С влак до морето – за 6 часа, в сепаре с мокър бар

В петък БДЖ пуска нов трен до Бургас
14 апр 2010 14:00,
200
С влак до морето – за 6 часа, в сепаре с мокър бар
Снимка: Булфото

Първият влак, който ще пътува от София до Бургас за по-малко от 6 часа, ще тръгне в петък, съобщиха за Dnes.bg от БДЖ.

От 16 април влакът ще пътува само в петъчните дни от седмицата, като пътьом ще спира само на гара Пловдив. До Града на тепетата пък ще се стига само са 1,57 часа.

Националният жп превозвач пуска този влак в отговор на повишения интерес към пътуване от София до морето.

В луксозния трен ще има сепарета и мокър бюфет с алкохолни и безалкохолни напитки срещу заплащане.

Бързият влак ще бъде със задължителна резервация, ще тръгва от Централна гара София в 15,00 ч. и ще пристига в Бургас в 20,42 ч.

Засега от БДЖ не съобщават колко ще струва билетът и дали ще може да се купува и в двете посоки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
5
 
! Отговори
БДЖ преди 14 години
Този вариант го има - всяка сутрин, 6:30, Експрес "Слънчев бряг". Пътува с 13 минути по-дълго от влакът, който коментира статията и пристига в 12:27 в южната ни морска столица Бургас, но пък спира в Пазарджик, Пловдив, Стара Загора и Ямбол. Също има бар (народни цени!), а лаптопите - съвсем скоро, когато станат готови и останалите вагони от партидата серия 44.
68
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
не знам за влака ама в БДЖ работят най-големите *** в страната!!
67
1
 
6
 
! Отговори
:) преди 14 години
Аз лично също предпочитам да пътувам с влак, особено ако времетраенето е едно и също. В крайна сметка искам да ми е удобно, не 6 часа да съм се сгънал на 8 примерно.Пък и някак си ЖП транспорта е по-сигурен. От друга страна обаче буквално си изяждате хляба сами. 21-ви век сме, а във влаковете няма елементарни условия. Повярвай ми никой не иска да пътува с автобуси ! Идеята е, че още по-малко хора пък биха пътували във влак без елементарни условия и хигиена ако щеш.
66
4
 
4
 
! Отговори
Сатанаил до БДЖ преди 14 години
Братле, нищо лично но не ме убеждавай, че е много луксозно да пътуваш с превоз в който пикаеки рискуваш да си пикаеш на обувките от неимоверното клатене,подскачане, дрънчене и т.н.Като слезеш от трена и имаш чувството че си яздил поне 3 дена без прекъсване.p.s. аз пътувам с кола
65
0
 
5
 
! Отговори
jelqzko преди 14 години
Всичко звучи добре. Ако наистина има поставка за лаптоп и контакт + wi fi по-късно ще е супер. Само 1 не е добре - времето в което заминава към Бургас. Според мен един час на тръгване в 9-10 сутринта и пристигане в 15-16:00 ще е по-подходящо - така всеки ще има време да си хване транспорт до близките курорти и ако няма резервация - да потърси хотел. С това пристигане в 20:42 е доста неудобно за летовниците.
64
1
 
6
 
! Отговори
kotarak преди 14 години
А кой ли ще пререже лентата на новия експрес при първото му пътуване???
63
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
dobre kazano
62
0
 
11
 
! Отговори
БДЖ преди 14 години
Когато Бургас стана голям колкото Франкфурт и Кьолн те убеждавам, че самите Дойче бан ще дойдат и ще си построят високоскоростна линия. Сега, ако държавата го направи (друг няма кой да вложи толкова пари в безпреспективен проект) - дали ще имат пари бургазлии да плащат по 100 Евро за билет между София и Бургас ?В Германия дали може да се пътува 400 км с влак за 10 Евро ? Нека мислим реално и прагматично.
61
3
 
