Студенти зоват: Убийците в затвора!

Кой е виновен за поредното отвратително убийство? След Стоян и Найден, сега и Радостина
14 мар 2009 13:02,
82
Студенти зоват: Убийците в затвора!
Лобното място на Стоян Балтов в Студентски град. Снимка: Булфото

За пореден път смъртта застигна един от нас – след Стоян Балтов, Найден Вучков, а сега най-ужасната трагедия на Радостина Евтимова, пишат в писмо до редакцията на Dnes.bg от студентските сдружения СРОКСОС (Сдружение за развитие и обществен контрол на студентските общежития и столове) и ГСЗССГ (Гражданско сдружение за защита на студентите в Студентския град).

И отново излизат на протест пред Народното събрание на 18 март под наслов: "Убийците в затвора!"

Стоян Балтов бе пребит до смърт от двама младежи на 5 декември 2008 г. пред дискотека "Амнезия" в Студентския град.

22-годишният студент в Нов български университет Найден Вучков пък беше намушкан с нож след сбиване и псувни между две подпийнали компании на 28 януари.

На 8 март трупът на 21-годишната Радостина Евтимова беше намерен зверски разчленен в апартамент на ул. "Мир" във Варна.

Кой е виновен за отвратителните убийства?, риторично питат те в декларацията си.

Ето и пълния текст:

Виновна е българската политическа олигархия, която в своята деградация достига небивали размери – собственото й генетично поколение се изражда до сбирщина от разюздани хладнокръвни и нагли убийци, разчитащи, че досегашната безнаказаност на бащите, ще бъде такава и за техните синчета.

На 14 януари в София и други градове излязохме за да кажем и: ``Писна ни от липсата на морал и от шуробаджанащината....``

Оказва се, че 20 години след началото на криминалния преход управлението на държавата е в ръцете на една нова партийна номенклатура – независимо дали е в управлението или в опозиция, на която наред с лукса и хубавия живот, са позволени и бруталността, безнаказаността и чудовищното.

Защо не чуваме някой партиец да осъди случилото се, защо не виждаме някои хора да се оттеглят от заеманите постове?

Питаме кога най-после някой от пишещите български интелектуалци ще застане на страната на студентите и гражданите и ще разобличи тази чудовищна фасадна демокрация и има ли в момента независими и достойни такива?

А кога ще излезете от тази летаргия и ще подкрепите борбата на младите?, завършват декларацията си студентите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
gogo преди 15 години
aide pak q podkarahte komun. vinovni.komsom. vinovni ami vsi4ki nie sme nevinn li be iunaci.zabravqte ako vaib6te ste znaeli tva 4e komuniszma vse o6te ne e bil nikade postroen,predi 20g behme soc.darjava a sega sme kakvo...vsi4ko drugo no ne i darjava....
20
0
 
0
 
! Отговори
BG преди 15 години
TVARO VI PODKREPQM MISLE6TI HORA
19
0
 
0
 
! Отговори
В.Б преди 15 години
На 53 год. съм и тръгвам след вас деца .Но се вдигнете в цялата страна не само в София .Аз съм от провинцията.
18
0
 
0
 
! Отговори
Студент преди 15 години
Мисля си , че тези убийства прекалено много се политизираха , не виждам с какво държавното управлени е предизвикало еди-кой си да нареже другия на парчета , или някой друг да се напие като *** и да пребие до смърт свой състудент. Във всяка държава се случва това , дори и много по-често , България не може да бъде перфектната държава , в която убийства да не се случват , особено сред млади хора .
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Писна ни от липсата на морал и от шуробаджанащината...." Именно, защото нямате морал ВИЕ! Какви студенти сте Вие? 90% се завличате по големите градове под предтекст, че учите!!!!! Я пишете на лекции по колко души се събирате! Пиете, друсате се, кумири са ви фолк- и крадци и мафиоти. Айде ходете се снимайте, че на актвисти ще ми се правите. Нали Ви видяхме при убийството на първото момче Балтов, щяхте да си извадите взаимно очите кой е организирал протестните шествия. Сума ти "студентски организации" изникнаха. Вашият морал е "драпай, бъди нахален и арогантен и постигай успехи с цената на всичко" Аман от селския Ви манталитет. Защото младежите с морал и акъл, учат в чужбина и ще продължават да учат и работят там. Малко са наистина достойните за уважение, които се опитват да се изучат тук. А вие, драги, стъкмисали това писмо, сте точно копие на някогашните комсомолски секретарчета. П.П. Извинявам се на малкото кадърни студенти
16
0
 
