Жена в танк?!? Айде стига вече!

Мъжете можели да изкарат по две седмици без сапун, дамите – не
11 ное 2009 20:38,
213
Жена в танк?!? Айде стига вече!
Снимка: Булфото

Началникът на Щаба по подготовката на Сухопътните войски призова за намаляване на броя на жените в армията.

На пресконференция по повод на предстоящия празник на войските ген.-лейтенант Иван Добрев каза, че не всички армейски длъжности са напълно подходящи за жени.

По думите му процентите на жените в пехотата са от 10 до 22.

"Желанието ни е числеността на жените в дадените поделения да не е повече от 10-15. Може би трябва да се промени законовата уредба", каза той и продължи:

"Не става дума за дискриминация и за това, че жените не могат да вършат работа в армията, но трябва да са на подходящи длъжности. Жена в танк. Жените имат своите специфични нужди, има неща, които трябва да получават ежедневно, не можем да ги вкараме две седмици в танк, а мъжете могат да изкарат без сапун този период", аргументира се генералът.

Той призна, че жени кандидатстват за чисто мъжки длъжности в армейските редове, като даде пример с кандидатка за механик-водач на танк.

Командващият на Сухопътните войски се оплака, че в бюджета за следващата година се очертава дефицит от 60 млн. лв.

Като един от основните нерешени проблеми ген. Добрев посочи модернизацията на войските.

Той каза, че подмяната на автомобилната техника е единственото направление, по което се работи по-сериозно.

Досега са получени около 270 единици техника от "Даймлер", но по думите на Добрев са необходими много машини и подмяната ще продължи с години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
0
 
0
 
! Отговори
beretta преди 14 години
Жена да разтъне ррл? ти шегуваш ли се в поделението в Горна Малина четри жени в пълно бойно снаражение разгъват РРл за норматив и то по-качествено от мъжете.... а пък що се отнася до гума на ЗИЛ, кажи ми как 50 килограмов *** с осми клас може да е от някаква полза примерно...За какво ни е многохилядна армия която не може да си върже обувките... видял съм, изпатил съм ясно ми е..
211
0
 
0
 
! Отговори
Дърт ефрейтор преди 14 години
до 210. ако си мислиш, че на занятие в танка ще се къпеш и подмиваш два пъти дневно-в голяма грешка си.На края на деня от теб ще се виждат бели само очите и зъбите ти.
210
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
грешиш-БЪЛГАРКИТЕ СЕ ПОДМИВАТ И КЪПЯТ ПОНЕ 2ПЪТИ ДНЕВНО,НО АКО ТИ ИМАШ ОПИТ САМО С ТЪМНОКОЖИ "БЪЛГАРКИ" СИ Е ЛИЧНО ТВОЙ ПРОБЛЕМ! И КАТО ПОЗНАВАШ ГЕРМАНКИ-ТЕ СИГУРНО ЗНАЕШ КАКВИ СА ПРЪДЛИ/В БУКВАЛНИЯ СМИСЪЛ/ АМИ ЧЕСТИТО !!!!*** И ПЪРДЯЩИ КОБИЛИ СА ТВОЯ ОПИТ С ЖЕНИ!И СЕ ПИШЕ братовчеДки неграмотнико.
209
0
 
0
 
! Отговори
Сексист преди 14 години
Kinder, Küche, Kircheдемекchildren, kitchen, churchа бе, я до печката ..
208
0
 
0
 
! Отговори
Jovo преди 14 години
Момци 14 дена в танк, и то жени, за Българките това не е проблем те и така така не се къпят редовно, не са нито Германки Нито скандинавки, а и мяжду другото повечето жени в БГ армята са от братовчетките с тъмна кожа, всички знаем те кога се къпят, на пролетния дъжд и на есения, затова МОМИ ДАВАИТЕ КЪМ ТАНКОВЕТЕ Т55 И ДА ВИ Е ЧЕСТИТА АНТИКА.
207
0
 
0
 
! Отговори
OP ст. л-т преди 14 години
Скоро даже са пуснали танкове за смесени екипажи, обзаведени с джакузи. За специфичните нужди на екипажа... ;-)
206
0
 
0
 
! Отговори
Ал преди 14 години
В натовските танкове има бани и тоалетни, а в Т 72 се пикае във въздушния филтър,затова и в нашата армия жените не стават за танкистки.А иначе девойките в униформа изглеждат много секси,искрено съжалявам,че преди години старшините в БНА не бяха жени.
205
0
 
