Уплаших се, грабнах пушката, а то – ДАНС!

В Гърмен няма радикален ислямизъм, няма камикадзета, няма убийци, категоричен бе пред Dnes.bg кметът Ахмед Башев
17 мар 2009 11:11,
192
Уплаших се, грабнах пушката, а то – ДАНС!
Кметът на Гърмен Ахмед Башев. Снимка: garmen.eu

Бях в леглото, когато нахлуха. Уплаших се много, уплаши се и семейството ми, но това са нормални неща в една правова държава. Имам законно притежавано ловно оръжие, което веднага грабнах, но размислих и звъннах на началника на полицията в Гоце Делчев, който ми каза, че това са служители на ДАНС. Оставих пушката, появих се пред тях и тръгнах за София.

Това разказа пред Dnes.bg кметът на Гърмен Ахмед Башев, който бе задържан заедно с учителя по вероучение в с. Рибново Мурат Бошнак по сигнал за разпространение на радикален ислямизъм.

Това са инсинуации и лъжи. Тези, които го казват, не знаят какво значи радикален ислям, няма камикадзета, няма убийци, няма хора, които искат да правят държавни преврати. Всички спазват законите на Република България, категоричен бе той.

По думите му в Рибново от десетилетия не живеят християни, там единствената религия е ислямът.

В Рибново населението е компактно мюсюлманско, около 3000 души с изключение на един християнин – софиянец, който си купи тук имот и си живее кротко и тихо. Други християни в селото няма, заяви той.

Има ли принуда хората да се обличат с арабски носии, а не в светски дрехи?

Мен и директора на училището най-много ни спрягат, че злоупотребяваме с религията, искам да кажа, че моята съпруга, моята дъщеря, съпругата на директора и неговите дъщери са европейски облечени.

Пред Dnes.bg Башев заяви, че въпреки изтърпения ужас и унижение, уважава институциите в държавата, в това число ДАНС и прокуратурата, които в неговия случай са действали по сигнал на депутата Яне Янев.

Лошото е че аз не съм престъпникът и не съм аз този, когото трябваше по такъв начин да повикат. Този, който трябваше по такъв начин да бъде изваден от къщи, се казва Яне Янев, защото той разпалва етническа омраза, той застрашава националната сигурност, на него главният прокурор трябва да му отнеме имунитета и да го подведат под наказателна отговорност.

Какво ще предприемете сега  в своя защита?

Много поздрави на Янев. Ще му кажа, че на умряло куче не искам да вадя нож!, завърши той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ами ти наясно ли си, бе "пич", че тия хора са родени тука, а не са ти дошли на гости, а? И дядовците им и пра-пра-дядовците. Ти некъв стопанин на България ли се намери? Знаеш ли, че и аз съм също толкова стопанин и тези хора никак не ми пречат,а? Я се скрии в дупката си и не разсъждавай като не ти се удава. П.***-ка си ти, а не християнин, ако беше християнин щеше да можеш поне малко да мислиш и да имаш по-широк поглед, отколкото един кон с капаци.
110
0
 
0
 
! Отговори
Светослав преди 15 години
Ми той и Башев от ДАНС бе. Носи си значката на ДАНС на пижамата за да не го объркат в тъмното.Ама и тои голям храбрец, пуснал напред жената и децата а той отдзад с пушката. Типично по гаджалски.
109
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Научи и българския,защото не го владееш!Тук е България,набий го в кухата си кратуна!!!Защитавай страната ни и всичко българско,ако искаш да живееш тук!!!
108
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ti golqma logika izvadi be pich!az sam balgarin,hristiqnin i si jiveq v BULGARIAne sam otishal v turciaq da si razvqvam bairaka tamti veesh tvoq v moqta RODINA
107
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ми той и Башев от ДАНС бе.
106
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За да спасим България - А Т А К А ! ! !
105
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Последно на кого, драги?!На друзята или на исляма?! Щото двете неща нещо не ми се връзват...?!
104
0
 
0
 
! Отговори
СССРейчо преди 15 години
България все още НЕ Е ислямска, но е на път да стане !!!!!!серГЕЙ, Гоце и мафията от БСП-ДС отдавна са продали държавата - земята и проектите в енергетиката, газта и транзита, на съветските друзя на Путин и Медведев, а духовно и религиозно части от страната са дадени чрез ДПС на исляма. Крадат заедно и не им пука. КАК иначе са построени над 150 нови джамии у нас, дори там, където и през турско не е имало такива ??????Комунисти - продажници и крадци !!!
103
0
 
