Уплаших се, грабнах пушката, а то – ДАНС!

В Гърмен няма радикален ислямизъм, няма камикадзета, няма убийци, категоричен бе пред Dnes.bg кметът Ахмед Башев
17 мар 2009 11:11,
192
Уплаших се, грабнах пушката, а то – ДАНС!
Кметът на Гърмен Ахмед Башев. Снимка: garmen.eu

Бях в леглото, когато нахлуха. Уплаших се много, уплаши се и семейството ми, но това са нормални неща в една правова държава. Имам законно притежавано ловно оръжие, което веднага грабнах, но размислих и звъннах на началника на полицията в Гоце Делчев, който ми каза, че това са служители на ДАНС. Оставих пушката, появих се пред тях и тръгнах за София.

Това разказа пред Dnes.bg кметът на Гърмен Ахмед Башев, който бе задържан заедно с учителя по вероучение в с. Рибново Мурат Бошнак по сигнал за разпространение на радикален ислямизъм.

Това са инсинуации и лъжи. Тези, които го казват, не знаят какво значи радикален ислям, няма камикадзета, няма убийци, няма хора, които искат да правят държавни преврати. Всички спазват законите на Република България, категоричен бе той.

По думите му в Рибново от десетилетия не живеят християни, там единствената религия е ислямът.

В Рибново населението е компактно мюсюлманско, около 3000 души с изключение на един християнин – софиянец, който си купи тук имот и си живее кротко и тихо. Други християни в селото няма, заяви той.

Има ли принуда хората да се обличат с арабски носии, а не в светски дрехи?

Мен и директора на училището най-много ни спрягат, че злоупотребяваме с религията, искам да кажа, че моята съпруга, моята дъщеря, съпругата на директора и неговите дъщери са европейски облечени.

Пред Dnes.bg Башев заяви, че въпреки изтърпения ужас и унижение, уважава институциите в държавата, в това число ДАНС и прокуратурата, които в неговия случай са действали по сигнал на депутата Яне Янев.

Лошото е че аз не съм престъпникът и не съм аз този, когото трябваше по такъв начин да повикат. Този, който трябваше по такъв начин да бъде изваден от къщи, се казва Яне Янев, защото той разпалва етническа омраза, той застрашава националната сигурност, на него главният прокурор трябва да му отнеме имунитета и да го подведат под наказателна отговорност.

Какво ще предприемете сега  в своя защита?

Много поздрави на Янев. Ще му кажа, че на умряло куче не искам да вадя нож!, завърши той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
0
 
! Отговори
помака преди 15 години
що е то българина като народ - крадлив, лъжлив, пиянлив и еблив народ цитат К.Иречек
150
0
 
0
 
! Отговори
гого преди 15 години
Наистина ли е искал да вземе пушката пък хванал телефона. Кого стяга тоя . Нли ги показаха дъщеряму и зет му . Следобяда още ги тресеше . И тоя се еоцапал . Сега се прави на герой. Ама след три месеца като го набутат в съда ще го гледаме.
149
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Безпардонна ***" е супер готино! :)))) Трябва бае Волен да си го запише в тефтера, за да почне да го ползва. Ще има голям отзвук по митингите :))))
148
0
 
0
 
! Отговори
зъбатия преди 15 години
те много се плашат.
147
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
vsi4ki turci trqbva da si izkolqt i zarovqt obviti v svinska koja
146
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Искаме Костов премиер за 3 мандата!И ТОГАВА БЪЛГАРИЯ ЩЕ СТАНЕ ИСТИНСКА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА !
145
0
 
0
 
! Отговори
tazz преди 15 години
Оляхте се да триете безпричинно постове, не Ви е срам, само се изкарвате *** по тоя начин! Колкото до 137: Госпожа, как не те е срам, бе, затова ли се биха дедите ни бе, и ти си за дръвника барабар с ***, как не те е срам, безпардонна ***, яд я било, че имало джамии, ама иначе напрежение нямало! Пу да те ***!
144
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Типично робско мислене.Всичко е важно и не е за отхвърляне .
143
0
 