0
 
! Отговори
НИКОЛА СТОЯНОВ РУСЕ преди 15 години
Държавата е виновна,защото хората са изнервени от всичко в нея.Лека им пръст на починалите.А сега комунистите искат да орежат ръцете лицата не навършили 21г. /т.е. пълнолетие да е тогава/ и да не могат голяма част от народа да гласува ,а те са против комунистите и ДПС а само ще останат по възрастните и така шансовете им ще се увеличат.ТЪНЪК ХОД. (:
15
0
 
0
 
! Отговори
ohoho преди 15 години
za 20godini ,,napredak,, se varnahme 200godini nazad.aide sega obvinqvaite komun. deto otdavna gi nqma.dali gre6kata ne e nekade po dalboko .
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Бъркаш. По времето на тоталитаризма имаше такива неща. Правеха същите разгулени синчета. Но тогава ДС покриваше всичко така че и съседите не разбираха какво е станало.
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
стинки, какви са тези опити за размисъл които си написал бе пиленце?!
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
do 9! Vnimavai kakvo pi6e6!Znaem kade jivee6 i ti sledim postovete!Vnimavai da ne se ozove6 v zatvora za ne6to koeto ne si napravil!6te te sma4kame MIJITURKO!
11
0
 
0
 
! Отговори
10 стинки преди 15 години
Все по разтревожен съм от това накъде отива съзнанието на младите хора - към първобитното и първичното. Студентите не влагат грам мисъл в действията си. А дали могат? Оглупяването на нацията ни е факт... Обвиняват правителството за единични трагедии. Няма логика да се протестира пред народното събрание заради това че някой е превъртял и е нарязал момиче. Тези протести са глупост. Аз бих протестирал за унищожаването на интелигентността на българското младо поколение. За унищожаването на спорта и културата, унищожаването на ценностите. Писмото е нелогично и в духа на интелектуалното ниво на болшинството млади българи.
10
0
 
0
 
! Отговори
Кирил преди 15 години
След като оскотяваме до такава степен, да се върне този скотски назидателен метод - публична екзакуция. Това че имаме мобилни телелфони и ходим в Космоса не ни прави по-малко животни!
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Защо по времето на тоталитаризма нямаше такива неща? Някой задава ли си този въпрос? Нямаше и проблеми с ***. Тия които докараха така наречената демокрация да отговарят!
8
0
 
0
 
! Отговори
wanksta.blog.bg преди 15 години
Какъв затвор бе хора ? Аз предлагам разстрел,но не публичен,а да присъстват само роднините му.За да могат всички те да страдат също толкова,колкото и тези на жертвата му.Няма милост,няма свидетели.Така трябва да е.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
протестирате на неправилното място! тези, които са винавни за ситуацията в България са на първо място Правителството, което се помещава в сградата на Министерски съвет, а не на жълтите павета при Парламента!
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
BG nikoga ne e bila ne6to osobeno. V nai-silnite ni godini sme gledali kato iztarvani kam vizantiqpredi komunizma imahme nekav potencial ama sega ni6to ne stava ot nas balgarite. spasqvaite se po edini4no 6te vi posavetvam az
5
0
 
0
 
! Отговори
Червената помия преди 15 години
Разбира се че сте прави и това което казвате в исканията си е пълната истина!Но в България открай време важи поговорката, че кучетата си лаят, а кервана си върви.Така е било от 20 години насам, така и ще бъде.Справка-14 януари.Някой промени ли нещо ?Най много някой депутат като Ви гледа през прозорците на НС да си го е преместил в другия крачол...Тези, скоито са на власт точно за това са дошли-да правят безнаказано каквото си искат, без да дават отчет на народа си.Примери -колкото искате.Те разбират само два езика-езика на парите, и езика на силата.Помните ли колко бяха послушни, когато под чужда заплаха със сила и обещания за много изляти тук амеерикански и европейски пари продадоха и предадоха родината си, превръщайки я в бананова република?Майната им!Учете, вземете дипломи и се спасявайте на запад, докато не е още късно.Нека се самоизяде тази политическа класа тук.Положението е поправимо само със сила, но пък вече няма и кой....
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Деца,ние сме овце,живели сме в друго време!!!Поведете ни и ние ще ви последваме!!!!
3
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 15 години
Всеки, къвто и проблем да има, все го избива на политизиране...Не разбрахте ли вече, че всичко идва от това какъв човек си, какви са родителите ти, приятелите???Стига сте си намирали извинения!
2
0
 
0
 
! Отговори
снеги преди 15 години
Срам ме е да чета по сайтовете децата да ни призовават.До кога ще спим ние родителите и няма да си защитаваме собствените деца.Да не би да са много в тази държава?