Горещ февруари в Равда

Сблъсъци между полиция и студенти от НСА заради спор за земя
1 фев 2010 17:50,
129

 

Студенти от НСА, водени от ректора, се бориха с полицията, за да не допуснат разрушаването на портала на базата на академията в Равда.

За земята, върху която е построен лагерът, от години има спорове, че е на частни собственици и е реституирана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
1
 
0
 
! Отговори
pfffff преди 14 години
nqkoi ot tqh sa absolutni rekordiori.prasnaha po 300 000-400 000lv. za po edna godina i haide sega paza4i po stroejite.ami glavo umna-v banka da gi beshe slojil ot lihvite samo 6teshe da imash prili4en dohod,kato nqmash akul da investirash,....ama na sq-te na dqdo zemite ne sa neobqtni,svarshiha ve4e :)
111
1
 
0
 
! Отговори
pfff преди 14 години
kvi sportisti be-palni smeshnici,kade sam i medalite , kade sa im titlite .samo znaqt da mi hodqt po bazi i da pravqt orgii.ne zastavam na ni4iq strana ,i ednite sa al4ni i drugite.teq selqni pyk sq gladni za 5 lv ,...davai daq vzemem taq zemq i da q prodavame i sbogom siromashio ,....hahah selsko mislene -parici \da ima a? nali gi vidqh ko napraiha v bqla ,obzor i dr mesta.prodavaha prodavaha,goelmi ka6ti ,audita ala bala,sega pazara e v zastoi ,ka6tite vdignati do polovina ,i sa si pak gladni.
110
1
 
0
 
! Отговори
vgz преди 14 години
ман и ти си българин ли ве , пишеш на латиница толкова неграмотно , дори не си написал думите правилно , даже и на латиница , представям си на български ако пишеш какво ще е. А може би не пишеш на български защото неможеш и съвсем ще си проли4и неграмотността ти. Като *** пишеш , безинтересно и неграмотно. *** с ***.
109
1
 
0
 
! Отговори
ivan преди 14 години
ot zemiata na selianite do postroicite na nsa ima 300m....ama rectorite iscat 4asten plaj nicoi da ne gi bezpocoi.....nicoi niama pretencii cam tiahnite imoti
108
1
 
0
 
! Отговори
Кореняк несебърлия преди 14 години
А тази женица дето се оплаква, защо не каза кой от глупавите ни кметове и е подарил тази земица и срещу какво. След сегашния кмет ще има още повече такива случай. Просто по корумпиран и крадящ кмет от този никога не сме имали. Пожелавам му всичко "най-хубаво"!
107
1
 
0
 
! Отговори
Dimoff преди 14 години
Монетата винаги има друга страна,да платят на хората парите които те могат наистина да получат за тази земя.Моя род притежава подобни земи, съдим се безсмислено земите са си наши не на държавата.Тези зема са били неправомерно национализирани,което е незаконно и директно трябва да се отменя,а не да се съдят двете страни 20 години.Разбира се, че трябва да върнат земите на хората.
106
1
 
0
 
! Отговори
lili преди 14 години
В се едно моята фамилия да си иска малкото НДК фонтаните срещу американският уневерситетв Благоевград. Не трябва да се допуска спортната база да бъде унищожена, там се провеждат занимания за спортистите това е учебна база единствена която е построена за тази цел.Неможе с лека ръка всичко да унищожаваме .Засрамете се от света ,вижте от колко години съществуват паметници учреждения църкви какви ли не сгради а сега при тази ситуация трябва да се намеси държавата и със закон да забрани тези реституц
105
1
 
0
 
! Отговори
студент преди 14 години
Какви СОБСТВЕНИЦИ бе !!!Земите на тези "собстеници" в района са върнати на базата на НИТО ЕДИН ДОКУМЕНТ а само на свидетелски показания на съседи от типа "ами да аз си спомням че баба му имаше там земя".А "ТАМ" едно време са били пущтинаци и камънаци за които никой разумен човек тогава не би си и помислил да предявява претенций и да стопанисва. Там никога не е било земеделска земя, но изведнъж се пръкнаха кълнящи се собственици от борчески произход. (с доста парички за даване под масата!)
104
1
 
