Недоволни полицаи: МВР иска безплатна и безболезнена реформа

Униформените готвят нови протести, обсъждат вариант да се съберат пред парламента
9 фев 2009 21:02,
132
Недоволни полицаи: МВР иска безплатна и безболезнена реформа
Снимка: Булфото

В МВР се опитват да направят безплатна и безболезнена реформа, а такава няма. Колкото по-рано реформата бъде осигурена финансово, толкова по-бързо тя ще стане факт, заяви Илиян Павлов от Контактната група на недоволните служители от МВР.

Той припомни, че политическото ръководство на ведомството се е ангажирало с предложения по 6-те точки с исканията на протестиращите полицаи, но само със средства от бюджета на МВР, освен това не са получени и гаранции за тяхното изпълнение.

“Това ни говори, че правителството не иска да се ангажира с проблемите”, коментира Павлов.

По думите му позициите на полицаите по много от исканията вече са се втвърдили и напрежението ескалира.

На въпрос дали предвиждат бъдещи протести от Контактната група отговориха: “Ще направим много неща, включително и нови събирания”.

Мястото на “събиранията” не стана ясно, но от групата завиха, че има достатъчно служители, които могат да протестират и пред МВР, и пред парламента.

На 17 януари хиляди служители на реда се събраха с ръце в джобовете пред централната сграда на МВР.

Месец по-рано, на 13 декември '08, над 4 хиляди полицаи пушиха в знак на протест в градинката пред църквата „Свети Седмочисленици” в София.  Няколко дни по-късно на 21 декември те пиха и вода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
0
 
! Отговори
108 преди 15 години
Да продължа разсъжденията ти в тоя ред.Прав си.А който е толкова *** и мързелив, че има само безусловни рефлекси и една единствена гънка, но не на мозъка а под първия прешлен,като не може да стане даже учител, става полицай.Невероянто, но факт.
110
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
90 % от полицейската работа ще намалее, ако мързеливите и за нищо негодни даскали не произвеждаха проидохи и престъпници
109
0
 
0
 
! Отговори
Червената помия преди 15 години
Приятелю, подозирам че в семейството ти има полицай или ти самия си полицай.Спокойно.И без нерви.Според всичски ни ,чели и коментирали тук, това за което говориш е няма и 1 % от дейността на МВР.Останалите 99% се изразяват в настоящия момент в пазене властта да не се сблъска с народната любов и осигуряване пълнене на хазната чрез винетки и застраховки.За да не се случи това за което пишеш е необходимо само едно много просто и ефикасно решение-Либерализиране до максимум закупуването и носенето на късо оръжие от всеки пълнолетен и психически здрав Български гражданин.Тогава и престъпността ще намалее изведнъж, и нарушенията по пътищата, и обирите и изнасилванията.Да не говорим за отношението на редовия полицай към редовия гражданин-ще бъде внимателен и културен, защото...Тогава и МВР само ще се очисти от кадрите които са там само за да се разписват на ведомностите, а през останалото време да се правят че не виждат нищо на улицата, или от ония за които стоп палката е основния инструмент за фамилно благоденствие.Да не говорим за политиците-те действително ще почнат да се вслушват в народа, за да не изпитат народната любов тип Луканов...Ако се разреши това, приятелю, ще видиш че и 10 % от сегашния състав на МВР ще стигат за да се справи с положението в страната.Останалото са празни приказки и вземане на тлъста заплата,образувана от данъците на малкото работещи и произвеждащи хора в тази псевдодържава.В Щатите, Мексико, Бразилия, Аржентина и други носенето на оръжие е официално разрешено.Полицията си е полиция, правителството си е правителство, но на битово ниво хората се чувстват по-сигурни.За това многомилионни градове в Щатите имат полиция колкото 100-200 хиляден наш град.
108
0
 
0
 
! Отговори
Бивш учител преди 15 години
Пак бийте наред, и после мънкайте за заплати!!!Тази държава ще се оправи само тогава, когато има наплив за учители, а не за полицай.Това може да стане тогава, когато заплатата на един учител с висше образование и 10-15 години стаж е поне с 1 лев повече от заплатата на новобранец полицай със средно образование.
107
0
 
0
 
! Отговори
Урунгел преди 15 години
Слагайте обеците, брадичката небрежно като лидера ви и напред!
106
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
че то ако не си раазбрал и ако си мислиш ,че топъл дъждец вали върху мвр,значи си на точното си място ,храчки са това по системата, не толкова върху хората. скромното ми мнение е че съкращенията ще са след изборите, но те са неминуеми и са въпрос на време
105
0
 
