ГЕРБ: Не си плащаш парното, влизаш в затвора

Неплащането на сметки e престъпление, твърдят герберите
16 мар 2009 13:42,
22
ГЕРБ: Не си плащаш парното, влизаш в затвора
Снимка: БГНЕС

По време на дискусията в НДК за енергийната сигурност и климатичните промени, изненадващо представителят на ГЕРБ Владимир Уручев заяви, че по въпроса за неплащането на сметки към топлофикациите изисква нормативна промяна, която да вменява като престъпление отказа потребителите да изпълнят своите задължения.

Запитани какво мислят за бъдещето на централизираната топлофикация и дали според представените партии цената е реална за потребителите, от ГЕРБ заявиха, че ще поддържат развитието на топлофикациите.

Представителят на БСП Таско Ерменков подчерта, че не трябва да се инкриминира неплащането на сметките за парно, но трябва да се създаде обществена нетърпимост към това.

"Социално” парно не трябва да има, а цените да са пазарни", продължи той.

"Усилията на БСП ще са за високоефективни когенерационни системи и децентрализация на топлоснабдяването. Изграждането на АЕЦ "Белене” няма алтернатива за представителя на ГЕРБ, защото решенията в енергетиката са дългосрочни", каза още Таско Ерменков.

Иван Иванов от ДСБ го контрира с тезата, че строителството на АЕЦ "Белене” не е сред приоритетите на държавата според партията. Иванов коментира и моментната ситуация в страната и участието й в борбата с климатичните промени.

Представител на бизнеса заяви, че големите замърсители са свързани с управляващото мнозинство в България, а Иванов отговори, че у нас няма наклон за борба с климатичните промени и трябва да използваме по-ефективно квотите за вредни емисии.

Пътят е да се правят централи за улавяне на въглеродния двуокис, както правят развитите страни в ЕС.

Вижте още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
evil преди 15 години
Е да, да са ПАЗАРНИ цените... е за тва иде реч, *** като на пазара има само един продавач....мухахаха от пусто в празно