Масларова чака напрежението

Заради безработицата
16 мар 2009 16:23,
28
Масларова чака напрежението
Снимка: БГНЕС

"Възможно е да има напрежение в страната заради безработицата. Необходима е по-висока квалификация сред кандидатите за работни места. Нека не забравяме, че 70 процента от безработните са без квалификация", каза министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова.

Социалната министърка посети целодневна детска градина "Иглика" в Карнобат. В общината са инвестирани 3 млн. лева.

За 4 години Министерството на труда и социалната политика ремонтира и обнови 1500 обекта по проект "Красива България" и Социално-инвестиционния фонд.

Заедно с премиера Станишев Масларова посети санирания по проект "Красива България" дневен център за деца и възрастни с увреждания и детската градина "Здравец" в Айтос, която също предстои да бъде ремонтирана.

За 2009-а са заделени 60 млн. лева за модернизация и рехабилитация на обекти в 160 общини, като броят на проектите достигна 240, припомни премиерът.

Емилия Масларова посочи, че в Айтоска община в рамките на три години са реализирани 5 проекта по "Красива България" и 2 по социално-инвестиционния фонд на стойност над милион и половина лева.

Само за целодневната детска градина "Здравец" и Дома за деца и младежи с увреждания, ремонтирани по проект "Красива България", са изразходвани 650 хиляди лева.

За Бургаска област за социални дейности са дадени общо 8 милиона лева. Минималната пенсия след по-малко от месец ще стане над 130 лева, обеща министърката.

"Ако деца до 6-месечна възраст, дадени за отглеждане в социален дом, не бъдат потърсени от родителите си, ще бъдат дадени за осиновяване. В момента 200 деца чакат нови семейства", каза в заключение Масларова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
cv преди 15 години
МАНДАТА ТИ ИЗТЕЧЕ...Приятели,Министърката смята, че в България има само мазохисти..., които копнеят да ни изтезава ДО БЕЗКРАЙНОСТ...("другари", тези последните не са маоисти, макар, че никой не знае каква е разликата)ВЪПРЕКИ ИЗОБИЛИЕТО ОТ ПАРИ, ЕТО КАКЪВ Е РЕЗУЛТАТА ОТ СОЦИАЛИСТИЧЕСКОТО ИМ УПРАВЛЕНИЕ - дето благоденствието на народа, била основната им "грижа"....:1. Спрените Евромилиарди, в условията на жестока финансова криза!2. Излъга Българската нация, че финансово-икономическата криза няма да ни засегне..., не предприе адекватни антикризисни мерки и умерен протекционизъм, за да осигури политически финансово, енергийно, суровинно и социално, Нацията и Националния капитал.3. След престъпно бездействие с власт и огромни злоупотреби, Вие от Е.С. спряхте търговете за магистрала Тракия и нови 220 милиона за земеделието с което общо спрените пари само за земеделието станаха станаха няколко милиарда!!!4. Умишленото, въпреки предупреждението за газовата криза..., АБСОЛЮТНО СЪЗНАТЕЛНО НЕ ПРЕДПРИЕХА ИЗПРЕВАРВАЩИ ДЕЙСТВИЯ... С което поставих икономиката ни в ПРОЦЕС НА ЗАМИРАНЕ И УМНОЖИ РАЗОРЯВАЩИЯ ЕФЕКТ НА АМЕРИКАНСКАТА ФИНАНСОВА КРИЗА, върху предприемачите и обикновенните граждани!!! 5. Злоумишленото... не предприеха мерки за модернизиране на съдебната система и като резултат, КОРУПЦИЯТА СЕ ШИРИ В КОСМИЧЕСКИ РАЗМЕРИ..., дори мандатоносителя им си беше поръчал като подкуп ЛЕТЯЩА ЧИНИЯ...6. Само чрез данъчната система от ДДС, ВСЯКА ГОДИНА ни крадат НЕ ПО-МАЛКО ОТ 1-2 000 000 000 лева от всички ни...7. Митници..., акцизи..., контрабанда...- и тук крадат милиарди8. Лихварските къщи..., кой знае защо наричани "Банки"...- с убийствени лихви, разоряващи производителите и гражданите...9. Изчезването на Валутния резерв..., за което в парламента мълчат като риби... и огромния и растящ с помоща им външнотърговски дефицит...В НОРМАЛНА ДЪРЖАВА ОТ Е.С., САМО ИЗБРОЯВАНЕТО НА ПО-ГОРНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, ЩЕ Е ПОВОД ЗА РЕЗСЛЕДВАНЕ И СЪД...НО И ТОВА ИДВА...След изборите Ханъм-министър,ще има... ПРИЛАГАНЕ ПРЯКОТО ДЕЙСТВИЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА...: ..."Чл. 108.(3) Министрите ръководят отделни министерства, освен ако Народното събрание реши друго. ТЕ НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ ЗА СВОИТЕ ДЕЙСТВИЯ.В КОНСТИТУЦИЯТА СЕ ГОВОРИ САМО ЗА СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ... така, че е време да потърсите адвокат Марковски...
6
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Винаги съм се питал защо ми е толкова антипатична тази жена. Може би защото я бива да говори само заучени фрази, да ходи на светски събирания за да си напълни стомаха, да се прави на по-млада с 30 години. Г-жо министър Вие сте срам за България, Вие сте личност лишена от морал, която е превърнала личната облага самоцел и не полагате абсолютно никакви усилия в социалната сфера. В България няма социална политика по простата причина, че няма социален министър, а една личност, която само парадира без да знае за какво става дума... Маслароа е олицеторение на безхаберието,некадърността и двуличието на управляващите и което е още по-жалко на голяма част от политиците ни. За съжаление умните хора са казали, че всеки народ заслужаа управниците си. БЪЛГАРИНО, събуди се от своя зимен сън!!!
5
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ромите идат за помищи и жална ви майкa
4
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Кво си е свила джуките кат за *** .....
3
0
 
1
 
! Отговори
against BG Governmen преди 15 години
Ненормалница! Какви квалификации,какво чудо? Аз съм с висше образование,владея английски език и ми е трудно да си намеря работа,защото наскоро се дипломирах.Колко още да се квалифицираме? Да взема да науча и китайски,та току виж се квалифицирам най-накрая:)))
2
0
 
1
 
! Отговори
дедо поп преди 15 години
аааа върви да занесеш един ибрик на МАСЛАРОВА да не *** ПРАДА-та че срам
1
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
...да го чака в ***