До края на 2010 г: Всеки пети българин – безработен

Черната прогноза е на Българската стопанска камара
18 яну 2010 13:36, Красимир Ангелов
301
До края на 2010 г: Всеки пети българин – безработен
Снимка: БГНЕС

Всеки пети българин ще бъде безработен през 2010 година, сочи прогноза на Българската стопанска камара.

“В проценти това означава, че средно за страната реалната безработица в края на годината ще бъде 19-20 на сто. В някои райони като Североизточна и Северозападна България безработицата ще достигне до 60 на сто”, обяви  председателят на камарата Божидар Данев.

Според него тези проценти създават сериозна потенциална опасност пред излизането на страната от икономическата криза.

Според прогнозите на БСК, България ще достигне дъното на икономическата криза през второто тримесечие на тази година, но не е ясно кога ще се оттласне от него.

За да се реши проблемът с безработицата, от камарата предлагат активизиране на работата по национални инфраструктурни и други обекти, в които да бъдат ангажирани безработните.

Те могат да бъдат заети в газификацията на страната, в санирането на жилищни и обществени сгради, в довършването на язовири и пречиствателни станции.

Официалните цели на правителството за безработицата у нас за тази година е за задържане на нивото й под равнище от 11,4 на сто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
277
0
 
1
 
! Отговори
боян преди 13 години
защо ли не успява плана РАН ЪП?Интересното е че е вярно че не успява от започване на план през 1990 до сега БВп на българия се е повишил от 17 млрд до 64 млдр -това обедняване ли е?според мен е забогатяване!на кого се дължи това на българския народ ли НЕ!но все пак някой е причина зда това повишение и този някой обича Бйлгария нека да му благодарим и да се молим да продължи да я обича
276
0
 
1
 
! Отговори
ba6gad преди 14 години
Добре че шефа работи милионер,че инъче отдавна да ни е теглил шутангата и да редуцира персонала.БЛАГОДАРЯ ТИ ПЛАМЕНЧО,ЗА КЪДЕ СЪМ БЕЗ ТЕБЕ.
275
0
 
1
 
! Отговори
ba6gad преди 14 години
Колкото и да ми е кофти да си призная и аз натам съм се запътил.От 6-7 месеца работата ни намаля драстично,а така хубаво се заблуждавахме,че нас кризата няма да ни хакне.Дори по едно време бях сигурен че това е измишльотина,но малко след това ни тресна.Клиентите разредиха визитите си,все по малки сметки започнаха да правят,а и да се пазарят за отстъпки,за бакшиши въобще не говорим.Преди година беше все още търпимо,тогава пропуснах шанса да сменя бачкането с нещо по незасегнато.Варна е АД направо
274
0
 
1
 
! Отговори
Тео преди 14 години
Не ви ли писна от тия черни прогнози. От всякъде си личи, че статията си е "платено съобшение". Кой има интерес от такива съобщения - сами си направете заключение. Аз лично се уморих от черни статистики и прогнози. От 1990 година все с нещо се боря. То не бяха преходи, кризи , перестройки. СТИГААААААА!!!
273
0
 
1
 
! Отговори
До 269 преди 14 години
Вземи изкарай един курс по грамотност, че ще се наредиш на касата на бюрото по труда с тоя правопис.
272
0
 
1
 
! Отговори
мале мале преди 14 години
И какво предлатат сега.Да впрегнат безработните за по 200 лв на месец./защото повече няма да им дадат поради това ,че е тежка криза /.Другите работодатели като видят,че интелигентни хора работят и за 200 лв ще си кажат, а щом може така аз пък що да им плащам по 600 700 лв и масово ще свалят заплатите.И ще ги стигнем американците ......
271
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да живее ГЕРБ, да живее Бойко Борисов!!!
270
0
 
1
 
! Отговори
BG преди 14 години
VSEKI VTORI NE PETI
269
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И вместо да помогнат на хората нашите мъдри управляващи ще им налагат глоби за неплащане на здравни осигоровки 1000 лв тъй като ще трябва да се самоосигоряват на 16.8 всеки месец вместо досегашните 10.4 !!!
268
0
 
1
 
! Отговори
dobrich преди 14 години
по добре ще избягаме на запад
267
0
 
1
 
! Отговори
sweden преди 14 години
xaxa hubavo taka i taka ne im se rabotiii
266
0
 