0
 
! Отговори
haha преди 15 години
Баси тоя Персийски залив как налива пари... Интересно коя държава точно от тамошните прави такива сериозни инвестиции. Или чакай, самият залив ли имаш предвид?
142
0
 
0
 
! Отговори
Осман преди 15 години
Aллаху акбар,агалар....
141
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Кметът Ахмед Башев е сътрудник на ДС, така че едва ли би направил някаква крачка без съгласуване със службите.
140
0
 
0
 
! Отговори
finbel.blog.bg преди 15 години
този пък пушката грабнал. той не знаел......
139
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Госпожо 137, Посочете ми едно чисто българско село, в което има джамия. Трябва да се тревожите не за това, че мохамеданите строят свои молитвени домове, а за това, че в много села християнските храмове бяха ограбени от комунистическата власт и превърнати в складове и обори, а една част бяха напълно разрушени. Трябва да се тревожите, че мнозинството от християните нито ходят на черква, нито дават пари за възстановяване на старите и построяването на нови храмоне, където е необходимо.
138
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не е всичко което казва Янев е истина става въпрос за много пари наливани от Персийския залив за насаждане на радикален ислям в Европа и това не е само в България
137
0
 
0
 
! Отговори
sas преди 15 години
и аз мисля че цялата работа е една голяма лъжа на оня *** янев.чиста българка съм и християнка и ми става болно като гледам във всяко село джамия ,но тук се подклажда някакво етническо напрежение с цел изгода на определен кръг хора
136
0
 
0
 
! Отговори
Иван Иванов преди 15 години
Моето мнение е,че трябва да се научим да живеем, като уважаваме себе си и себеподобните си. В противен случай никога няма да мойем да разберем себе си и другите. А за Яне Янев, лично го познавам. В началото на промените беше много свестно момче и наистина с земеделски идеи. Като докараха Мозер в България, той и още няколко други "земеделчета" се надпреварваха да и целуват *** за да имат добри места във власта. Един ден Янко реши да си смени идеите и да е независим, защото никои вече не го забелязва. Скоро беше заявил, че някой искал да го убива. пак евтини трикове за реклама и най-новата му реклама е на гърба на тези хорица от това селце, че били радикални исламисти. Ха ха ха
135
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Цитатирам те : misiulmamanin ili hristiqn...За мюсюлмамани още не съм чувал, но това не пречи и да ги има някъде в ...развинтената ти фантазия. Не изповядвам никаква религия, капиш!? Това не ми пречи да имам собствено мнение, базирано на наблюдения именно в тези райони в страната, капиш!? Ти пък кога стана християнин?! Дали можеш, без да питаш чичко гугъл, да ми изброиш 10-те Божи заповеди?!Не ми отговаряй като мис България 2009 на Милен Цветков. Просто си кажи, че не знаеш отговора на предишния ми въпрос. Пак ще ти го задам, понеже няма начин да си го запомнил. Кои закони са нарушили тези хора?!
134
0
 
0
 
! Отговори
Георги преди 15 години
Аз съм от община Гърмен и искам да кажа, че той е невинен. Всички хора в общината се дигнахме в подкрепата му. Носехме го на ръце. Президанта не посрещнахме така както него. Никой не се е оплакал от принуждаването за ходене в джамия или темподобни, това са глупости.
133
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
123. - 14:47 - до 115От: АнонименТова ,че имаш шестици не означава,че имаш знания.Клоунът си ти.Не те засяга на каква възраст съм .Имам образование,за което ти можеш само да мечтаеш !Не смятам повече да споря с теб,защото е под достойнството ми!-----------------Напротив, означава. А ти сигурно си завършил някое екстрасенско основно у-ще, щом знаеш точно за какво образование мога да мечтая...
132
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
вижте го колко е мазен тоя... Ислямизиран-педофил 1:1!!!