) Напротив, това даже ги прави по-малко бездушни!
91
0
 
1
 
! Отговори
В преди 14 години
нищо неподозиращите си събратя, така както правят хората, то няма да ти се присмее ако не си красив, слаб и строен, ако си черен или жълт или бял дори, нито ще те мрази ако си с различна вяра или сексуална ориентация, въобще ако си различен по всякакъв параграф!!! Ако си добър с него и то те приема и те обича защото е лишено от гадния човешки манталитет и лоши човешки черти...алчност,нехуманност,жестокост,нетолерантност,злоба,завист,клеветничество,лъжа,измама.........
90
0
 
1
 
! Отговори
В преди 14 години
Според мен даже 1 година затвор и някакви си 2-3000 лева глоба ми звучи крайно недостатъчно и смешно, трябва да е най-малко 5-10 години затвор и 20-30 000 лева глоба!!! Най-после доживяхме да видим хуманно отношение и към животните!!! Тях също ги боли, те също се хранят, също имат чувства и са дори много много по-добри от хората!!! Животното никога няма да те предаде ако се държиш добре със него, то не е сериен убиец за наслада, то не е садист, нито е камикадзе, нито залага бомби за да взриви
89
0
 
1
 
! Отговори
лоло преди 14 години
СМЪРТ ЗА ВСЕКИ КОЙТО СИ МИСЛИ ЧЕ УБИВАНЕТО НА ХОРА И ЖИВОТНИ Е НЕЩО НОРМАЛНО, СПОРТ ИЛИ МУ ХАРЕСВА. НАЙ-ПОСЛЕ ВЪЗМЕЗДИЕ!!! ТРЯБВА ДА ИМА ТАКИВА ЗАКОНИ И ТЕ ДА СЕ СПАЗВАТ, НАИСТИНА!!!А НЕ ПАК ДА ИМА ИЗБИРАТЕЛНОСТ ИЛИ ДВОЙНИ СТАНДАРТИ!!! НО АКО ПАК НЕ СТАНЕ, ВЕЧЕ ЩЕ СИ ПОМИСЛЯ ЧЕ ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА И БЪЛГАРИТЕ НЕ СА ХОРА А ЖЕСТОКИ *** И ЩОМ ТЕ МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ДА СА ЖЕСТОКИ И ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ НА СПРАВЕДЛИВОСТТА И НА БЕЗЗАЩИТНИТЕ ХОРА И ЖИВОТНИ МОЖЕМ ДА БЪДЕМ!!!
88
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ловът трябва да се забрани. Раненото животно изпитва адски мъки. Компромиси никакви не трябва да има. Щом ще защитаваме животните, нека е докрай. Всички ловци да бъдат обявени за убийци и прибрани в затвора.
87
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Всеки, който убие куче трябва после да го изяде. Така законът ще е спазен.
86
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
- чрез отрова или инжектиране на вещества, или по друг особено жесток начин, които предизвикват мъчителна и болезнена смърт,Всички животни са равни пред закона. *** протестират срещу жестоката химическа война срещу тях. Този геноцид трябва да спре...Да спрат нацистките методи срещу ***, настояват от сдружението "Движение за права и свободи на ***" . Към тях се присъединяват и сдружението на мишките и плъховете. С общи усилия смятат да променят жестокостта и нехуманното отношение. Страданията и болката, агонията и насилствената смърт на животните трябва да спре веднъж завинаги.
85
0
 
1
 
! Отговори
Хм преди 15 години
ДСБ що сега предлагат, вместо да си го приемат преди 10 години...
84
0
 
1
 
! Отговори
aaaa преди 15 години
одиране, разчленяване или изкормване преди умъртвяването .........bah tazi prostotijaaaa......i kvo ne moga si zakolja praseto li bre ,,balgarite pak se naakhaha hahaha
83
0
 
0
 
! Отговори
eve преди 15 години
Просто в БГ няма закони за хората , а още по малко за животните. Животните са наши само те ни останаха.Само тях и природата няма кой да ни вземе.Обичайте животните и им помагайте да съхраним техният свят и нашия. Кои сме ние та да отнемеме животи?
82
0
 
0
 
! Отговори
Zama преди 15 години
интересува ме има ли закон за защита на животните които отглеждат безрасъдни хорица които ги оставят без храна с дни, не им чистят и тн...доколкото знам в развитите страни има такъв ..мисля че е време и тук да се гласува за това
81
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ще ни останат само свободните боеве които в последно време са на мода.
80
0
 
1
 
! Отговори
scum преди 15 години
... топлата вода ли открихте бе хора ?То това съществува от години даже имаше документален филм по някоя от БГ телевизиите. Показаха ги в кои местности се организират борбите. И както пише горе в статията има хора които от този бизнес живеят. И какво се случи хайде познайте ? НИЩО !И пак казвам по-добре късно да се случат нещата отколкото никога.
79
0
 
0
 
! Отговори
Димитър преди 15 години
Да съгласен съм с цялото това нещо...само че ме притеснява малко една друга част...та пред нас има 5 помияра дето се хвърлят зимата да хапят и да кажем че аз убия някой от тях и какво следва? Вижда ме комшийката дето им хвърля хляб, звъни на полицаите и ме вкарват в затвора защото съм се защитил от улично псе което се опитва да ме ухапе и не е ясно какви болести носи из себе си... Хм...това как ви звучи?!?!?!?