0
 
! Отговори
Хахахахаха преди 15 години
Че този случай не нито първия, нито втория, нито последния в България, бе! К`во значи чели били молитва на арабски пред разни министри. Ами да вземат да ги изговарят тези молитви на български, понеже министърът не разбира арабски?! Както едно време Библията се е чела на гръцки в България, така и с корана-учи се и се изговарят молитвите на арабски. И какво лошо има в това, не мога да разбера. Наистина сте много зле. Не преигравайте, че ще ви се смее целия свят. Питайте Майк Тайсън дали чете корана на английски, отворените!!! И пак повтарям - не всички мюсюлмани са турци или се турчеят.Стига сте се вкарвали в разни филми.
102
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Е да ама България не е Анадола.България е европейска държава и не мога да разбера как може тези хора от Рибново и подобните села да допускат да бъдат унижавани по този начин, от такива които искат да облагодетелстват само себе си. Вижте само къщата на този кмет, кой обикновен човек, независимо християнин или мюсюлманин в България може да си позволи такава.
101
0
 
0
 
! Отговори
Светослав преди 15 години
Как нямахме късмет ДАНС да го срешне с пушката в тъмното, че къв сеир штеше да има после. Тъй е ама като не ни въви.
100
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Първо тебе,Аз като християнин не съм се съхранил, атеист съм, но като човек - да, за разлика от рикошет като теб.
99
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
e, sia Antalia, vij v Anadola kak e...
98
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Лятото бях в Анталия и очаквах да видя млади, забулени момичета с наведени глави, но видях друго.Млади красиви жени със светски дрехи , седяха в кафенета и не изглеждаха като тези девойки от Рибново.Мюсюлманите в Турция живеят в 21век, но за жалост на тези хора от Рибново и останалите мюсюлмански села не им се предоставя тази възможност заради такива хора като въпросните двама "господа".
97
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
***, ПО ТВОЙТА ЛОГИКА ТИ ТРЯБВА ДА СИ ТУРЧИН, ЗАЩОТО ЗА 500 ГОДИНИН НЯМА НАЧИН ДА СТЕ СЕ САМОСЪХРАНИЛИ КАТО ХРИСТИЯНИ.ЗАСТРЕЛЯЙ СЕ ДА НЕ СЕ МЪЧИШ.
96
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
73. - 13:03 - до 60От: АнонименГлупак е баща ти!Познай какъв си ти?!?!?!?!?След като искаш да живееш в България,ще говориш на български език и ще спазваш законите в република България!!!Ако това не ти харесва,вземай си ибрика и заминавай в Анадола,*** фес!!!-----------------Ами аз говоря на български, бе, кухчо :)) Освен това мога и на английски и руски. Сръбски и македонски се разбира от само себе си. И не съм ***, аз съм шоп. Запомни, шоп - това звучи гордо. Искаш пак ли да ми кажеш да напускам България?
95
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Как никога не може да се промени вярата бе?Княз Борис избил 52 болярски рода до крак защото не искали да приемат християнството, по-късно половин Родопа планина е помпохамеданчена насила и вие сте техни наследници.
94
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Башев промени коренно поведението си. В "Сеизмограф " беше разпасан ,нагъл и агресивен .Имах чувството,че се намира в собственото си феодално имение.Тоя ***-безродственик,бивш агент на ДС има голям чадър.Защо ДАНС не се заеме и с това. А щом живее в България е длъжен да спазва българските закони, а не да реве с *** си на арабски. Като иска арабски да ходи в АРАБИЯ.Е- Тук е ДЛЪЖЕН да говори на БЪЛГАРСКИ.
93
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Изнесена бе информация, където се казва, че децата се възпитават общо взето така: "роден /а/ съм в България, но най - обичам Турция.Уважаеми българи, да ви го обясня простичко, та всеки да го разбере.Това е все едно двама души да живеят заедно като семейство, но единия да мисли повече за майка си, баща си и роднините си отколкото за семейството си.Освен това да си е намерил и някой любовника и да казва: "Много те обичам мъжо /жено/, но повече обичам някой друг, ти защо ми се сърдиш.Или държиш на думи и дело да бъдеш там където си, или заминавай там където чувстваш повече топлина и те тегли сърцето и не ми обяснявай колко ме уважаваш.
92
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
S tezi religii!!! Religiata e izmislena za da darzi prostia narod vav pod4inenie i da napravi zivota na tia murzelivci,koito ia propoviadvat po-lek!!!