Най-после решение след дългата битка: магистратите ще си получат бонусите

През идната седмица се очаква МС да вземе решение по проблема
6 яну 2010 21:20,
127
Най-после решение след дългата битка: магистратите ще си получат бонусите
Маргарита Попова. Снимка: БГНЕС

Очаква се през идната седмица на заседание на Министерския съвет (МС) да бъде гласувано решение, с което ще се гарантира финансовата независимост на съдебната власт.

Това заяви пред журналисти министърът на правосъдието Маргарита Попова, след като участва в среща заедно с министъра на финансите Симеон Дянков и с представители на няколко институции по повод на спрените средства за магистратите, които в края на миналата година Висшият съдебен съвет (ВСС) гласува като допълнително стимулиране.

Според това решение ВСС ще може да разполага с парите, съобразно с изразените от него становища.

По този начин магистратите ще получат 13-а заплата.

Още по темата

Умишлено изпълнителната власт не е засегнала финансовата независимост на съдебната система, коментира още Маргарита Попова.

Всички признават пропуските в комуникацията помежду си, допълни тя.

В края на 2009 година ВСС реши, че ще раздаде 24 милиона лева от икономисаните 59 милиона за допълнително материално стимулиране на работещите в съдебната система.

Мисля, че ВСС ще изчака решението на Министерския съвет през следващата седмица и тогава ще е ясно точно как и за какво ще бъдат разпределени тези пари, коментира още Маргарита Попова. 

По повод на публикации в печата, че работещи в системата на ръководеното от нея министерство са получили допълнително пари, Попова заяви, че единствените средства, които са раздадени в министерството като допълнително стимулиране, са в размер на 400 хиляди лева и това е станало с постановление на МС и с одобрение от Министерството на финансите.

Тези пари са от икономии, които министерството направи, допълни още тя.

След забраната на министъра на финансите от 11 декември 2009 г., министерството не е раздавало повече никакви допълнителни средства, посочи Попова и допълни, че общата икономия е около 11 милиона лева, с които са покрити разходи за текуща издръжка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
1
 
2
 
! Отговори
nexusss преди 14 години
До: 125Абе пич (или пичка) като не ти харесва напусни си работата бе.... Нали точно това ти казах, че щом не си доволен от работата и ти е ниска заплатата напусни, а не да ядеш парите, които ни събират за данъци! Ако не знаеш как да напуснеш аз ще ти кажа, не е толкова трудно. Ама май предпочиташ да си седиш и да правиш НИЩО, а след това на края на месеца да папаш държавната заплатка а????
125
1
 
2
 
! Отговори
... преди 14 години
Защо свързвате всичко само с магистратите и висшите служители??? Става дума за цялата съдебна система.Там не работим ли и нормални хора с НИСКИ заплати и нямаме нищо общо с това дали са заловили и осъдили Маргина,Мургина и прочее?!? Който иска да ходи да обикаля в студовете и снеговете или по жегите да разнася призовки на какви ли не и и после да плюе съдебната система...
124
1
 
2
 
! Отговори
.I. преди 14 години
Е ГРАЖДАНИ ПОНЕ РАЗБРАХМЕ ЩО ЗА СТОКА Е ПРЕМИЕРА НИ. ЗА ОТРИЦАТЕЛНО ВРЕМЕ СЪДИИТЕ ГО НАТИКАХА В МАЛКИЯ СИ ДЖОБ, ЯВНО ИМА ЗАЩО ДА ГО Е СТРАХ ОТ ТЯХ. БОКО, ДА ЗНАЕШ ЧЕ ТАЯ ИЗДЪНКА ЩЕ ТИ СТРУВА СКЪПО.
123
1
 
2
 
! Отговори
nexusss преди 14 години
До: ВКАми да ще ви плюем защото си го заслужавате... Не само ние българите ви го казахме, а и хора от ЕС ви казаха че не става нищо от вас. Нито ти ако изкараш 1 месец на моята работа ще се справиш, нито аз ще се справя с твоята. Хората са казали всяка жаба да си знае гьола и мястото в него, но вашата корумпираност я няма никъде просто. Не визирам точно теб лично и не се обиждай, говоря за системата ви като цяло. Не ви знам точно заплатите какви са, но каквито и да са трябва да си изпълнявате служебните задължения щом сте се подписали на трудовите си договори. Не ей такива *** като Маргините да ви се подиграват ежедневно като ми се правят на болни и сакати, а в същото време ходят на Слънчев бряг да *** к.у.р.вентиите. Или се засрамете малко или освободете работните си места за по способни хора от вас и такива които ще си вършат работата!!!
122
1
 
2
 
! Отговори
ВК преди 14 години
До всички които си позволяват за плюят съдебените служители. Елате изкарайте 1 месец на нашата работа и след това плюйте. Който е в системата ще разбере за какво говоря, за напрежението и цялата бумащина. Не се оплаквам. Времената, когато имаше държавни работи, на които не се работеше отдавна отминаха!!! СЪБУДЕТЕ СЕ! Не е преди 10-ти. На чужд гръб и 100 тояги са много е казал народът.
121
1
 
