"Ватмане, ватмане" звучи гордо

От другата страна: какво не забелязваме, докато сме в трамвая
10 мар 2010 10:25, Екип на Dnes.bg
51


24 години да въртиш с трамвая по софийските улици в задръствания, наводнения, заледявания, шофьорите да ти препречват пътя, а пътници да блъскат по вратите и въпреки това да искаш да поработиш още поне 15 години.

Вижте днес това, което не забелязваме, докато се возим в трамвая.

В пет поредни дни Dnes.bg показва отвътре пет професии и нещата, за които не подозираме в тях.

Пожарникари вече разказаха как спиш, след като си видял дете да умира в огъня.

Пилот обясни колко е страшна бурята и кое е най-тежкото, което може да се случи горе, на няколко хиляди метра над земята.

В четвъртък трима души ще споделят как са се оказали в „чистотата“.

В петък камерата ни ще покаже това, което вижда водачът на метрото, докато с часове пътува по тъмните тунели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
33
 
! Отговори
ЗЛОБЕН преди 14 години
БРАВО НА ВАТМАНА, ЧЕ СИ ОБИЧА РАБОТАТА.ЗА НЕГО ТОВА Е ПРИЗВАНИЕ.ПОНЕ 40% ОТ БЪЛГАРИТЕ ДА БЯХМЯ КАТО НЕГО ЩЕШЕ ДА СМЕ СЕ ОПРАВИЛИ ДО СЕГА.
13
4
 
11
 
! Отговори
ано преди 14 години
пътя от ватман до паркетен лъв е съвсем кратък
12
1
 
5
 
! Отговори
4 преди 14 години
Знам за теб, че вместо да мислиш, предпочиташ да разчиташ на предрасъдъците и мнението на други. Като е толкова по-лесно да проституираш, защо не го правиш? Защото явно за теб всъщност е по-изгодно да не го правиш (дали защото ти е неприятно или ти е трудно - да проституираш е по-голяма загуба отколкото приход). Обаче всеки човек е различен и вижда света по различен начин, за това и за всеки си има професия и всяка професия си има стойност.
11
10
 
2
 
! Отговори
до 4 преди 14 години
хах-не се излагай ! точно,заради такива като мен !?!?!?ти какво знаеш за мен ,та коментираш? В България все още стига да искаш,можеш да се изучиш ,можеш и да работиш ,без да се налага да си дигаш краката за пари.Пък и не само в България.Ама нали е по-лесно да *** на тоя и оня ,вместо да бачкаш като другите.И за сведение,хич не се гордеят даже ,Амстердам.например -маха каките от витрините,защото така се създавал кофти имидж на страната.Вместо с музеите ,да е по-известен с простиутките.
10
2
 
6
 
! Отговори
4 преди 14 години
Еми заради такива като тебе не плаща данъци. И заради такива като тебе, вместо това да е професия като всяка друга, е поредната възможност на мафията да се финансира и да експлоатира хора. А на други места проституцията се облага с данъци, осигуровки. Има контрол, включително и здравен. И изгражда значителна част от туристическия сектор (някои градове, като Амстердам и Лас Вегас, с това са известни и се гордеят)И между другото, не всеки има възможност да учи до 30 годишен без да работи!
9
1
 
2
 
! Отговори
от бг до 4 преди 14 години
да 4-анонимен е коментара
8
6
 
5
 
! Отговори
бг преди 14 години
Защо е несериозна ли? Ами защото не е професия и няма никога да бъде
7
9
 
12
 
! Отговори
;) преди 14 години
Ватмана серГЕЙ и ватмана Евг. Минч. :)))) Все именити ***!
6
5
 
15
 
! Отговори
до 4 преди 14 години
проститутката си е *** -и няма нищо гордо във това.Не казвам,че е лесно да си отваряш краката за всеки,който го пожелае ,но е много по-лесно,отколкото да иде да учи и после работи нормална работа от 8.00 до 17.00 ,за смешна заплата,или пък да бачка като луда в някой семеен бизнес -от сутрин до здрач.И накрая да ти оберат парите за 1542254511 вида данъци.
5
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Господине,след като сте бил началник знаете,че има санкция за возене на пътник в кабината и стрелката си работи!!!!Между впрочем защо вече не сте началник?Със сигурност от любов към трамвая!И може би пропуснахте да кажете на хората как се пързаля трамвая по време на листопад и как се спира!!!!!!!Нещо,което се премълчава през годините от всички!Нека хората да го знаят Господин Началник!
4
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А проституцията защо да е несериозна? Професия като всяка друга - предоставя се услуга (доставяне на удоволствие) срещу заплащане. Съща като музикант да те забавля, да си излива душата за твое удоволствие, а ти в размяна да му плащаш. Не виждам нищо несериозно в това. И като всяка друга професия си има трудности, рискове (даже доста здравни рискове примерно), професионализъм и умения.
3
7
 
15
 
! Отговори
Ватмана преди 14 години
Ватман съв във Враца, карам тролейбус...
2
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
еми що да не е гордо--всяка професия ,освен проститутската(ако има такава дума)):):):,е нещо сериозно и не е срамно.А някои ватмани даже стават и светски хроникьори след време):):):
1
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
много готин материал