1
 
! Отговори
az преди 14 години
Ха какви ти 300-400 евро ела във северна България и виж че взимаме заплати до 150 евро... и не мога да разбера защо псоле казват: "Защо хората бягат от България и работят в други страни определящи чуждите икономики?"
265
0
 
1
 
! Отговори
Saiman преди 14 години
Kakav vseki 5 ti to sq vseki 50 ti e bezraboten ahhaha za kvo govorite
264
0
 
1
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
продължение на 263.Да видим тогава, как полицията ще разгони с бой мирен протест на граждани пред народното събрание, или как депутати нагло ще лъжат на среща с хората, или как мутри ще мамят, отвличат крадат и изнасилват безпрепятственно.Справки-Боби Цанков.След 30 и повече дела срещу него го осъдиха точно за минути.Следващите ще се замислат много преди да приложат същите схеми.Или как Гръцки работодатели ще се гаврят с Български работници.(Малко крайно, но вече няма на къде.)
263
0
 
1
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
Зъл, аз съм по-зъл от тебе, и за да се оправят много неща в тая страна са нужни много малко поправки в законите.Нужно е само да се промени закона за носене на оръжие от всички навършили 22 години неосъждани и психически здрави Български граждани от разрешителен на регистрационен.Да се прецизира и уточни неизбежната самоотбрана така, че не жертвата , употребила оръжие за самозащита да е подсъдима.Това ще е достатъчно, и ще доведе до стабилизация на страната само за 3-4 месеца.
262
0
 
1
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
до254.Приятел, не съм песимист, а реалист.Спасението е едно-работа в рамките на закона, но с минимум допир до държавата, доколкото това е възможно.Всеки да си гледа бизнеса и да не пречи на другите.Минимум допир до банки,минимум разходи за външни услуги,всеки да се разпростира според чергата си.Сега реват тук тези, които са свикнали да теглят кредити и да живеят на широко, или тези, които са свикнали да са на заплата, тоест, друг да мисли зарад тях.И още нещо, трябва работа 25 часа в денонощието
261
0
 
1
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
Съдейки по стила на писане-може и по-млад да си от 15 годишен.Или се опитваш да прилагаш някакви психо измислици с тези главни букви.Добре, радвам се за тебе,ела поживей 4-5 години на родна почва, и ако сме живи и здрави-пиши пак какво мислиш да правиш.Малък, аз съм два пъти на годините на които пишеш че си.Но от 10-12 години разбрах, че всичко в тая държава е цирк,и народа колкото и да се мъчи да направи нещо(да такова дявола),все не може, защото дяволите са все отзад на народа....
260
0
 
1
 
! Отговори
ИВО преди 14 години
НА КОЙ МУ ХРУМНА ПОДОБНА ИДЕЯ НЕ ЗНАМ ВСЕКИ 5 БЕЗРАБОТЕН ,И ЗАЩО ПЛАШИТЕ ХОРАТА ,НЕ ВИ ЛИ ИДВА НАУМ ЧЕ АКО ТОВА СТАНЕ НЯМА ДА ИМА И ДЪРЖАВА ,ТОВА СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ ВИНАГИ СИ Е ИМАЛО ОКОЛО 250000 БЕЗРАБОТНИ СЕГА СА 350000 ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА ЩЕ СЕ РАЗКРИЯТ ОКОЛО 150000 НОВИ МЕСТА НО НЕ Е ТОВА ПРОБЛЕМА А НИСКОТО ЗАПЛАЩАНЕ 200-300 ЕВРО НА МЕСЕЦ.
259
0
 
1
 
! Отговори
зъл до анон. 256 преди 14 години
По принцип си прав, но замислял ли си се върху простия факт, че при 60 млрд. БВП при 6,5 млн. среден доход на глава от населението се падат по 770, от които трябва да се покриват и всички държавни разходи
258
0
 
1
 
! Отговори
nyakoi преди 14 години
kradci kradci i samo kradci ostanaha v bg v bg samo da chuem dumichkata kriza i vs nise sriva nz ot kade no tva nemoje dae darjava ot evro sauzat chudya se samo kakvo pravim vse oshte v nego,sram mee da se nareka balgarin...