0
 
! Отговори
Tomov Jordan преди 15 години
Kakvo se slish?????? I s vas i bez vas, vse taja!!!!!Kolkoto puti sum hodil po razlichni povod ivijdam samo edno, hora s uniformi koito vajno se razhojdat, pijat si kafeto, a danukoplateca..chaka blagovolenie im!!! Njama rajonno kudeto da ne e mrusno, debeli i hitri policai, tip tarikati, da ne dava suveti na TI. Nali gi vijdam sreshtu ofica vseki den, Muknat paketi s debelite si koremi, govorijat "hitro", davat suveti, poznavat vsichki..kato mishki shtukata nasam - natam. I pomen njama ot policijata predi 20 godini!!!!!! Kato stane neshto i ti trijabvata...vse gi njama!!!! kato vi njama shte napavim druga sistema i tija shte raboti po-dobre. Zashto v USA policijata e kum kmetstvoto?? Zashtoto kmetstvoto plashta i koito neraboti njama mjasto tam. A tiuk plashta Durjavata. Taka ...do pensija si izkarvat stostici!!!! Blagodarim vi..intelegenti. Izvinete, che vi kazvam istinata!!!!
104
0
 
0
 
! Отговори
бабет преди 15 години
Ко речи?????
103
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
първо да уточним на милиционерите това ли ем работата ,да четат и дават мнения по темата ,щото ми се спруува,че служебните им задължения са други/извения ако са почивка или отпуска/. като ги слуша човек , ще излезе че днешната полиция е един събирателен образ на Индже Воевода, тъй хубаво е прочистила територията бълтгария,/ за мен държава няма вече/,такъв страх имат бандюгите мали и големи че една засукана ,млада гола българка с един килограм злаато по себе си ще тгръгне от единия край на бг. ои ще стигне до другия без с пръст да я бутнат, а навсякъде ще срещгне типичното бг.гостоприемство,тоест храна,вода подслон и т.н. да ама не както се исказваше оня: каква е истината : мацката оше с появяването си ще се раздели с ценностите си . ,при втори прочит с честа си и ако извади късмет ,ще си запази живота, стигайки другия край с едно малко *** в себе си. Вярно болезнено е да си отритнат от ообщееството,болиоценката на мнозинствното хора ,които смятат мвр -ците за чантаджии,чиновници, и не на последно място язва дето прераства в рак. Но това е трезва оценка и както се казва квото поликало такова и се обадило. Сега е ваш ред да сте на стърргата,утре ще са други дет са на държавна ясла ,ако ние още не сме осъзнали ,че поданик и данакоплаатец не значи само дойна крава и стригатна овца, а най вече човек ,дето държи сметка как се ползват парите му за какво, и как това се отразява на благоденствието му. Вярно ние сме още такива ,дращим си тук и си губим вреемето,но тия дето идат след нас не са , те са диви , млади и яростни и отсега се усеща умразата в очите им действията им, тогава ще изпитате в пълния смисъл усещанията на колегите си от съседнагърция, щото е лесно да биеш мижави студентчета или болни дядовци , но друго си е да си поод обстрел и в прекия смисъл,айде тогава ще ви видим коолко сте юнаци
102
0
 
0
 
! Отговори
Гражданин преди 15 години
Тъпият човек оценя нещо чак след като го загуби. Нека загубят сигурноста си :)). След като твърдите че МВР не работи защо просто не подкрепите една промяна в закона. Дасе разреши ефективна стачка. Тогава ще се види кои колко е работил май.След първата вечер когато прерстъпници ви ограбят и изнасилят примерно майките и децата ви ще осъзнаете истината, нека е късно отколкото никога. Тогава ще се молите по корем пред районните за помощ.
101
0
 
0
 
! Отговори
BF преди 15 години
Хайде вместо всеки ден да се чудим как да оцелеем в преекия и преносния смисъл,да отложиме "службата" си за по-нататък,да спреме да посещаваме сигнали или да се бавиме като БМП,или да препращаме жалбоподателите към НС,или да ослепеем за всики нередности и нарушения на закона,или да оглишеем за въпросите и молбите на "гражданите".или просто безразлично като цялото общество да вдигаме рамене и да мълчим!Гледайте само да не замлъкнем,че тогава да видите какво значи джунгла!
100
0
 
0
 
! Отговори
Гражданин преди 15 години
Завистливи *** тука си леят злобата срещу полицията. Я си кажете сега, тия дето плюете, колко път6и ви хванаха да крадете и ви биха??? а колко пъти ви в ареста??? еееееееее ми ше плюете :))))) Ха-ха-ха некадърниците завидяха на полицията
99
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
???????!!!!!!!!!!???????!!!!!!! Нали няма да ни караш да ти четем шльокавицата??!!!!!
98
0
 