1
 
! Отговори
az преди 14 години
greshka poslednata gara e burgas :D :) sorry za greshkata
60
3
 
2
 
! Отговори
baykolu преди 14 години
А вие в БДЖ, знаете ли че.....Когато в Германия пускат Интерсити експрес между Франкфурт и Кьолн, самолетните компании са били принудени да закрият тази линия, поради липса на пътници?! И не знам защо се сравнявате с автобусите, а не вземете да се стремите към нормалните железници?! Все пак, нали за 21-ви век говорим, още одеве го написах! И още нещо, да попитам, знаете ли че..... в тоалетната на германските влакове има ДОРИ И ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ?!?!?!?!? :)))))))))))))))))))))
59
1
 
6
 
! Отговори
М преди 14 години
Ако се добавят и мокри танци към забавленията, интересът ще нарастне главоломно.
58
0
 
7
 
! Отговори
БДЖ преди 14 години
Сетихме се, защото на власт вече не е ДПС, което държи автобусния превоз в България и 10 год спъва инвестициите в Железница. В Стара Загора и аз искам да спира. За часът на тръгване и пристигане - погрешно този влак е определен за летовници - той ще обира студентите и софийските бургазлии, които се прибират за почините дни. За летовниците мислим други варианти, но Експрес "Слънчев бряг" си остава най-добрия към момента за тях ! За Стара Загора обмисляме, тъй като е и възлова гара.
57
3
 
1
 
! Отговори
az преди 14 години
ne stava li kursa na tozi vlak da e sofia pazardjik plovdiv stara zagora qmbol stara zagora ? taka ste e po pe4elivsho za bdz .. chakam otg ot user-a koito se pishe BDZ
56
4
 
2
 
! Отговори
gabi преди 14 години
smiah, 6 chasa do Varna. Smiataite kolko sme napred:)))
55
4
 
3
 
! Отговори
:) до БДЖ преди 14 години
ОК, неимоверно си прав. Какъв е смисъла обаче да пристигаш в 9 без 20 вечерта. Според теб как ще стане едно настаняване или търсене на хотел ?Защо умишлено се пропускат гарите Ст З и Ямбол, при положение, че престоят на един влак на гара е средно около 2 мин, а се пътува 5,42 ??! Не смяташ ли, че по този начин се губят клиенти ? И какво аз да се радвам, че след толкова много време се сетихте да има и такива неща във влаковете ли ? Това някакъв таргет за определена група хора ли е ?
54
0
 
9
 
! Отговори
БДЖ преди 14 години
Не съм видял *** с чували в експресите, а още по-малко в този влак. Това е все едно да ми сравняваш лъскавите автобуси на ДПС (Рамадан Аталай), пардон - на Юнион Ивкони със някакви междуселски автобуси. Никой не те качва да пътуваш с пътн влак от Момчилград за Подкова, за да гледаш *** и чували. Викат те да си включиш лаптопа във експреса за Бургас, който пътува по-бързо и от авобус и с 20% по-евтино от него ! А цените в барчето са просто народни !
53
7
 
5
 
! Отговори
Nerealen преди 14 години
страшна работа. БДЖ-то настигнаха британските железници от средатата на 19 век!!! Хвала на такъви българи!!!
52
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
закрихте форумчето с това инфо.спечелихте ни.предаваме се.
51
5
 
6
 
! Отговори
Сатанаил до БДЖ преди 14 години
Всички тия екстри + *** с по 5-6 деца, чували с кукуруз(царевица) и някоя и друга кокошка за пазара.Чалга и потни ***....защо да не мрънкам?
50
1
 
9
 
! Отговори
БДЖ о Baykolu преди 14 години
А автобусът с каква средна скорост се движи, че през лятото пътува понякога не за 6, ами за 8 часа ? А дали е евтино, удобно, с поставка и контакт за лаптоп, барче и уютно както във влака ? Не мисля ...