Родните роми - щастливи и недискриминирани, отчете доклад на ЕС

Чехия е на първо място в негативната класация
30 апр 2009 07:00,
90
Родните роми - щастливи и недискриминирани, отчете доклад на ЕС
Снимка: Булфото

България е сред държавите, в които ромите се чувстват най-малко дискриминирани, показа проучване на ЕС за правата на малцинствата.

Според допитването едва 26% от българските роми се чувстват дискриминирани.

По-добър резултат се наблюдава единствено в Румъния, където дискириминирани се чувстват 25 на сто от ромите.

В проучването са включени седем страни членки на ЕС – България, Гърция, Полша, Чехия, Румъния и Унгария.

Чехия е на първо място в негативната класация - 64% от живеещите там роми декларират, че правата им се нарушават.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
циганина преди 14 години
айде ти бягай в гетото!като гледам,си за там!научи се да пишеш на български език,щото маймунският ти ми е непонятен!
48
0
 
1
 
! Отговори
lambo.blog.bg преди 14 години
Баща ми беше главен счетоводител на един институт, преди 10 Ноември. Та един *** го попитал ..."Другарю ..., вие като сте с висше икономическо, можете ли да ми обясните, какво представлява социализма ?"Баща ми започнал да му обеснява - обща собственост върху средствата за производство, липса на едра частна собственост, държавна планова регулация на икономиката и т.н."Не бе" прекъснал го *** "Аз от такива сложни работи не разбирам. Обясни ми го по-просто""По-просто не мога. Ти можеш ли ?""Мога""Е хайде де ...""Ами съвсем просто нещо е социализма. Вие РАБОТИТЕ, ние РАЖДАМЕ"Вече 20 години имаме капитализъм. Но ... горното остава в сила, и няма полит. сила, която да иска да го промени ...
47
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Ajde u getoto obratno, 4e mnogo ti smrdi ustata i ti sineiat djukite!
46
0
 
1
 
! Отговори
циганина преди 14 години
като гледам,доста от материала по български език ти се губи!срамно е хора,претендиращи,че са българи да не знаят собствения си език...
45
0
 
1
 
! Отговори
Терес Пулпудевски преди 14 години
Добре дошли в държавата ***! Аз не искам повече да съм българин...Избирам си да бъда тракиец по националност. Хем малцинство, хем пък и биологически достоверно!
44
0
 
1
 
! Отговори
Mimoza преди 14 години
Тази напаст ни усра пътеките из целият свят.Бият се в гърдите и крещят Ние сме Българи Убихани и стъпкаха достойнството на България.Нямали някой от тия *** в правителството да сложи край натази напаст?Май не!Когато доиде време за гласуване си копуват гласове от тази напаст! За изнемогващите Българи тая държава няма пари,а за *** с кг злата винаги!Що за държава сме?Майкави и *** вземете си мирезливите си *** под мишница и се изпърявайте зада не замърсявате въздухани
43
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
че в Добрич нямате ли си кирилица?хм,явно *** са я гепили...
42
0
 
1
 
! Отговори
Dobrichlia преди 14 години
A sega nie sme diskriminirani.V Dobrich mangaliata praviat absolutno kakvoto si iskat i tochno kazano e, che nie sme diskriminirani v momenta!Ako sledvashtia doklad na ES po tozi vypros e drugata godina shte e 100% sigurno, che shte sme na pyrvo miasto.Veche ne se izdyrzha pri nas.. pochva da se govori.. pochvat da se praviat organizacii sreshtu ***.I vsichko si e napylno seriozno.100% sym siguren, che i v drugi gradove situaciata e syshtata..To biva biva ama.. grad kato Dobrich da stane ***.. ne stava!Oshte malko vreme im ostava na teia.. oshte malko..
41
0
 
