Шефът на Дарик, Тома Спространов, Данчо Стълбицата – агенти на ДС

Лъснаха част от имената на ченгетата в електронните медии
3 авг 2009 19:21,
160
Шефът на Дарик, Тома Спространов, Данчо Стълбицата – агенти на ДС
Снимка: Булфото

Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия е проверила 2366 лица от 273 частни електронни медии.

За 102-ма души е установена принадлежност към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия. Един от тях е починал.

1263 лица не подлежат на проверка, защото са родени след 16 юни 1973 година.

Ето и по-популярните имена:

Георги Симеонов Агафонов - Управление 03-ДС, отдел 10, отделение 04 – агент - псевдоним: Здравков

Петър Атанасов Манджуков - ДС, ПГУ; управление II-IХ-V - секретен сътрудник; агент - псевдоним: Омортаг

Божидар Радев Томов (БНР) - ДС, управление VI-I-IV; управление VI-I-II – агент – псевдоним: Панталеев

Виктор Витков Ангелоев - ДС, управление III-IV-I – агент – псевдоним: Панайотов

Йордан Иванов Георгиев (БНР) - ДС, управление II-IV-I; управление II-IV-II; СГУ на МВР-ДС-VI-II по линия на управление VI – агент – псевдоним: Луи

Николай Анастасов Анастасов (БНР) -  ДС, управление ІІ-ІІІ-ІІ – агент – псевдоним: Настев

Тома Георгиев Спространов (БНР) - ДС, ВГУ-II-II – агент – псевдоним: Ян

Владимир Бернард Береану (БНТ) - ДС, управление VI-IV-III – агент - псевдоним: Георгиев

Владко Данаилов Мурдаров - ДС, управление VI-I-III; ПГУ - агент; секретен сътрудник – псевдоним: Драган

Николай Руменов Априлов - ДС, управление VI-I-II – агент – псевдоним: Орис

Петър Иванов Вучков (БНТ) - ДС, управление II-VII; ; управление II-VIII-I; СГУ на МВР-ДС-VI-II по линия на управление VI – агент – псевдоним: Балкански

Радосвет Крумов Радев (Дарик) - ДС, управление VI-I-V – агент – псевдоним: Карак

Велизар Пенков Енчев - Щатен служител - ПГУ-ДС, ХVІІ отдел

Красимир Петров Гергов - Щатен служител - ДС, УБО

Владимир Димитров Танев - ДС, управление VI-I-V – агент – псевдоним: Спасов

Константин Тодоров Тилев - ДС-управление VI-II-I; ПГУ-ДС, отдел ІV - агент; секретен сътрудник – псевдоним: Първан

Петър Евтимов Пунчев - Щатен служител – РУ-ГЩ;  ДС, ВГУ-III-III – агент – псевдоним: Троянски

Георги Стоянов Коритаров - ДС, управление VI-II-I; ПГУ - агент; секретен сътрудник – псевдоним: Алберт

Веселин Асенов Дремджиев - ДС, управление VI-II-II – агент – псевдоним: Богдан

Красимир Асенов Узунов (агенция Фокус) - ДС, управление III-Х-I - агент - псевдоним: Завадски

В понеделник пред Дарик радио Радосвет Радев коментира:

Още по темата

"Опитах се да се върна назад във времето, 21 години. За мен случаят е повече от ясен. Това беше неуспешен опит за вербоване, защото аз отказвах да давам информация за това, за което настояваха тогава службите, най-малкото заради това, че като достатъчно информирани хора, журналистите отпреди `88 година знаеха какво се случва, а и заради невъзможността или неспособността на част от хората, които бяха вербовани, да изпълняват каквито и да било задачи.

Не мога да доноснича за никого

Куриозното в тази работа е, че един от аргументите, с които отказах сътрудничество, е, че съм голям карък и не мога да доноснича за никого, се е превърнало в мое агентурно име.

От друга гледна точка, по начина, по който е създаден законът, комисията, спазвайки го, е била принудена да оповести, за съжаление, за мен - тези позорящи факти, които са позорящи не заради това, че аз съм свършил нещо, тоест, аз за първи път в живота си трябва да нося отговорност за нещо, което не съм свършил."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
По заслужилите тоест по добрите певци после получиха по голям кокал.Съвсем малък е процента на забогатели Българи с ум и работа, да не кажа никакъв. ДС създаде мафията и все още дърпа конците - няма да има край, няма да има оттърване от тези мизерници!!!!!!
104
1
 
0
 
! Отговори
hamurapi261 преди 14 години
Kolko li oste pomia tryabva da si hvarlyame nie balgarite, za da razbere celiya svyat kakvi bokluci sme?
103
0
 
0
 
! Отговори
Ибрикчи Русев преди 14 години
"Който се е захванал с Дарик радио,далеч не е стигнал" Томислав Русев!!!!!! Сега вече знаем защо!!!!!!!!!!!!!!!
102
0
 
0
 
! Отговори
ДО МИТКО преди 14 години
Не, не те е срам за това, че си българин ... От друго те е срам - вероятно ти или баща ти сте били също доносници и сте съсипвали човешки съдби ! Това те човърка, ама не си го признаваш и извърташ нещата ... И как така : "...всички сме съпричастни" ??? Неее ! Има жертви, има и палачи ! Не можеш и нямаш право да слагаш едните наравно с другите ...
101
0
 
0
 
! Отговори
зъбатия преди 14 години
То тоя Томата си беше един ама мазен та чак капеше водещ, че после отиде да живее в Англия баш където са ***, да да ***, ама се праят на умрели пъстърви то и там са едни кооперативи и чудесии бетер наще дърти ТКЗС-та, ама нали фатката беше да се искара че нащо е гнило и не става...та заслужилите гомнари се събират там... *** мен *** боли гъзо...
100
0
 
