Неправоспособни и сгафили с катастрофа – 10 г. без книжка

Идеята е на шефа на транспортната комисия Йордан Мирчев
10 мар 2009 07:01,
28
Неправоспособни и сгафили с катастрофа – 10 г. без книжка
Снимка: БГНЕС

Неправоспособните водачи да се наказват с лишаване от право за придобиване на шофьорска книжка за период от 5 или 10 години.

Такава поправка в Закона за движение по пътищата обмисля да предложи председателят на транспортната комисия в парламента Йордан Мирчев от НДСВ.

"Задължително за такива младежи трябва да се търси отговорност и от родителите", категоричен е той.

Мирчев смята да инициира нови промени в Закона за движение по пътищата, които да доведат до отговорност и сред онези, които стопанисват пътищата, заради чието състояние също стават катастрофи.

"Заради това, че през последните години рехабилитацията и модернизацията на пътната инфраструктура забуксува, искаме да подведем отговорност на тези, които стопанисват пътя – областните пътни управления или общините.

Без сравнително добре подготвени пътища трудно ще решим големия въпрос за намаляване на броя на жертвите, произшествията, ранените", каза Йордан Мирчев пред Дарик радио.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
айде пак се почна,от 5 до 10.утре ще кажат от 1 до 10после от 0 до 10какви са тези останки от комунизма,кога ще започнат директни години да дават,както е в чужбина?10 години и толкова
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да върнат ТВУ-тата и там да си поправят с труд и възпитание на буйните младежи.Обществото нека пое отново грижата за проблемните младежи. Родителите не могат да си държат на каишка порасналите си деца.То най-лесното да си напраскат една наредба за Неправоспособни и сгафили с катастрофа - 10 год. без книжка Смях в залата ! Че те ако са искали книжки,щяха да си купят :)))))
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ми то най- голямата далавера е да си без кинжка.
4
0
 
0
 
! Отговори
Driver преди 15 години
Добре де хайде да предположим,че отнемете на неправоспособен водач правото за 10год. да придобие книжка. Ами той ще си шофира спокоино отново без книжката ви както го е сторил веднъж. What is the point? - Къде е смисъла г-н Мирчев? Или тези радикални мерки са предизборна аготация и популизъм???
3
0
 
0
 
! Отговори
Dido преди 15 години
Предложенията са много добри, даже и затвор за неправоспособни може да се въведе. Всички знаем, че неправоспособните карат бясно и се правят на безсмъртни, а като добавим лоши и тесни пътища и пияни водачи става това, което се случва всяка година в нашата страна. Трябват сурови закони! Дано предложенията се приемат и изпълняват.
2
0
 
0
 
! Отговори
littlegin преди 15 години
Без право и на книжка ,на сгафилите с алкохол !Поне за 2 години !Но това , за белите страни !В тази корумпирана държава ,съмнявам се, че нещо добро, може да стане!
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
оправете си заглавието, ако обичате, но първо си измийте очите за да се събудите