Тунизиец плащал на деца от Рибново да изучават Корана в Казанлък

Мъжът е екстрадиран от България и известно време се подвизавал в съседна Турция
18 мар 2009 14:54,
40
Тунизиец плащал на деца от Рибново да изучават Корана в Казанлък
Снимка: БГНЕС

Преди 10 години в Казанлък е имало частно училище за деца от мюсюлманската общност, където те били подготвяни за обучение в ислямистки държави. Поне половината от тях били от скандалноизвестното днес село Рибново.

Това твърди пред БГНЕС С. Т., която е преподавала на децата английски език.

Занятията се водели в апартаменти в центъра на Казанлък.

Учителите били наети от гражданин на Тунис – Мохамед, който очевидно бил и основният двигател на събитията.

Децата били 4, 5 и 6 клас – момчета и момичета. Възпитаниците на казанлъшката школа били около 20 деца, основно от с. Рибново и карловското с. Розино.

С. Т. се съмнява, че децата били отделени от родните си места, за да бъде прикрита тази дейност, тъй като Мохамед имал неприятности с тогавашния главен мюфтия Неджим Генджев.

По негово настояване тунизиецът бил екстрадиран от България, известно време се подвизавал в съседна Турция. След това учителката по английски език не е чувала нищо за него.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
e kakvo losho ima tova da izu4ava6 korana ama 4e ste tikvenici
18
1
 
0
 
! Отговори
Станислав Малчев преди 15 години
Волен Сидеров говореше от край време, че ислямизацията действа у нас, вие не! Добре сме си, няма нищо страшно! А сега.. вижте за кво иде реч и гласувайте за ГЕРБ БСП И ДПС да вдигат още джамий, давайте !
17
1
 
0
 
! Отговори
Тц-тц преди 15 години
ДАААААААААААМС, ДААААААААААМС, ДААААААААААМС, а що никои не отговоря бе...:)
16
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
наистина в казанлък дълго време се подвизава този тунизиец,като прикриваше дейността си и беше си регистрирал фирма за доставка на ,намираща се само до районния съд.Обучавашеосновно *** от района във вахабизъм с военни упражнения,основно вечер.По-интелегентните циганчетаизпращаше да продължат образованието си в СаудитскаАрабия.Същите сега са имами в Казанлъшко и Карловско
15
1
 
0
 
! Отговори
Tina преди 15 години
Отец Саръев е ***, но е избрал християнството и българското. Той е един от малкото, които с действията си защитават България и се борят срещу фанатизирането и промиването на мозъци. Защото, когато говориш и обясняваш на младите хора, те те разбират и е нормално да изберат свободата, а не ограничението и отнемането на всякакви права. Затова трябва да има повече проповедници като Отеца в Родопите, а и навсякъде. Човек трябва да има право на свобода и на избор. Трябва да е ясно, че ислямизмът отнема тези права.
14
1
 
0
 
! Отговори
haha преди 15 години
Аз пък мисля, че "***" идва от "помпон" ( :
13
1
 
0
 
! Отговори
Мартина преди 15 години
Стига глупости, бе! Думата *** идва от помачен, измъчен, а не от помагам. Големи специалисти се извъдихте, ами погледнете поне в някой речник...
12
1
 
0
 
! Отговори
историка преди 15 години
Boyan Sariev e pomak,Потомък на тракийците отведени в плен от Византия в малаазия да се сражават срешто настапващите араби,по късно приемат исляма 4аст от тях се завраштат по родните си места.*** идва от думата помагам, а не помохамеданван.
11
1
 
