Уплаших се, грабнах пушката, а то – ДАНС!

В Гърмен няма радикален ислямизъм, няма камикадзета, няма убийци, категоричен бе пред Dnes.bg кметът Ахмед Башев
17 мар 2009 11:11,
192
Уплаших се, грабнах пушката, а то – ДАНС!
Кметът на Гърмен Ахмед Башев. Снимка: garmen.eu

Бях в леглото, когато нахлуха. Уплаших се много, уплаши се и семейството ми, но това са нормални неща в една правова държава. Имам законно притежавано ловно оръжие, което веднага грабнах, но размислих и звъннах на началника на полицията в Гоце Делчев, който ми каза, че това са служители на ДАНС. Оставих пушката, появих се пред тях и тръгнах за София.

Това разказа пред Dnes.bg кметът на Гърмен Ахмед Башев, който бе задържан заедно с учителя по вероучение в с. Рибново Мурат Бошнак по сигнал за разпространение на радикален ислямизъм.

Това са инсинуации и лъжи. Тези, които го казват, не знаят какво значи радикален ислям, няма камикадзета, няма убийци, няма хора, които искат да правят държавни преврати. Всички спазват законите на Република България, категоричен бе той.

По думите му в Рибново от десетилетия не живеят християни, там единствената религия е ислямът.

В Рибново населението е компактно мюсюлманско, около 3000 души с изключение на един християнин – софиянец, който си купи тук имот и си живее кротко и тихо. Други християни в селото няма, заяви той.

Има ли принуда хората да се обличат с арабски носии, а не в светски дрехи?

Мен и директора на училището най-много ни спрягат, че злоупотребяваме с религията, искам да кажа, че моята съпруга, моята дъщеря, съпругата на директора и неговите дъщери са европейски облечени.

Пред Dnes.bg Башев заяви, че въпреки изтърпения ужас и унижение, уважава институциите в държавата, в това число ДАНС и прокуратурата, които в неговия случай са действали по сигнал на депутата Яне Янев.

Лошото е че аз не съм престъпникът и не съм аз този, когото трябваше по такъв начин да повикат. Този, който трябваше по такъв начин да бъде изваден от къщи, се казва Яне Янев, защото той разпалва етническа омраза, той застрашава националната сигурност, на него главният прокурор трябва да му отнеме имунитета и да го подведат под наказателна отговорност.

Какво ще предприемете сега  в своя защита?

Много поздрави на Янев. Ще му кажа, че на умряло куче не искам да вадя нож!, завърши той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Da jivee ba6ev. Ba6ev deputat.samo ba6ev.
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Родопите я изпуснахме отдавна. От години (10 поне) населението там трупа оръжие под формата на ловни дружинки и т.н. Всеки има по 3-4 пушки и само ще изчакат момента в който държавата ни е най-слаба (както си нямаме армия и МВР) и ще се отделят от БГ, Турция ще ги признае, Косово, Албания, Америка също - нали под неин натиск се разбиха Балканите . Ако не вярвате , скоро ще го видите на живо.
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Според мен, Костов е виновен.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
И по телевизията и на снимката ясно се вижда това, което не се чува. Защо хората в Рибново са облечени така? Масово и едвакво, различно от българското, което означава само едно- тези хора не се смятат за българи. А иначе кмета и духовния учител се вижда, че са доста начетени и явно образовани. Което пък означава, че нещата са тотално изтървани. И не само в този район.Не може политиците и държавниците да не го знаят. Да ми мислят.
7
0
 
0
 
! Отговори
БГ преди 15 години
Там вярно е,че всичко живо са турци и помаци ама пак е по-добре отколкото в тая смрад долна София. Живеят си хората в духа на собствената си култура и традиции. Не лижат евро-***.
6
0
 
0
 
! Отговори
:))))))) преди 15 години
Аз предлагам да съберем всичките ислямисти в БГ , да ги надупим за молитва и по едно нажежено желязо у г.ъ.з.о :):):)
5
0
 
1
 
! Отговори
Stanislav преди 15 години
това от помаците по-гадна пасмина няма !
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Родопите ги изпуснахме вече!
3
0
 
0
 
! Отговори
Stanislav преди 15 години
Къв в тоя дивен ***. Като са мюсулмани да си ходят в Турция, а ако са помаци да се разсерлят предатели гадни !
2
0
 
0
 
! Отговори
Мариян преди 15 години
Онзи Яне е идот и , как може така да обижда. Яни Янев, трябва да му теглят един здрав бой.*** с ***
1
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
*** -гъзоблизец!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!