0
 
! Отговори
Marin Velchev преди 15 години
Poveche ot 30 godini raboteh v tova vedomstvo. Po-tochno 32. Prez 2004 prikluchih ne po moe jelanie. Sujaliavah no se okaza, che jivota navun dava mnogo poveche prostor za mislene i iziavai. Kakvito i zaplati da davat v MVr niama da ima seriozna rabota i rezultati. Shte vi kaja zashto. 1. Podbora na kadri. Edno vreme ot 100 prieti 90 imaha stoinost. Sega e obratnoto. Sega kandidatsstvat predimno hora ot provinciata koito niamat izbor. S dialekta, s nepoznavaneto na grada, s mantaliteta si , ne vsichki razbira se, praviat taka, che i da iskash pomosht, takava ne shte poluchish. 2. Sistemata e suzdadena da machka slujitelite, da ne im dava vuzmojnost da pokazvat individualnost i gi priuchava, che kato celuvash zadnika na shefa imash shans za po-goliama zaplat i post. Vijdal sum hora taka uvredeni ot tova povedenie da se haresvat, che me e bilo gnus da se rukostiskam s tiah. Edna chast oshte sluji, ne raboti!!!! 3. Pieneto. V MVR se pie i malko sa horata izlezli ot tam da ne sa pristrasteni kum alkohola.Taka sled 10 godini slujitelia svikva, tova e nachina za regulirane na stressa, a ne sporta. Ne piesh li s shefa, zabravi za kariera. Ne mu li se usmihvash i gledash predano, sushto. 4. Razmivane na otgovornostta. Tova e nachin za oceliavane. Orgovornostta e obshta i kude go ima tova????? Ne poemash li otgovornost - niama greshki. Taka moje i 40 godini da si slujish, ne da rabotish. Mnogo se specializirat i uspiavat. 5. Vruzki s Podzemnia sviat. Dulboki i traini. Ogromna chast ot policaite , nad sredno nivo, pluchavat bonusi ot bosovete na tozi sviat. Ne samo v pari. Zastrahovki, vzimane na jenite na rabota, usligi ot vsiakakuv harakter. Eto zashto sum protiv da im uvelichavat zaplatite!!!! Otidete vuv vsiako raionno u-nie i vijte kak shte se durjat s vas. Prostashki - familiarno, shte vi ubejdavat da ne podavate jalba,shte vi prashtat v drugo rainno i t.n. Shte vi govoriat na "TI".A postovite sa posledna duma na inteligentnostta!!!!Che sa prosti i primitivni e jasno, no sa kato reklamata na "Mishlelin". Da ne govorim za avantite!!!! Samo da im padne niakoi da gi cherpi'Chudo e gledkata!!!! lapane i piene bez miarka. Nishto ne shte se promeni, da znaete. Opita mi go kazva.
97
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вземи почети малко, после пиши, че си смешен с тия цифри
96
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Приятелю, 420 лв взема стажант кандидат полицай-не питай откъде го знам-по джоба си; или са те подвели или не си разбрал, 600 лева вземат хора с 10-15 години служба.
95
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
тук говорим за среедна заааплата разбира ,се която умишлено съм намалил , за не искалира недоволството - че то 600 лв. вземат стаажаантите в мвр,сержантите с ъс стаж са им около 800 лв. заплатите според длъжноостта ,офицерите почват от 1000 за ленчета и до 2000 за шефовете ,вярно ,че не бяхя точен а сега го събери ираздели дали не е еповече от 1000,но пак стига ме до там,дали ги заслужавате тия пари и как се работи в МВР, сетете се за тоя скандал по яваването на баретата, ми друго си е в сектор издирване щефчето даа се отчете по нагоре - ние издирихме,локализирахме и закопчаахме баш бандитана държавата ,ще падат премии,повишения,потуупвания по раамото, може и интервю да даде , абе всичко е цирк и добра постановка ,жалко ,че народа народа е в положението на клиенткойто е заплатил за негодна стока и по никъв начин не може да я рекламира и върне парите си за нея,който си напрегне мозъка може и да разбере аанаалогиата
94
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ти като си толкоз щастлив от живота-трай си, ние не сме и протестираме.Анадъм му?
93
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
интересна е тамата е темата,ама един съвет към тези които побликуват такива тук ,що не напрвите едно проучване по всички сделки дет се сключиха и от царчето и от *** ,въобще всички по актуални и скъпи продажби ,като начало бтк ,може би ей сега се оказва ,че обшора ,дет го купи продава 30% на цена около 1,4 милиарда лева на ннякъкъв арабин, ей там ще искочи заека,кво да се затимаваме с тия
92
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ще успеете разбира се. Наглостта и простотията кога не са успели.Поне сте искрени, че не ви интересува държава справедливост и престъпност.Изтъпанчили сте се и рекетирате за пари.