1
 
! Отговори
:) преди 14 години
***, след като вашите приятелчета, са пуснали такава статия, какви отзиви очаквате да има?Не мога да разбера, защо ми цензурирахте постта?
40
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
на себе си ли говориш??? :D
39
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
ela da mi go kaje6 v liceto p.u.t.ko, 6te ti navra glavata v mazniq orientalski g.yz pomiqr mirizliv
38
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Скоро ще ескалира напрежението с/у мръсните ***,трябва да се активизираме и заедно да смачкаме гадната ***,стига вече превилегии за ***,достатъчно ги търпяхме(не плащат абсолютно нищо пумярите),няма да работя като продот по цял ден и така част от заплатата ми да отива за ток и други простотии за черните брикетаджии!!!
37
0
 
1
 
! Отговори
SvobodeN преди 14 години
Наскоро беше. Не само сме дискриминирани, ами ако се защити честта на БГ и то от полицай, за малко да го вкарат в затвора.Политиците нямат желание да се справят с този проблем. Не са само БСП и ДПС, СДС и другите. Защото ги използват.Неграмотните се манипулират много лесно.За бутилка ракия и 20 лева. :-))Приятен ден.
36
0
 
1
 
! Отговори
:( преди 14 години
"...вдигнаха наздравица :" Да работят белите роби !..."Те така и ни наричат, "ДАС", за тях ние сме "ДАСОВЕ", това е мангалското междуметие, за роб. За тях няма разлика м/у роб и българин и май са прави
35
0
 
1
 
! Отговори
Emigrant преди 14 години
ами нарушават им ги и още как... щот то *** си е ***, и ток не плаща, и голоби не плаща, и от социални живее.. но братята чехи измислили лекарството.. като иде цигана с цялото рода да вземе паричките от социалното и там чака чичко милиционер с т.нар. "екзекутор", т хващат те *** с разписки какво дължи на щата и какво щата мъ дава на него.. теглят чертата отдолу, рекалкулират му социалните и го пращат по живо по здраво с 2000kc-,... дискриминация а....
34
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Само да съм чул *** да плюе против България и против българите !!! Ей братята ***,вие такъв живот като в България никъде няма да намерите по света ! Тук си правите,каквото си искате и никой за нищо не ви закача ! Това - ток,вода,данъци,такси,наеми ... са думички непознати за вас ! Само *** в България може да псува,заплашва,блъска,рита и дори да набие полицай без да има,каквито и да било последствия ....Само на *** в България се строят безплатни къщи и се дават безплатни апартаменти !*** получават по-малки присъди в Българския съд от самите българи за едни и същи престъпления който не вярва да направи справка !На всичко отгоре на *** се дават всевъзможни помощи,надбавки,детски,пари от фондации и т. н.Защо ли не се учудих,когато в едно заведение,в уж български град,през работно време двама охранени *** братя чукнаха чаши и вдигнаха наздравица :" Да работят белите роби !..."ДОБРЕ ДОШЛИ В *** РАЙ !!!!
33
0
 
1
 
! Отговори
mitaka преди 14 години
Ама верно ли така са направили братята чехи ? Бравос, ха така ! Ами защо не приложим челния опит и тук ? Това са глупости - не може така да се разсъждава - оправили един ***. Ами останалата ***? Обаче истината, че не са виновни *** - няма държава - ей това е истината. Кво правят те ? Пърцат се и раждат като зайци. Като станат 2-3 месеца учат занаят как да се проси; 12-14 години /както каза *** Софи Маринова/ "ходят да берат мед" - има се пред вид кражба на кабели; станат ли на 18 - припкат в банката да теглят кредит от 5 000 лева за "бизнес". На 18 вече имат по 2-6 чавета и колелото се завърта. Аз по-скоро бих приложил челният немски опит от втората световна война - с ограничаване на раждаемостта.
32
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Аз пък съм българка и се чувствам дискриминирана.
31
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
az *** da ne s eoplakva non stop ne sym vijdal ......to i zlato da pluva pak che e ....
30
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Другарьо станишев радваите се те са вашата голяма и единствена гордост.И ви обичат и ще гласуват за вас .Но само те.