РЗС: НАП източва ДДС

Директорът на НАП Мария Мургина да си ходи, искат от партията на Яне Янев
7 фев 2009 14:13,
33
РЗС: НАП източва ДДС
Снимка: БГНЕС

Висши служители на НАП участват в престъпна схема, чрез която се източва ДДС в особено големи размери и директорът на НАП Мария Мургина трябва да бъде отстранена от длъжността си заради това.

Това съобщи днес на лидерът на РЗС Яне Янев.

По-рано днес стана ясно, че РЗС разполага с информация, че служители и регионални служители на НАП са участвали в престъпна схема, чрез която е източен ДДС в размер на много голяма сума.

"Не е наша работа да обявим кои са тези служители, но срещу тях вече е образувано предварително производство по чл.282 от Наказателния кодекс за квалифицирани длъжностни престъпления", каза Янев.

Тази информация потвърди и зам.-градският прокурор Роман Василев.

Софийска градска прокуратура е разпоредила разследването да се извърши от следователи на Националната следствена служба.

От партията РЗС настояват министърът на финансите Пламен Орешарски да отстрани Мургина, докато случаят бъде изяснен. От партията заявиха, че въпросното източено ДДС се равнява на стотици милиони, които са в размер колкото годишната вноска на България за членство в ЕС.

От партията допълниха, че в престъпната схема се търгува с фалшифициране на документи и има търговия с влияние, също и регистриране на фирми фантоми. Схемата е осъществена именно чрез такива фиктивни фирми, твърдят от РЗС.

От партията заплащиха, че ако до десет дни отговорните институции не предприемат действия по случая, ще информират Европейската комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
mamut преди 15 години
prodadena e, no ne cjalata okolo 30%sa na c.borislavova
11
0
 
0
 
! Отговори
макаров преди 15 години
Яни Янев един истински българин поздравления за него но тои е и истински Дон КИХОТ. всичко е навързано кой е гл прокорор можете да си отговорите итая мургина неиното име много нашумя след като отказва да даде сведения за имуществото на Доган и тно накомисията за добитите по престъапен начин имещества и то на комисията от народното събрание. Работата е дебела и много хора от власта са замесени-първанов,станишев,бойко костов министри министърки иразни други. Жалко много жалко няма сила която да ги спре имаме нация но даржава НЕ
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
какво ще им направят НИЩО,защото нямат нищо на техно име да им конфискуват!искам да им покажат лицата да ги види целия български народ,да си признаят закого работят и да ги вкарат в затвора
9
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Ред, законност и сигурност - една партия, която се опитва да работи в посоката, която заявява с името си. Проблемът с Мургина не е само в ДДС, далеч по-голяма е далаверата с крадения софтуер за НАП, пък и за други държавни ведомства. Но дори за ДДС да бъде отстранена, пак че е положителна новина. Дано!
8
0
 
0
 
! Отговори
. преди 15 години
За *** Мургина Яни Янев е прав у затворо.....
7
0
 
0
 
! Отговори
z преди 15 години
Кретене, наистина си помия. Сибанк е отдавна продадена, червени боклуко!
6
0
 
0
 
! Отговори
ПОМИЯ преди 15 години
БАНКА СИБАНК НА БОРИСОВ Е ВЪВ ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ И ПРЕЗ НЕЯ МИНАВАТ ВСИЧКИ ПЛАЩАНИЯ.НАП,НОИ,КАТ ,ДАНЪЧНО И ДР......
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
куче влачи рейс-диря няма...аз си чупя гръбнака от бачкане за хляба а тия копои се самозабравиха да крадат-призовавам всички шизофреници-на вас разчитаме,братя-следвайте примера на похитителя на рейса-само че този път се въоражете по-сериозно и окупирайте държавните институции...пък ние сме с вас..му-ха-ха
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
''Не е наша работа да обявим кои са тези служители,''Защо да не е ваша работа а на кого е работа -на мургина ли ,на гл. прокурор ли ,на станишев ли .Да ,ама народа ако чака те да го направят ,тъй и никога няма да дочака.Да кажат сами за себе си -да ние краднахме /не източихме/.Няма да стане.И опозицията като си мълчи, кучетата ще си лаят, а трамвая ще си върви.Краят им се вижда затова крадат като за последно.
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
АКО НЯМА ЗАТВОР,НЯМА СМИСЪЛ.САМО ГОВОРЯТ,НИЩО НЕ ПРАВЯТ.ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО СЕ ИЗЧЕРПА,ЗАТОВА НИКОЙ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ГЛАСУВА ЗА БСП.
2
0
 
0
 
! Отговори
Ema преди 15 години
Докато не видим поне един осъден не вярвам на никакви думи!!!
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Robettt De NeroUuuu e Jane Janef s taa pypka, we!