До края на 2010 г: Всеки пети българин – безработен

Черната прогноза е на Българската стопанска камара
18 яну 2010 13:36, Красимир Ангелов
301
До края на 2010 г: Всеки пети българин – безработен
Снимка: БГНЕС

Всеки пети българин ще бъде безработен през 2010 година, сочи прогноза на Българската стопанска камара.

“В проценти това означава, че средно за страната реалната безработица в края на годината ще бъде 19-20 на сто. В някои райони като Североизточна и Северозападна България безработицата ще достигне до 60 на сто”, обяви  председателят на камарата Божидар Данев.

Според него тези проценти създават сериозна потенциална опасност пред излизането на страната от икономическата криза.

Според прогнозите на БСК, България ще достигне дъното на икономическата криза през второто тримесечие на тази година, но не е ясно кога ще се оттласне от него.

За да се реши проблемът с безработицата, от камарата предлагат активизиране на работата по национални инфраструктурни и други обекти, в които да бъдат ангажирани безработните.

Те могат да бъдат заети в газификацията на страната, в санирането на жилищни и обществени сгради, в довършването на язовири и пречиствателни станции.

Официалните цели на правителството за безработицата у нас за тази година е за задържане на нивото й под равнище от 11,4 на сто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
0
 
1
 
! Отговори
се едно преди 14 години
Ние българите сме объркани. Нормалните хора гледат да бачкат и накрая да се оттеглят на село да си живеят спокойно, а ние тука се нападаме, че някои били селяни, а те напускат къщата си с градината, с животните, със спокойствието за гарсониера и мизерствие... предпочитам си на село
236
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Еми освен да бягаме незнам какво друго ни остава
235
0
 
1
 
! Отговори
drt преди 14 години
айде айде ...тез изказвания "българина е мързелив" впечатляват само бабите на село ...ако наистина беше излизал извън бг щеше да знаеш, че в европейските страни по-големият % от работещите работят по-малко а за сметка на това вземат в пъти повече. Отделно, че лично аз си търся работа вече трети месец ...но по моя край оферта за повече от 350-60 лв няма и както е тръгнало щом се запролети пак ще поемам на запад ...
234
0
 
1
 
! Отговори
Noname преди 14 години
До края на 2010 българите трябва да останат на 50%. Тогава на 5 българи ще има по 5 *** и твърдението ще е 100% вярно: " До края на 2010 г: Всеки пети българин безработен..." С промените в здравеопазването и закриването на болници, които "не са рентабилни" пенсионерите (а и не само те) ще *** по пътищата до областните градове така че ще се освободят още средства за *** пиявици. Парите за пенсии намаляват, а тези за помощи растат.
233
0
 
1
 
! Отговори
bg преди 14 години
Всичко си идва на мястото . Не може в една европейска страна "избирете си която и да е" по обед ,да видите пълни кафенета с млади хора. В същия момент в България , кафенетата се пръскат по шевовете, като клиентите им са на възраст от 20-40 години. На всичкото отгоре , когато дадеш заявка за свободно работно място , на интервю идват едва трима . Е, аз искам да питам? какво работят тия хора или сигорно са "бизнесмени , студенти или млади майки с децата си ". Сценария е от преди две години.........
232
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Заварчик съм и не ми е много голяма заплатата ,но постоянно има нещо странично за работа.Доволен съм че се развих в този занаят.
231
0
 
1
 
! Отговори
бай Димитър преди 14 години
Не вземайте всяка дума за чиста монета.Камара може да използва авторитета си за да окаже натиск върху правителството за финансова (безвъзмездна) помощ от вашия (на данъкоплатеца) джоба
230
0
 
1
 
! Отговори
възмутен преди 14 години
В края на 2010 година ГЕРБ ще бъдат изгонени с коловете.Дано народа да разбере,че нямаме нужда от месии особено пък *** кът Бимбо.
229
0
 
1
 
! Отговори
ПО СВЕТА преди 14 години
ЗА МЛАДИТЕ НЯМА БЪДЕЩЕ ВЪВ БГ СПАСЕНИЕТО Е ВЪВ ЧУВБИНА
228
0
 
1
 
! Отговори
Кметски преди 14 години
Вместо да се джавкате, тръгвайте за работа, та да не закъснеете утре! В софия вече заваля сняг!!
227
0
 
1
 
! Отговори
безработна преди 14 години
до няма нужда Нямам комплекси слава Богу, нямам работа поради факта, че вече в София всички незаети длъжности на на принципа откъде идваш. Ако това е комплекс, винаги готов! А освен това, има кой да ме нарича скъпа, моля да бъда правилно разбрана. Статията е за всички нас, не за онези дето изпращат целувки или наричат една жена "СКЪПА" във форум, в който никой не знае дали утре няма да се впише в графа "безработен"..
226
0
 
1
 
! Отговори
zaplata преди 14 години
do kraya na 2010 na 240 balgari 50%uveli4enie na zaplatata
225
0
 
1
 
! Отговори
няма нужда преди 14 години
до безработнаСкъпа,ти какви комплекси избиваш?
224
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
205 и 210 присъединявам се към коментарът Ви за жалост това е истината на държавата ни. Разграбена,унижена и почти унищожена.Какво ли още ни чака? безнотия имаме я, простотия също, безработица също, некомптентност на всички нива да не говорим за качествено образование и здравеопазване.
223
0
 
1
 
! Отговори
безработна преди 14 години
до 207 Добре, вече всички страдаме. Въпрос на политика към всички нас. Нападаме се, защота навлизаме в териториите си. Искам всички хора от село да имат работа,честна дума. Нямам комплекси никакви слава Богу. Дано и вие преодолеете вашите, да се обедини селото и града.
222
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
LOSHOTO E CHE NAVSIAKADE V EVROPA IMA BEZRABOTITSA,A TOVA OZNACHAVA CHE SHANSOVETE ZA NAMIRANE NA PO-DOBRA RABOTA SA NISHTOZNI.VSEKI SHTE PREDPOCHETE SANARODNIKA SI PRED IMIGRANTA,TOVA E TIAHNATA POLITIKA NA DADENIA ETAP.
221
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
кво ревете? нали сте патриоти? стойте си в мутраландия и лижете задниците на мутрите, защото всеки там по един или друг начин им плаща!
220
0
 
1
 
! Отговори
Dadan преди 14 години
До-218: Не съм толкова убеден ,че само *** и парцали ни чакат там .Ако се чувстваш по някакъв начин защитник на българското ОК! И на мен ми се ще да сме добре, но много мои приятели и познати вече са извън България от години и определено не мият *** и не лъскат с парцали !!! И са вече доста по-добре. А колкото до кенефите и парцалите - срамна работа няма!- Има ниско платена работа!!!- А това вече е СРАМНО!!!
219
0
 
1
 
! Отговори
Dadan преди 14 години
Продължавам:Хората от провинцията не са виновни,че са си оставили дом,покъщнина,имоти и са дошли да търсят препитание в София.Лично смятам,че и за тях това е доста угнетително! Никъде в чужбина няма парче необработваема земя.Това нашите управляващи главундери не го решиха 20години. Искаме евтин хляб и ниски цени ,еми откъде???А всички знаем какви възможности имаме за развитие.
218
0
 
1
 
! Отговори
14 преди 14 години
Емигрираите си, кенефите и парцалите ви чакат в чужбина ;)