0
 
! Отговори
ДОПЪЛНЕНИЕ ОТ МИТКО преди 14 години
А ИНАЧЕ ПЪРВИТЕ ДВЕ ИМЕНА ОТ ГОРНИЯ СПИСЪК - ГЕОРГИ АГАФОНОВ И ПЕТЪР МАНДЖУКОВ,НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ КАКВИ ТЕЖКИ МИЛИОНЕРИ И БИЗНЕСМЕНИ СА? "ЕЛИТА" НА БЪЛГАРИЯ.... ПЪРВИЯТ БЕШЕ ДЕПУТАТ... НАЦИЯ ОТ ЧЕНГЕТА,ЖАЛКА ИСТОРИЯ!!....
99
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Един друг сая се топили. Сега се оправдават. Защо не казаха веднага след промените - така и така стана. За власт и малко келепр душите си продават. Мери е много права!
98
0
 
0
 
! Отговори
peterash преди 14 години
Вучков,Пунчев,Спространов...Аз се чудех от къде ми е дошло изгонването от София.ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ.
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
голям праз! тези мишоци се знаеха. ама какъв е тоя член 26 алинея 4, с който скриха всички останали, защото има още много
96
0
 
0
 
! Отговори
МИТКО преди 14 години
СРАМ МЕ Е,ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН!!! ЖАЛКО,ДРЕБНО,НЕДОСТОЙНО ПЛЕМЕ!!! ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ НЕ СПРЯХМЕ ДА СЕ ЗАНИМАВАМЕ С ПОМИЯТА "ДОСИЕТА",СЛЕД КАТО МНО-О-ОГО ОТДАВНА СТАНА ОТ ЯСНО-ПО-ЯСНО,ЧЕ ВСИЧКИ СМЕ СЪПРИЧАСТНИ КЪМ НЕЯ.... НЯМА ИЗМЪКВАНЕ ОТ ДРЕБНОТО,НИКОГА!! РОДЕНИЯТ ДА ПЪЛЗИ НЕ МОЖЕ ДА ЛЕТИ..... ТОВА Е!
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ей ей все хора на ГЕРБББ
94
0
 
0
 
! Отговори
ДП преди 14 години
Добре е, че ги публикуват - не че ни казват нещо, което не е очевидно.Всички длъжности в медиите от не особено високо ниво нагоре минават през ДС,добре дошли в БГ. Мислете си, че вече не така и си блейте спокойно. По-любопитното за мене е, че не виждам женски имена в списъка. Не ми е яснозащо, не може да ги няма - но може би няма толкова високопрофилни женив медиите като тия връзкари-КДС-ри, дето ги пише в статията.
93
0
 
0
 
! Отговори
Блъди преди 14 години
Мери,много си ***...почти като коктейла...
92
0
 
0
 
! Отговори
Мери преди 14 години
До кал. Значението на досиетата е в това, че първоначалното натрупване на капитал се извършва в зависимост кой с колко информация разполага. Тези хора свързани от сложните зависимости на своята предишна дейност днес благодарение на парите и позициите си в обществото влияят върху твоя и моя живот. Ако България е най-бедната и корумпирана държава в ЕС - тяхна е заслугата. Измислената ни икономиката, която е далече от всякакви пазарни закони е възможно само в държава, в която мафията управлява.
91
0
 
0
 
! Отговори
кал преди 14 години
Знаете ли аз съм на 23 години,от комунизма не помня почти нищо,нито майка ми,нито баща ми са били агенти на държавна сигурност и не мога да разбера какво значение се предава на тези досиета.Това е инструмент за манипулиране на тези хора,Защо чак сега им се съобщават имената на тези журналисти,не мога да разбера.Скапана държава сме и това е
90
0
 
0
 
! Отговори
Аз,ебах 8-ман преди 14 години
Все демократи доносници! Няма да се учудя,ако в най-скоро време започнат да отвличат техните близки и да плащат баснословни суми за откуп Но нищо,както е казал народът,-има си крушка опашка
89
0
 
0
 
! Отговори
Cyrex преди 14 години
Не мога да разбера защо ни ги представят тези агенти на час по лъжичка? Изтръшкайте всичко на един път!
88
0
 
0
 
! Отговори
ВТОРИ ЮНИ преди 14 години
Знайни и незнайни герои згинали за славата на България....Всяка година. Подли плужаци пишат кой е пруднал накриво. Смрад. Отърсете се от нея, презрете нищожествата и ги оставете в карантина. НИКОГА. Коритаров не загуби нито един зрител когато го разкриха. КАКВИ ХОРА СМЕ ИЛИ СТЕ? Много мъка има по тази земя, ама у нас е смрад!
87
0
 
0
 
! Отговори
Мунчо Мишока преди 14 години
бе кво ви пука бе... чудо голямо.. след 3 дни битият бит-целувания е...бан... Пак ще ви поучват, ще раздават морал, ще си ходят по коктейлите , ще си харчат "честните" пари и това е. те ще си останат ТЕ с парите и възможностите, а вие...духачите на супа...сменете си чипа драги сънародници..
86
0
 
0
 
! Отговори
Cyrex преди 14 години
Хм...Като гледам,все хора,дето вдигаха "двата пръста"! Ама се оказа,че са били от ТКЗС-то! Мръсни комунисти! Или *** ще кажат,че това е само неуспешна вербовка? Да спрат да плюят срещу президента тогава! Кой крив,кой прав?