0
 
! Отговори
Севастократор преди 14 години
Жените трябва да раждат,а не да ходят на война.Тези дето са на служба в армията,са сбъркани.Войниклъкът е мъжка професия,както раждането и отглеждането на деца,е женска работа.Някои се мъчат да умешат в България всичко,така че да се създават трудности и да няма управяне.
204
0
 
0
 
! Отговори
topcho преди 14 години
Epa ia ,che i im slozhime dush u tanko ta da ne mirishat :) Zatvariam kapaka i glei kak go klati tia tanko.
203
0
 
0
 
! Отговори
дедо либен преди 14 години
А бе,момци,25 000 жени,качени в танкове разбиха йорданската армия,която беше САМО ОТ МЪЖЕ!Аман от хаджигенчовци!:)))
202
0
 
0
 
! Отговори
bira преди 14 години
ролята на жените в армията е да облек4ават войската това е истината за друго не стават нали затова ги вкараха в армията.
201
0
 
0
 
! Отговори
Ъ преди 14 години
Ми тия каки да влачат танковите акумулатори, да сменят тракове , пък и само да чистят машината след излизане - е не ги виждам! Трябва все пак реална оценка къде може и къде не може.
200
0
 
0
 
! Отговори
Ники преди 14 години
Абе истината е , че найстина в някои родиве войски има доста жени, даже мога да кажа, че по брой жени сме на първо място в Натовските Армии, но затова не са виновни жените, те просто кандидатстват за обявените длъжности и това е ! Аз също бях кадрови войник и дори съм служил с момичетата на снимката, ако трябва да съм честен доста им помагахме, но как да Ви кажа, всичко си е до човек . Даже си спомням, че ни молеха да останем , че няма кой да дава караули, било ги страх на жените! Смях ....
199
0
 
0
 
! Отговори
хатака преди 14 години
амо то кат нема мъже,какво да се прави
198
0
 
0
 
! Отговори
Ники преди 14 години
Еййй, тези двете момичета на снимката ги познавам, служехме заедно, докато бях кадрови ... Малката е много пекана :)
197
0
 
0
 
! Отговори
Морфей преди 14 години
В много отношения нашият генерал Добрев е без грешка, абсолютен мъжкар. Казвеам го, защото имам честа да го познавам лично. По въпроса със жените съм напълно съгласен, понеже много места в момента стоят запълнени от жени, които са по майчинство или в неплатен отпуск след майчинство и изобщо и не мислят да се връщат, но защо не дадат път на младите момчета които имат желание да дадът своя дан към родината?! А да не говорим, че тези които са в редовете изобщо не знаят за какво са там!
196
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Каква е разликата от Американска ,Испанска,,Британка и НАШЕ БЪЛГАРСКО МОМИЧЕ в униформа.Първите са от страни който не правят разлика дали е мъж и жена там законите(устава) е много по строг от нашия.Няма разлика дали е жена пилот, автоматчик,телграфист,шофьор или механик водач те не отстъпват по нищо на нашите дори наште рейнджърки ги превъзхождат.Така че това не е повод да се вдига пушилка а да се види как да се оправи въоражение ,техника и дрехите им че са като гашници.
195
0
 
0
 
! Отговори
пича преди 14 години
ТОЗИ ВЕЛИК ПЪЛКОВОДЕЦ, БЕШЕ ГЕНЕРАЛ И ТОГАВА КОГАТО СЕ ВЗЕМАХА РЕШЕНИЯТА ЗА УЧАСТИЕ НА ЖЕНИТЕ В БА. ТОГАВА ЩО МЪЛЧА. СЕГА КАТО НАБЛИЖИ ПРЕДЕЛНА ВЪЗРАСТ СЕ ПЕРИ БЕЛКИМ НЯКОЙ ГО ВЗЕМЕ В ПОЛИТИКАТА. ПЪК МОЖЕ И ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ ДА СТАНЕ. ЗНАЕШ ЛИ.
194
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ха ха, тея романтични спомени от казармата вече не са реалност:)
193
0
 
0
 
! Отговори
Нинджа преди 14 години
Жените могат да бъдат в армията, но като кадри на отдел "Отдих и забавление".