Масларова на свобода срещу 50 бона

Ощетила държавата с 11 038 405,55 лв., точно
23 фев 2010 13:16,
382
Масларова на свобода срещу 50 бона
Снимка: БГНЕС

Емилия Масларова е на свобода срещу гаранция от 50 хиляди лева, става ясно от официалното съобщение на прокуратурата.

Бившата социална министърка е обвиняема за това, че в периода от ноември 2007 г. до май 2009 г. като длъжностно лице е присвоила малко над 11 млн. лв. държавни средства.

Според прокуратурата точната сума е 11 038 405,55 лв.  

Заедно с Масларова за присвояване на държавни пари са обвинени и Михаил Методиев и Венцислав Драганов от Стара Загора. Фирмата на Драганов е извършила „златния“ ремонт на центъра за социални услуги в Стара Загора.

Според държавното обвинение Масларова е извършила и улесняващо присвояването престъпление по служба, а именно нарушила е служебните си задължения, предписани в Закона за обществените поръчки.

Още по темата

Обвинения за това са повдигнати и на бившия й заместник Димитър Димитров и главния секретар на ведомството Иван Пенев.

По-рано Емилия Масларова дойде в Националната следствена служба, където бе разпитана за скандално скъпия ремонт на центъра за социални услуги в Стара Загора.

Dnes.bg припомня, че през октомври миналата година парламентарната комисия за борба с корупцията започна проверка срещу бившата социална министърка.

През ноември главният прокурор Борис Велчев поиска да бъде снет депутатският й имунитет, а малко по-късно народните представители я освободиха от поста председател на парламентарната комисия по труда и социалната политика.

Депутати от БСП и ДПС възразиха срещу решението и поискаха съдът да го обяви за противоконституционно.

Днес обаче Конституционният съд отхвърли искането.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


382
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
277
0
 
6
 
! Отговори
Писна ми преди 14 години
Мисля, че ако върнат всички или голяма част от откраднатите пари - направо ще си платим голяма част от външния дълг. То бива наглост и безочие, но тяхното на нищо не прилича. Лошото е, че до момента няма никакъв резултат от всичко. Не вярвам в съда. Мисля, че нищо няма да направят. Колкото Доган, Костов и Сергей ще влязат в затвора, толкова и тя. Публично си крал толкова пари - и резултат - нищо и половина. Не знам - политиците ли са сбъркани или ние?!
276
0
 
7
 
! Отговори
Антикомунист преди 14 години
Комунистите в затвора. Да попаднат на хора и да станат човеци.
275
0
 
13
 
! Отговори
стефчо преди 14 години
тази хубавица още през 1996-98 година като министър беше на заплата в мултигруп.но доиде и неиният час краино време беше.дано да лежи ама невярвам
274
0
 
11
 
! Отговори
jj преди 14 години
Ако това е вярно, трябва публичен линч, когато повечето от народа живее на ръба на мизерията, тия са крали С МИЛИОНИ. И ако не могат да ги върнат в каменоломната докато си ги израборят! ***!
273
0
 
7
 
! Отговори
Писна ми преди 14 години
А дали ще влезе в затвора?! Това е големия въпрос. При нашето перфектно правосъдие - да не и се извинят за главоболията или някоя условна присъда и обещание повече да не прави така....А някой знае ли какво става с Мургина? Чакаме резултати. И по-важното - как ще се въстановят тези пари.
272
0
 
8
 
! Отговори
ПРОСТ ЧОВЕК преди 14 години
ОТ КАДЕ ТОЛКОВА МНОГО ПАРИ НАЛИ ТЯ БЕШЕ СОЦИОНАЛЕН СЛАБ МИНИСТЕР
271
0
 
16
 
! Отговори
Зорница преди 14 години
50 бона за човек, откраднал милиони, не са нищо. Много нагло е да крадеш от хората, които са най-бедни и които би трябвало да защитаваш. Социоален министър с антисоциална политика.
270
0
 
9
 
! Отговори
7 преди 14 години
Трябва да се започне чистката от сметната палата!!!Те са оставили всички партии да крадат.Навън всички от корyмпираната сметна палата
269
0
 
9
 
! Отговори
хейко преди 14 години
доживотна присъда за тая ***!!! СПЕШНО!!! Да гние и да изпита болката на хилядите инвалиди в бг.
268
0
 
6
 
! Отговори
хихи преди 14 години
алоу къде са сега анонимните червени.що не защитавате социалната си министърка.къде е ония съсел сега.тя не може да краде без той да знае. цялата ви крадлива партия е за анадола предвождана от гейчо/то пък на него шъ му е гот при ония *** анадолски кардани
267
0
 
13
 
! Отговори
ЗЛОБЕН преди 14 години
ИДВА ДЕНЯТ НА СТРАШНИЯТ СЪД.ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ КРАДЦИ КАТО МАСЛАРАВА ,ДА ИЗГНИЯТ В ЗАТВОРА. БЯЛ ДЕН ДА НЕ ВИДЯТ И ТЕЗИ КОИТО СА СЕ ОБЛАЖИЛИ ОТ ПАРИТЕ НА ОТРУДЕНИЯТ НАРОД.
266
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Къде са сега платените комсомолци тука да я защитят - изпокриха се , или чакат инструкции от другаря сергей какво да пишат
265
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А сега да я разследват откъде има тия 50 хил за гаранцията
264
0
 
11
 
! Отговори
Наглост и безсрамие преди 14 години
От какво се гордееш, Масларова, че си вдигнала така високо главата? Има слаба вероятност обвинението да не е точно, но ако си извършила тези злоупотреби, да се чуди човек как може още да гледаш хората в очите. На колко нещастни деца хляба и здравето си взела? Ако е истина, а е просто чудовищно да крадеш от бедните и немощните, трябва в краката на сираците да лазиш и да искаш прошка. Но има един горе, той вижда всичко!Ти вече се страхуваш, и без затвор!
263
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
къде са спали корyмпираните от сметна палата!!!!Трябва да се започне от тях.Те са я оставили да краде
262
0
 
10
 
! Отговори
БСП крадците преди 14 години
Румен Петков,Румен Овчаров,Петър Димитров,Сергей Станишев,Мургина,Масларова...всички тея от БСП са за затвора!!!
261
1
 
5
 
! Отговори
Къде е БСП сега?!? преди 14 години
Защо не си защитят депутатката?СергоГЕЯ що мълчи?к*р в устата ли държи?
260
0
 
10
 
! Отговори
Miko преди 14 години
Нека и вземат 11 милиона за гаранция бе!!!Това е най-логично....
259
0
 
16
 
! Отговори
ABC преди 14 години
Атака 50 000 лв. гарания и Маслаорва ги вади ей така - незнам министрите да взимат заплати от сорта на 5000 лв месечно, от къде е взела толкова пари ??? Прокуратурата трябва да провери и това, от къде са й доходите, то е ясно, че е крала докато е била министърка.Ако най-накрая я осъдят, ще започна да вярвам в провъсдната система в България и че нещата в БГ може и да се оправят някои ден.Присъда !!!!!
258
3
 
4
 
! Отговори
sexa преди 14 години
Искам да я нае*а тая.