Родните роми - щастливи и недискриминирани, отчете доклад на ЕС

Чехия е на първо място в негативната класация
30 апр 2009 07:00,
90
Родните роми - щастливи и недискриминирани, отчете доклад на ЕС
Снимка: Булфото

България е сред държавите, в които ромите се чувстват най-малко дискриминирани, показа проучване на ЕС за правата на малцинствата.

Според допитването едва 26% от българските роми се чувстват дискриминирани.

По-добър резултат се наблюдава единствено в Румъния, където дискириминирани се чувстват 25 на сто от ромите.

В проучването са включени седем страни членки на ЕС – България, Гърция, Полша, Чехия, Румъния и Унгария.

Чехия е на първо място в негативната класация - 64% от живеещите там роми декларират, че правата им се нарушават.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Доживях ЕС да ни похвали за нещо.Ама от такива похвали ми се плаче.
28
0
 
1
 
! Отговори
Tampiler преди 14 години
Да се поучим от Италия. Вземете се поитересувайте там как са законите относно ромското мацинство. Те се водят МАЛЦИНСТВО. И като такова НИКОГА не могат да придобият статут на италиански ГРАЖДАНИН. Не могат да ползват привилегиите на италианския ГРАЖДАНИН. Нямат право да гласуват и много други неща. По този начин те НЕ ВЛИЯЯТ на живота и бъдещето на Италия. Освен това те НЯМАТ право да живеят на едно място повече от 1 ГОДИНА. Длъжни са постонянно да се местят, като правителството им осигурява временни терени и ХИМИЧЕСКИ ТОАЛЕТНИ. За еднин *** да живее в Италия е кошмар. Така трябва да стане тук! Събрахме *** от Румъния, Гърция, Албания, Сърбия защотото тук ги храним БЕЗПЛАТНО! БСП ги поддържа! ВИЖТЕ ИТАЛИНАСКИТЕ ЗАКОНИ И ГИ ПРИЛОЖЕТЕ ТУК ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ!
27
0
 
1
 
! Отговори
gandoni преди 14 години
Eeех - де да беше мама , като тази на снимката...
26
0
 
1
 
! Отговори
Rosen преди 14 години
В проучването са включени седем страни членки на ЕС България, Гърция, Полша, Чехия, Румъния и Унгария.Аз ли не мога да броя или отново статията е написана от некадърни журналисти?
25
0
 
1
 
! Отговори
R.I.P. (681-1944) преди 14 години
Да се поучим от опита на братята чехи. Те мразят комунизма и ***, които като явления са идентични, защото водят до разруха, мързел и престъпления. Да разформироваме БСП и ДПС и червено-*** проблем се решава от само себе си.
24
0
 
1
 
! Отговори
kandidat ciganin преди 14 години
а Българите? някой пита ли нас как се чувстваме в собствената си страна. За да се угажда на тази *** *** ние сме дискриминирани.
23
0
 
1
 
! Отговори
Tampiler преди 14 години
Тази *** е основния електорат на БСП! Те за 5 лв гласуват, а БСП ги пази законно! Те вече на са малцинство! ВЪН БСП! *** без допълнителни права! Ще живеят и ще си плащат като българите! *** със *** мързелива и ***! Писна ми да гледам мърсотия и гадости навсякъде, пък и да ги ХРАНЯ!
22
0
 
1
 
! Отговори
Българка преди 14 години
България е *** държава,скоро ние българите,които сме я съградили като такава ще бъдем малцинство......Писна ми от роми,интеграции и разни небивалици!!!Ромите се чувстват щастливи,ами как няма да се чувстват щастливи-живеят на аванта,не плащат нищо,а българският гражданин-работи за себе си,работи за децата си,работи за родителите си,работи и за мързеливите роми.Колко лева взема една българка,затова че е родила дете?!Долна държава!Прогони младите хора!Аз се срамувам,че съм българка и избягвам да се наричам такава!
21
0
 
