Неправоспособни и сгафили с катастрофа – 10 г. без книжка

Идеята е на шефа на транспортната комисия Йордан Мирчев
10 мар 2009 07:01,
28
Неправоспособни и сгафили с катастрофа – 10 г. без книжка
Снимка: БГНЕС

Неправоспособните водачи да се наказват с лишаване от право за придобиване на шофьорска книжка за период от 5 или 10 години.

Такава поправка в Закона за движение по пътищата обмисля да предложи председателят на транспортната комисия в парламента Йордан Мирчев от НДСВ.

"Задължително за такива младежи трябва да се търси отговорност и от родителите", категоричен е той.

Мирчев смята да инициира нови промени в Закона за движение по пътищата, които да доведат до отговорност и сред онези, които стопанисват пътищата, заради чието състояние също стават катастрофи.

"Заради това, че през последните години рехабилитацията и модернизацията на пътната инфраструктура забуксува, искаме да подведем отговорност на тези, които стопанисват пътя – областните пътни управления или общините.

Без сравнително добре подготвени пътища трудно ще решим големия въпрос за намаляване на броя на жертвите, произшествията, ранените", каза Йордан Мирчев пред Дарик радио.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За пореден път нашите избранници са на път да сътворят едно недоносвно законче. Да си зададем въпроса: Как момчето се е добрало до автомобил, след като няма книжка? Нали някой му го е дал? Защо той никъде не се споменава? После важно е дали това е рецидив. В Щатите можеш да караш след като си изкарал курс, ако имаш правоспособен придружител. Нека добре да се обмислят нещата, да се удари веднъж завинаги по: 1.Шофьорите - алкохолици (дори такива от системата на МВР, прокуратура, съд, общини и др. властимащи), 2. Лошите пътища - защо въведоха винетките а пътищата пак са като след бомбадировка, тесни с много завои, ОПАСНИ! Преди 2-3 години асфалтираха прохода Айтос, откри го Станишев. Сега елате го вижте. 2 000 000 автом. х 70 лв винетка = 140 000 000 лв. 3 000 000 шоф х 50 лв глоби средно = 150 000 000 лв. 8 000 000 литра гориво на ден х 0.50 лв акциз = 4 000 000 на ден х 360 = 1 440 000 000 + данъци + пари от Европа = корупция и кражби
26
0
 
0
 
! Отговори
vlady преди 15 години
Такива идиотчета трябва да бъдат настанявани в училището в Бойчиновци и при навършване на 18г. в съответното заведение закрит тип за нерецидивисти - да учат, работят и мислят.
25
0
 
0
 
! Отговори
Anika преди 15 години
***. Много е жалко, че ще убиеш някой невинен.
24
0
 
0
 
! Отговори
Anika преди 15 години
Ако някой пикльо без книжка предизвика катастрофа единственото, което може да се направи е да му теглите един много здрав бой и да потрошите колата, с която го е направил. Никакви закони не ги ловят иначе тия ...
23
0
 
0
 
! Отговори
jiko преди 15 години
i kato karat bez knijka, togava kvo?
22
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
koto i da napraqt az pak 6te produlja da si karam motora..imam mikser4e i ve4e 5 godini ot vori klas nasam si karam bez knijka(7 klas sam)..i sam siguren 4e karam mnogo po-dobre i spazvam zakona pove4e ot tezi koito imat knijki..probval sam se da re6avam listovkite na brat mi kogato toi vzema6e knijka i pravih po 6-7 gre6ki bez nikoga da sum u4il ne6to ;)
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нима пък тези ,които са с книжки ,ама карат като луди не са по-опасни? Не рабирам защо сегашния закон за пътищата трябва да се изменя,просто трябва да се спазва.Аз карам без книжка вече няколко години ,но отвреме на време и то много внимателно. Знам знаците и никога не са ме спирали за проверка.
20
0
 
0
 
! Отговори
P_boy преди 15 години
брат ми в Щатите го хванаха с 0,65 промила алкохол, отчетен от дрегера, на кръвната показал 0,53 и пак го съдиха... трябва да има сурови наказания за наришителите - иначе няма да се оправи тая страна.
19
0
 
0
 
! Отговори
К.А.Т преди 15 години
От КАТ съветват - ако не можете да карате, не си купувайте книжка!
18
0
 
0
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ преди 15 години
БЪЛГАРИЯ-НЯМА НИТО ЕДИН ЛЕГИТИМЕН ЗАКОН,ВСИЧКИ ЗАКОНИ СА НЕДЕЙСТВИТЕЛНИ ЗАЩОТО СА ГЛАСУВАНИ С ЧУЖДИ КАРТИ,НА ПРАКТИКА,НИЕ СЕ ВОДИМ ОТ ФАЛШИВИ ЗАКОНИ
17
0
 
0
 
! Отговори
балканжията преди 15 години
според мен трябва да влизат в затвора за срок от 5-10г.особено при ПТП .. ако са малолетни да влизат родителите за по малък срок ... само така ще се оправим с строги закони! каква е тая анархия в цялата държава?!
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Че те явно и в момента на катастрофата са си били без книжка, що за наказние е това?!Абе тея, дето ги пишат тия закони, са пълни нещастници...
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какво точно означва този, който го хванат без книжка, да остане 10 години без такава? Ами той ще продължи да си кара така, както и преди - без книжка! получава се нещо като Параграф 22!не мога да проумея, както точно искат да избегнат с тези "мъдрости" родните депутати?
14
0
 
0
 
! Отговори
абсолютно ЗА преди 15 години
напълно съм съгласен. Преди 3 месеца едно пияно удари три коли и го потроши и се оказа и без книжка . При проверка се оказа . че бил на пробация , но пробацията не било присъда , и от тук нататък нищо за " горкото момче" . Ама абсолютно нищо , даже и присъда няма да има и няма да плати никакви щети по колите , да си търсим от застрахователите. Просто пожелавам на него и на родителите му следващият път да се убие сам , докато не е убил някой друг .
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Къде си?
12
0
 
0
 
! Отговори
- преди 15 години
Като допълнение към 11 ще кажа: такива "чекийки" като ги хванат без книжка - директно в затвора без право на обжалване. Там ще им обяснят и правилата на движение по пътищата, и максимално допустимата скорост, и как се кара без книжка...Но за съжаление докато в България се работи на "парче" и се решават проблемите ден за ден, убийците ще продължават да са на свобода.
11
0
 
0
 
! Отговори
ДО 8 преди 15 години
На такива "чекийки" като теб е.до спукване
10
0
 
0
 
! Отговори
Mim преди 15 години
Не само 10 години. Никога, никога такива убийци не трябва да взимат книжка. А, и поне 3 месеца обществено полезен труд в реанимацията и моргата...
9
0
 
0
 
! Отговори
hehehe преди 15 години
ti ostavi knijkata ti mai i bez akal karash neznam kak jiveesh sigurno ne e lesno da si ta.p
8
0
 
0
 
! Отговори
рундю преди 15 години
Тия плашат *** с баничка!Че аз пак си карам без книжка!?