2
 
! Отговори
nexusss преди 14 години
До: ВъзмутенияСлушай бе "анализаторе" като са им малко 1500 лева на тея търтей да се махнат от тая работа бе! На мен като не ми стигаха преди парите си смених работата, а не съм тръгнал да рева, видите ли колко много бачкам пък нищо не ми плащат... А тея михлюзи и за 5 лева работа на са свършили след като всеки ден се гърмят разни мафиоти и квартални бандити по пътищата. Ти да су чул някой известен подсъдим да е осъден за 20 години щото аз не съм а и няма да ч, щото всички ядат и пият на една маса с псевдо магистратите. Друг е въпроса, че системата им е толкова тромава и неефективна че нямам думи просто. Аз също съм в държавния сектор, но на нас ни спряха 1200 лева коледни и получихме само по 300 мизерни лева. Тея 1200 лева са изработени от нас, но отидоха при такива безхаберници и мързеливци като тея от съдебната система. Питам защо??? Това ако не е комунизъм здраве му кажи....един бачка, друг отчита дейност и само реве колко е ощететен. Проклета държава и тва си е!!!
120
1
 
2
 
! Отговори
марти преди 14 години
Абе бачо Бойко,като си толкова могъщ защо не им наредиш на тези хубостници поне малко от малко да си заслужат парите??? Айде,че Мургина,Братко,Батко,Татко,Черния,Белия,Рижия,Симо Лесничея,СерГей,Масларката,Дръндарския *** и незнам си кой още са на опашката...,и все още чакат!!! Пък като ги окаушат и им вземат откраднатото на тези хубостници,им нареди да им дават целогодишно двойни заплати-то пари ще има бол,а и не само за тях!!! Ама то за това се иска ДУПЦЕ,а ти го нямаш...май???
119
1
 
2
 
! Отговори
марти преди 14 години
Ами ти откъде си сигурен,че и при заплата от 10 000 лева пак няма да са корумпирани???Или да им дадат най-добре 100 000 месечно,не,по-добре да са 1 000 000 месечно!!!Как мислиш,ще им стигнат ли???
118
1
 
2
 
! Отговори
Бо преди 14 години
"след дългата битка" си получиха заложената 13-та заплата, то и 14-та бяха предвидили ама ... суша. Абе по европата има ли такова жиуотно 13, 14 че и 15 заплата за държавни служители - там икономии няма ли? Абе .... държавата май за едни майка - за други мащеха!
117
1
 
2
 
! Отговори
Аноним преди 14 години
Господ да накаже номер 787 и тази к.... МП!
116
1
 
2
 
! Отговори
787 преди 14 години
Не мога да повярвам , че Попова защитава тези безобразници ! Дянков , направи нещо ! Спри това плащане !
115
1
 
2
 
! Отговори
palj4o преди 14 години
mnogo se umoriha 4e da im davat 13 zaplata.
114
1
 
2
 
! Отговори
Аноним преди 14 години
До луд за връзване: Прав си, май наистина е прав Поетът:свестните у нас считат за луди! Ама как хубаво си ги подредил, и най-вече тази, която се съдеше със самата себе си!
113
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не мога да разбера защо магистратите искат бонуси, а не повдигнат въпроса за повишаване на заплатите - така, както е във всяка една европейска държава! Нека го направят - да не се смущават от плювните на една оскотяла тълпа, и от отношението и предателството на една М...П...
112
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
много ясно че ще си ги получат, нали са осъдили всички кокошкари и наркоманчета които са им поднесли ченгелите, свършили са си работата, заслужили са!
111
1
 
2
 
! Отговори
разочарован преди 14 години
Няма справедливост в таю държава!Дано се задавите некадърници такива, смукачи и т.н.
110
1
 
2
 
! Отговори
Възмутен преди 14 години
При такива олигофрани, които псуват без да мислят и нещо по-лоши- псуват защото само това могат да правят -разбирам защо такава ни е държавата. Що се отнася до магистратите - да трябва да получават мнаго повече. Първо много са вложили в образованието си /не само пари/. Второ как един съдия с 1500 лв. заплата ще съди мутра който носи талкова пари като джобни? Замислете се.
109
1
 
2
 
! Отговори
ами преди 14 години
време е сега хората да се възпротивят открито на магистратите.Аз вече работя като при социализма - само за хляб, че това разпределение на парите е по-зле и от при социализма - тогава поне никой не работеше, но не се пълнеха гушите на разни магистрати.
108
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
mredstavqm si kakvi li ogromni premii 6te si otpysnat, ako vkarat pone edin ministur ili mytra v zatvora...a tova 4e Evropa otdavna salqva, 4e sa ni prieli, na koi my pyka. kogo osudihte za izto4enite evrofondove, koq mytra vkarahte v zatvora? kak e myrgina? nqkoi krediten milioner osudihte li? emel etem, maslarova, remonti po 3000 euro na kv.m?!! vuob6te horata trqbva da sprat d apla6tat danuci!!!!! osven da kradete i da ste kombina s prestupnicite ni6to drygo ne pravite - turtei gnoqsali
107
1
 
2
 
! Отговори
Чичо преди 14 години
И сто заплати да Ви дадат пак същите *** *** ще останете.Както викаше дядо ми.Комунист за цял живот.