1
 
! Отговори
lambo.blog.bg преди 14 години
Знам че ще кажете. Така е, но това са едни мизерни детски от 20 лева. С тях не може да се живее. И вие сте прави. Но защо тогава не отиват на работа, а си стоят в къщи, за да получават тези детски ? Има причина ... И ето яСоциални пари, които почва да получава, една 12-15 годишна ромка, като роди 1-вото си дете: 1) 100 лв. детски месечно по ЗСПД2) 35 лв. детски месечно по ЗСПД3) 60 лв. детски месечно по ЗСП4) 20 лв. детски месечно от Евро-рома5) 80 лв. социална помощ месечно за майката6) 150 лв. еднократна помощ при бременност7) 250 лв. еднократна помощ при раждане на 1-во дете8) 250 лв. еднократна социална помощ9) 350 лв. еднократна енергийна помощ10) 4 пъти хранителни помощи - около 200 лв.11) не по малко от 150 лв. месечно от безплатните ток и водаТова прави около 550 лв. месечно чист доход !!! Само с 1 дете !!!Няма ставане сутрин, няма бачкане, няма фирмата закъсала, няма фирмата фалирала. Гарантирано, на време всеки месец, с дебитни карти ...Чакате да спрат да раждат и да тръгнат да работят за 240 лв ?!!!!Мно-о-о-о-о-о-го ще има да чакате ......
20
0
 
1
 
! Отговори
lambo.blog.bg преди 14 години
Това е основната "професия" на стотици хиляди ***, от 12 до 52 годишна възраст. Непрекъснато раждат деца, за да си осигурят райски живот върху гърба на балъците = българите-данъкоплатци. Особено след 10 Ноември се роди едно цяло поколение ***, които ...НЯМАТ СПОМЕН, НЯКОГА РОДИТЕЛИТЕ ИМ ДА СА СТАВАЛИ СУТРИН И ДА СА ТРЪГВАЛИ НА РАБОТА
19
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
У нас "ромите" са 100% дискриминирани. Никой не ги брои за хора. Аз например всеки месец получажам писма - от топлофикация, от енергото, от софийска вода, м-тел и др. - никога не ме забравят! А горките "роми" никакви сметки не получават - даже в рейса контрольорите не им обръщат внимание - все едно ги няма!!! Казват, че смъртта и данаците са неизбежни - да ама даначните също не ги търсят! Даже когато икат да привлекат внимание и извършат углавно престъпление полицията не се намесва! Нещо повече нашата "дискриминираща" държава едва ли не ги задължава да получават помощи (по 2-3 пъти по-високи от тези за българите) и ги устройва в жилища, като по този начин цели напълно да заличи дори желанието им за работа (ако такова е останало)!!! ЧИСТА ДИСКРИМИНАЦИЯ!!!П.С. Къде мога да подам молба да ме считат за "ром"???
18
0
 
1
 
! Отговори
:) преди 14 години
"..А един въпрос - как са определили в Румъния кои са *** и кои не..." 17 същия въпрос, задават чужденците и за нас.
17
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Българите са дискриминирани не ***. 6 мн точно и вярно е гаписал
16
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Разбира се, че са щастливи тука. В цялата държава ги галим с перце. Сакън да не ги накараме да работят...много ще ги дискриминираме. А един въпрос - как са определили в Румъния кои са *** и кои не :)))
15
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Тука *** е сигурен гласоподавател за ДПС и БСП , затуи те имат имунитет към закона и другите неща .Ако ги нямаше *** и БСП и ДПС нямаше да ги има .
14
0
 
1
 
! Отговори
lambo.blog.bg преди 14 години
Откога започнах да се занимавам с *** напаст ?Беше преди 10 години. Срещам един познат ром, който преди късаше билетчета в градския транспорт на Карлово"Какво правиш, няма те вече по рейсовете ?""Ааа съкратиха ме, на помощи съм сега"Аз се сетих, че почти цялата българска младеж в Карлово и района, вече се бе изселила в Англия и други страни и го запитах:"Можеш ли да ми кажеш, колко жители от вашия квартал, са се изселили в чужбина след 10 Ноември ?""Чакай, не ме прекъсвай, да ги прехвърля"*** се напрегна, набръчка чело и започна да мисли. Цяла минута. След това ..."Аааа няма никой от нашия квартал да се е изселил. Всички до един сме си тук""Чакай ... нали тук има безработица, бедност ?!""Аааа че кой ти е казал това ?! Че къде ще идем ние ?! Че ние това тук, къде ще го намерим на друго място ?!!!"
13
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Разбира се!Но колко са!?
12
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Не всички РОМИ са ***
11
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Повечето *** са ***. Живеят за сметка на несъвършенствата на икономическата и правова система в страната в която се намират. В България условията за *** са райски. Законите за тях не съществуват. Лесно се откупват, ако някой е хванат, че наруши закон. Дискриминирани са българите в България, но са с робска психика и затова търпят беззаконията.
10
0
 
1
 
! Отговори
varg1.blog.bg преди 14 години
българите са дискриминирани от ромитесложете край на ромският терор!!!