Пунктовете за вторични суровини хлопват кепенци?

Според Евдокия Манева има силно възражение срещу тях в сегашния им вид
20 май 2010 21:42, Красимир Ангелов
75
Пунктовете за вторични суровини хлопват кепенци?
Снимка: Булфото

Възможно е пунктовете за вторични суровини да бъдат закрити или предоставени на организациите за оползотворяване на отпадъци.

Това обяви заместник-министърът на околната среда и водите Евдокия Манева по време на международен семинар на тема "Управление на биологичните отпадъци в Европа – демонстриране на добрите практики".

По думите й има силно възражение срещу съществуването на пунктовете по сегашния начин.

“Това са неугледни места, които съществуват и в гъсто населени райони”, отбеляза Манева.

Тя бе категорична, че трябва да се преразгледат критериите, по които се дават разрешения за съществуването им и се определят местата, на които да бъдат организирани.

“Имаме сигнали от оползотворяващите организации, че силно се е повишила цената на отпадъчната хартия. Много хора я изземват от съдовете за разделно събиране и я предават в пунктовете срещу заплащане”, обясни Манева и продължи:

“Налага се организациите, които са инвестирали в съдовете и системата за разделно събиране, да изкупуват от пунктовете хартията, за да изпълнят целите си, което е абсурд”.

Според Манева до края на годината ще има изцяло нов Закон за управление на отпадъците, тъй като се налага прилагането на нова директива в тази област.

“Всички направления, за които сме констатирали проблеми, ще намерят решение в него”, категорична бе тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
6
 
! Отговори
Язе преди 13 години
Патриотееее... Дай да затрием цялата държава, щото в нея се краде. Така се не прави. Требе да накарат тия де требе да проверяват какво се изкупува в пунктовете да си вършат работата, зада няма кражби на жица :)
13
0
 
11
 
! Отговори
Те това е! преди 13 години
Точно така. Вземете късчето хляб на жената, дето събира вестници за някоя стотинка. Брато от снимката е жилав, той ще се преориентира към износ на имущество.
12
1
 
12
 
! Отговори
Патриот преди 13 години
Крайно време беше да се демонстрира някаква политическа воля за решение на проблема с кражбите на цветни метали. Елементарно Уотсън.....няма пунктове за изкупуване и кражбите ще секнат.....Сега ще ме апострофират, че *** ще започнат да посягат на друго...може и да е така, но нека някой да изнесе една простичка статистика, ежегодно колко тона жица "изчезва" някъде по трасето.....
11
3
 
7
 
! Отговори
Black Beard преди 13 години
По този начин,ще закрият 50% от икомомиката ни.
10
5
 
15
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Манева защитава интиресите на фирмити за "разселно събиране". Те не работят със собствени пари, а с пари, събрани от такси за опаковки. Нещо повече, хартията, която *** събират са и вестници и списания, които не са опаковки. Просто за проеденн път разчистват терен за своите спонсори.
9
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АКо се затворят пунктовете какво ще стане с тоновете ***, гниещи коли, и т.н.*** вече няма да имат интерес да ги събират и градовете ще потънат в мръсотия.В БГ няма един завод за преработка на хартия, желязо или стъкло.Всичкия скрап който се събира предимно желязото се товари на кораби и отпътува на някаде.Това според мен е поредната стъпка на управляващите да закопаят България още по надълбоко.Или просто искат да направят така че бедните хора да нямат препитание и кражбите да нараснат
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
този *** да не ги продава на бб мина пред ПРЕЗИДЕНСТВОТО и отива към МС
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Човече колко от тях според теб са ПРОЧЕЛИ тази новина? Та те дори не могат да четат, да не говорим да за компютърната им грамотност! Те ще разберат едва тогава когато пунктовете изкупуване се затворят.
6
2
 
15
 
! Отговори
БАЙ МАНГАЛ преди 13 години
МАЛЕЙ, АМИ УТРЕ КАДЕ ДА ГО ДАВАМ РЕЛСИТЕ, ДЕТО ГИ ДИГНАХ СНОЩИ? АМИ ОТ КЪДЕ ПАРИ ЗА ***? АМИ НАЛИ ТРЕБА ДА КУПУВАМ И НОВА П**КА ЗА АЙШЕТО?
5
2
 
17
 
! Отговори
От пусто в празно преди 13 години
Ние един завод нямаме. Псевдо-разделно събиране на *** пробвахме.... та в тоя ред на мисли, новината звучи доста гротескно.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
утре ще има протести пред МС братята ***
3
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хахаха поредната поръчкова статия на частни интереси както и закона който ще се приеме ще е за частен интерес.Защото фирмите за почистване с казаните за разделно събиране, правят доста пари, защото те не изхвърлят *** на някакви специални сметища а го предват на вторични суровини и на ден печелят доста от това, в момента се изкува, хартия , стъкло и пластмаса фирмите за почистване на ден събират тонове.
2
11
 
10
 
! Отговори
РОБОТ преди 13 години
ПАК НЯКОИ ФИРМИ СПОНСОРИ НА ГЕРБ И ПРОТИВНИЦИ НА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ.
1
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не правете такъв удар срещу *** :(