0
 
! Отговори
gnushev.blog.bg преди 15 години
Абсолютно съм съгласен с теб. Трябва всеки, който иска промяна да излезе и да гласува и да насърчава останалите да гласуват.
10
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Отец Боян Саръев: Ислямски секти в Родопите внушават на хората радикален ислям17 март 2009 | 18:50 | Агенция "Фокус"За мен не е изненада това, което се случва във връзка с радикалния ислям. Това каза в обзорното предаване Това е България на Национална радиоверига Фокус отец Боян Саръев от православното духовно средище Успение Богородично в Кърджали. От 20 години обикалям Родопите и живея там и се запознавам с религиозната картина и религиозното настроение на хората. Целите Родопи се кръстосват от различни ислямски секти от Изток, които мътят главите и внушават на хората радикален ислям. Те им говорят, че ислямът, който те изповядват не е истински ислям и трябва да изповядват радикален ислям, каза още отец Боян Саръев.
9
1
 
0
 
! Отговори
Българин преди 15 години
Напълно подкрепям N1 колкото повече хора гласуват толкова по нисък ще е процента на тези дето идват с рейсовете от чужбина. Не че съм расист просто смятъм че България трябва да се управлява от българи.
8
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хора ...колкото и да роптаем срещу тези явлвения те винаги ще бъдат признавани за легални - просто у нас има протекция над тях..като финансова така и държавна.В момента например съм сигурен за едно място което се намира близо до село Шипка - Казанлъшко което е щаб на Сивите вълци ...Просто е смешно някой да ми твърди ,че на ниво нац. сигурност се прави нещо ..много повече се правеше през комунизма в тази сфера...като разбира се там си имаше и недостатъците ..като Възродителния процес например .но както и да е ..
7
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И като гласуваме за тези сегашните какво ще се промени, има ли значение дали ще гласуваме всички или само част от нас като политиците ще бъдат същите. Какъв е смисълът от това. Защо ние да се чувстваме виновни, а политиците да не се замислят какво да променят за да предложат наистина смислено и ново. Последните 20 години се сменят едни и същи маймуни на клона, само дето едните един път са на по-високо след това падат малко, после си сменят местат и циркът е един и същи
6
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Изучаване на търски език на територията на България ?! Абсурд ! 5 века под турско робство и политиците раздават привилегии на турските деца ... Хора вземете се в ръце и помислете накъде върви България, накъде отиваме всички ние и най-важното накъде отиват нашите деца !
5
1
 
0
 
! Отговори
една преди 15 години
ххахахаааа ква е тази религияяя........... религия която не ти позволява да си живееш живота както искаш..........................
4
1
 
0
 
! Отговори
parasol.blog.bg преди 15 години
Подкрепям ви напълно. Да пишем подобни послания всеки ден където можем, за да има поне някакъв ефект (стига да не е обратен - както често става при рекламите).
3
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Алооооооооо американците ,пуснете тази бомба вече над Рибново ,че Осама ще избяга
2
1
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
До сега къде е била тази пикла по английски език,дето преподавала? Като вземала заплата от частното училище тогава,как е било!? И прекратете тези новини вече за "религията", разбрал неразбрал всеки втори коментира! Имайте поне малко уважение моля Ви!
1
1
 
0
 
! Отговори
ПОМОГНЕТЕ! преди 15 години
Предлагам всички блогъри да поведат кампания, която да накара все повече хора да се замислят и осъзнаят, че ако наистина искаш нещо добро за държавата, то ТРЯБВА да се гласува! Гласувайте бе хора.. стига сте стояли пред компютрите и сте си чесали пръстите на клавиатурата. Нека на идващите избори избирателната активност да се повиши! Вярвайте, че ниската избирателна активност е добре дошла за управляващите.. колкото по-ниска.. толкова по-добре е това за тях т.е. разбират, че могат да си правят циркове в държавата, защото на народа не му пука за нея. Чрез гласуване хората показват, че се интересуват от бъдещето на държавата си.. от своето бъдеще. Не казвам гласувайте за еди коя си партия.. просто казвам ГЛАСУВАЙТЕ без значение за кого. Важно е! Не ви ли писна тази подигравка от страна на политиците с нас?! ===Нека всички блогъри, уеб разработчици и всички останали хора да .. да помогнат за тази кампания. Било то чрез създаване на сайтове или по някакъв друг начин да убедят колеги и приятели да гласуват, защото има значение !ПС: Обединението прави силата, нали !?