0
 
! Отговори
mili4koto_m преди 14 години
Че там има ли още земя? Всичко е застроено и морето е мръсно! Истината е, че водата по черноморието не отговаря на санитарните изисквания, обаче хотелиерите подкупват контролните органи да лъжат, че е подходяща да се къпеш там. Само че ако ще ни излъжат, че тъмно зелената мътилка е чиста жестоко се лъжат. Повече в БГ на море - никога, ега фалират.
103
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Я не се изказвай неподготвен! Синът ми учи в НСА и нито е бивш спортист, нито отсъства от лекции. А дипломата му няма да е за даскал, а за треньор, защото там има Учителски и Треньорски факултет. И откъде пък ти знаеш колко пари има ВУЗ-а? "Разбирач" !
102
1
 
0
 
! Отговори
jelezni преди 14 години
Решението е трябвало да го вземе поземлената комисия в Несебър. Тези земи са отчуждени от тогавашното ТКЗС с решение на МС от 1964 г. зада се изградят пионерски лагери и студенски бази. Мероприятията са изпълнени затова тези земи не са вече селско стопански и не трябва да се възстановяват. Собствениците трябва да се обзщетят по друг ред. Земите от 990дка в района на Равда са изплатени по тогавашни цени. Сега собствениците искат още веднъж да бъдат обезщетени.
101
1
 
0
 
! Отговори
решение преди 14 години
Хора, решението е ясно. И собствениците са прави да си искат това, което им принадлежи, и студентите - своята спортна база. В една правова държава този казус се решава така: Държавата компенсира собствениците по пазарни цени. При всяко друго решаване на спора, едната от страните ще е ояетена и това води до продължаване на конфликта.
100
1
 
0
 
! Отговори
M. преди 14 години
Ei, ia se vyemete v ruce....tova e edinstvenata sportna baya,koiato e ostanala.....v chzjbina davat milo i drago ya sporta, a tzk iskame da ni otnemat i malkoto ostanali sportni suorujenia......kak da ostanesh v Bg?!?!?!?
99
1
 
0
 
! Отговори
lud преди 14 години
4i4e mnogo si prost znaesh li, ami da zakriem sporta v bg kakvo shte kajesh plujeg takav
98
1
 
0
 
! Отговори
мале мале преди 14 години
Като ги застрояваха тези земи къде бяха собствениците тогава?Що не крещяха дайте ни голата земя ами викат сега като всичко е оборудвано.Щото има кяр в тая работа.Щото стана апетитно парче това пусто парче земя ,което знаеха.Нека им върнат в троен размер нивичките ,но на друго място.Ама сега не искат.Може би вече има изградена инфраструктора затова се дерат там.За какво и е на оная дъртафела нивичката а ?
97
1
 
0
 
! Отговори
ЖОРО - ШОПА преди 14 години
В случая държава пак е виновна тъй като отдавна е трябвало да изясни случая със собствеността,а не земята да е и държавна и частна.Ако е върната на хората и те плащат данъци значи си е тяхна и едновременно се ползва и а сега кажете какво да се направи?Решението е лесно,държавата да обещети собствениците на имоти и съораженията да останат,друг варянт няма.
96
1
 
0
 
! Отговори
vif преди 14 години
zasto vzemate nai dobroto miasto za kuponi na studentite?ami kade drugade da se napukat milite badesti treniori na bg.
95
1
 
0
 
! Отговори
чичо преди 14 години
Тия що са бият бе.Като не са собственици на земята.Да им оставят сградите и да си плащат наем на собствениците на земята ако им отърва и всичко ще е наред.Ако не плащат да ги събарят *** комунистите организирани да ползват ама да не плащат ей умни бе
94
1
 
0
 
! Отговори
румяна преди 14 години
Грехота е да се разруши това,което е изградено,стопанисва се добре и служи за обучението на студентите.Мисля,че държавата трябва да спре това и да предпреме мерки да обезщети собствениците.Тази база все пак се използва по предназначение и трябва да остане.
93
1
 
0
 
! Отговори
Питанката преди 14 години
Какво значи била? Тя цялата страна е била собственост на Турция , например, допреди около 1335години, и какво? Била, но вече не е , или чак сега се сетиха някои "собственици", че имат собстеност? Защо тогава не платаят данъи върху тази претендирана собственост за последните 20 години, върху пазарната стойност на имотите? Пак искаме само да лапаме, така ли? Колко ли е получил "безпристрастния" българсски съд? НСА пак ли проспаха всичко, вгледани в собствените си бездарни студенти?