Кунева: Никого не го е грижа за потребителите

За политиката за защита на потребителите не се отделят пари
9 ное 2009 15:15,
11
Кунева: Никого не го е грижа за потребителите
Снимка: БГНЕС

"Факт е, че за политиката за защита на потребителите не се отделят пари. Значи никой не го е грижа", каза досегашният еврокомисар по защита на потребителите Меглена Кунева по време на форум "Училище за потребители".

"Когато се борим и знаем правата си на потребители, трябва да има и държавна политика, която да ги защитава", добави тя.

До края на тази година Меглена Кунева ще предложи обща форма на оплакванията на потребителите срещу доставчици на услуги, стоки и др.

По този начин ще се види процентът на българските потребители, съотносими към потребителите от другите страни.

"Две години правим потребителски индекс, но тези изследвания не се ползват, за да се прави потребителска и икономическа политика. В България все още не е направено изследване как законът се отразява на обществото и какви промени са необходими.

Вътрешният пазар все още има липсващи връзки. Когато се говори за вътрешен пазар обикновено се има предвид производителите и търговците, но не и потребителите", заяви Кунева.

По време на форума директорът на дирекция "Защита на потребителите“ в МИЕТ каза, че българският потребител още помни Лукановата зима и в света няма държава, която за 12 години да промени манталитета на хората.

Според Меглена Кунева за защита на потребители в интернет е необходимо да има справедлива маркетингова практика, да има защита на личните данни и получателите да получат по-справедлив достъп до информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Vazmutena преди 14 години
Tochno po bremeto na komisar Kuneva izleze sireneto sas tebeshir i svinska kaima ot svinski glavi bojadisana sas chervena boja- maika mi jade i poluchi hranitelno natrjavane....vav Balgarija se vnasjashe razvalena hrana sas novi etiketi....alkoholni napitki - opasni menteta...Kuneva se bazikashe sas Barosso i ne se uinteresuvashe che vav balgarskite hranitelni magazini se prodava otrova...!!!Prokleta da si do 10 koljano!!!!
10
0
 
0
 
! Отговори
Леле мале преди 14 години
Ютилити??? Да и се не начудиш на българския на госпожата. Срам.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тогава що яде парите на държавата 2 години?! Гъска с гъска! Кога дойде време да си одиш и взе да окаш като вдовица за това, което й липсва! Пак те питам 2 години що си чеса хабибата у Брюксел?!
8
0
 
0
 
! Отговори
гошо преди 14 години
Госпожо кунева като ви напиша името на латинеца излиза само една статия за вас и вашите борби .Статията започва с това че бойко борисов ще ви сменя.Престанете да се изживявате ,в брюксел и европа не им пука за вас,ако не е другата пръмова да произвежда новини около вас ще сте глас в пустиня.И накрая един истински Въпрост ,какво направихте през тези години за нас българите ,а защо не и за европейците .Нищо
7
0
 
0
 
! Отговори
Ми преди 14 години
Браво г-жо Кунева, най-сетне някой да погледне в неговата си локва. Няма никаква защита на потребителите - смешно е когато искам да се оплача от топлофикация да се налага да звъня на телефон в мин. на икономиката и енергетиката - че нали са едно и също. и до кога ще продължава монопола на енергодоставчиците - да - има няколко компании, но са разпределени по райони в държавата, а не за всеки град. няколко пъти съм се оплаквала в КЗП и от техника и от тур-оператори и др. НИКАКЪВ ЕФЕКТ.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Забранете сиренето да се прави от тебешир - това е защита на потребителите !
5
0
 
0
 
! Отговори
аман бе! преди 14 години
Ей, тая комунистическа снаха, не се налапа? Никой не го е грижа за нас КУНЕВА, няма значи нужда и от тебе!
4
0
 
0
 
! Отговори
Гражданин преди 14 години
Тая кифла Кунева като беше еврокомисар, какво направи за потребителя, освен да прибира по 18000 евро заплата месечно? Гнусната комунистическа снаха и крадла, да си затваря лайнометката защото трябва директно в затвора да ходи!
3
0
 
0
 
! Отговори
иво преди 14 години
Никой, според мене.
2
0
 
0
 
! Отговори
Истински случай преди 14 години
Преди ми се е случвало да си купя някой *** от Технополис и ако е дефектен - връщаш го и ти го сменят с нов. Сега вече не е така, купих си монитор оттам, който се оказа дефектен. При опита ми да го върна ми казаха че вече не правят замени - да се обърна към сервиза. Сервиза беше една стара леля назначена за виновна. Монитора ми го върнаха след 3 месеца. Не работеше. Платих си на фирма за да ми го оправят.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Последно НИКОЙ или НИКОГО?