МВР – между "Родната полиция" и "Много ще боли"

Имиджът на вътрешното министерство е твърде чувствителен проблем
7 юли 2010 21:40,
230
МВР – между "Родната полиция" и  "Много ще боли"
Снимка: БГНЕС

Две противоречиви събития от последните дни разкриват колко е чувствителен за властта имиджът на вътрешното министерство.

Изглежда странно, но е факт – не конкретни управленски ходове, а медийни и "културни достижения" и гафове се превръщат в травматични политически теми.

В сряда пресцентърът на МВР разпространи видеоматериал, в който служител на реда "съветва" задържан с думите: "Казвай, щот’ ще те боли много"

Клипът беше публикуван на страницата на вътрешното ведомство. Поводът – 24 души бяха задържани след две спецакции срещу разпространението на дрога.

Малко по-късно първоначалният вариант на видеоматериала за акцията на mvr.bg бива заменен с друг, редактиран клип, в който репликата "Казвай, щот’ ще те боли много" е премахната.

Още по темата

В сряда по обед пък вицепремиерът Цветан Цветанов заяви пред журналисти в МС: „Песента "Нашата полиция" не е химн, това е  една песен за българския полицай. Ако някой напише и изпълни нещо по-добре, това ще бъде добре възприето от служителите на МВР“

Това е коментарът на Цветанов за  песента "Нашата полиция", изпълнена от Веселин Маринов.

В тази песен няма нищо негативно или осмиващо, добави Цветанов.

На изпълнителя на песента Веселин Маринов, на поета и на композитора не е платено нищо, каза още Цветанов.

Нека не спекулираме за нещо, което е с позитивен знак. Никой досега  не е давал оценка на песни, които са с нецензурни думи, а се акцентираме върху тази песен. Не смятам, че трябва да причиняваме това на Веселин Маринов, каза Цветан Цветанов.

Припомняме част от текста на песента „Нашата полиция“:

Ако някой вярата убива
и престъпниците сам прикрива,
ако някой пред лъжата лази -
нашата полиция ме пази.

Припев: Хора, подарете цвете,
хора, запомнете ни добре!
Гордост е да служиш в редовете
на България и МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
190 а ти осигуряваш ли се,
189
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И при 100 милиона за специални разузнавателни средтва годишно пак нямат доказателства, нужно ли е да се прахосва тази сума без да има покритие.
188
1
 
13
 
! Отговори
Полицай преди 13 години
Срам ме е от тази песен.Не искам цвете, щото непознат носи цвете само на гроба.В. Маринов - що за *** песен бе човек?!?!?!!??!А клипа е гейски!
187
0
 
12
 
! Отговори
alexcs преди 13 години
ЦИРК, ЦИРК, ЦИРК, пълни клоуни, на вън се разхождат всякакви от убиици до крадци и мафйоти, а мене искат да ме вкарат в затвора за 3 години заради 1/2 марихуана!!!При условие че дори няма провинение за нищо, данаците дори си плащам и се осигурявам на пъната ми работна заплата, дори болкуците ди кася в джобоврете а не ги хвърлям на улицата.Това ли начиън, това ли е правосъдиео, не преча на никого, това си е май личен избор, на сякаде по света е нормално, но тука ще е**т майка ми за 1/2 коз!!!
186
0
 
0
 
! Отговори
читател до 205 преди 13 години
Най-точния въпрос.Жалко, че няма отговор.
185
1
 
11
 
! Отговори
boikot преди 13 години
В България има 60 000 полицаи(в това число и работещи в администрация и т.н)и да кажем 5000 престъпници,а ефектът всички го знаем,според мен полицаите трябва да се съкратят наполовина.В МВР има много хора,които ронят престижа на иначе тази опасна и тежка професия.Всички престъпници се освобождават поради недостатъчно събрани доказателства-това показва,че българската полиция работи неефективно.Та питам пак, защо са ни нужни толкова много полицаи като резултатът е нулев???
184
1
 
3
 
! Отговори
До 190 преди 13 години
На мен ми удържат 17 % от заплатата.
183
1
 
3
 
! Отговори
До 189 и 190 преди 13 години
Прочетете коментара на Алекс 191, никой не казва, че ако си заподозрян не трябва да бъдеш арестуван, но не и обиждан и бит ей така за кеф, ако има съпротива при арест тогава може да се прилага сила.
182
0
 
5
 
! Отговори
хит щеше да излезе преди 13 години
"Никой досега не е давал оценка на песни, които са с нецензурни думи, а се акцентираме върху тази песен."Изненада ли се, бе, Цецко! Ти какво поръчка да напишат, а то какво излезе от цялата работа! Да беше се консултирал с Маняка, хит щеше да излезе!
181
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
смешно жалко и тъжно -полицаите да работят а не да танцуват
180
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поне ме развесели :) Ами стани тогава престъпник, престани да си плащаш данъците, за които така или иначе се съмнявам, че изплащаш в пълен размер, и бъди горд от себе си, че с такава проста и слаба полиция ще си развяваш байряка. Тогава всички те ти роднини ще се гордеят с теб - "човек си станал", а детето ти ще е страшилището на махалата. Прауд ту би булгериън ....
179
0
 
7
 
! Отговори
Данъкоплатец до 197 преди 13 години
Забрави. Аз такова петно върху името си не мога да сложа. Хората като ме видят, да минават на другия тротоар, да плюят зад гърба ми и на детето ми да му викат Буратино /защото баща му е хралупа/, а не. Не съм за тази работа.
178
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Питай данъкоплатеца, той знае :)
177
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами стани и ти милиционер, щом е толкова изгодно. Само че тогава ще запееш друга песен.
176
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Тях"-полицаите. Или трябваше да попитам "вас"?
175
3
 
10
 
! Отговори
Данъкоплатец до 189 преди 13 години
А не така. Хайде първо вие, милиционерите кажете каква сума внасяте за пенсионно осигуряване ? Ааа, НУЛА ЛЕВА, а ? А за здравно осигуряване ? Аааа, пак НУЛА ЛЕВА ? Брей, значи милиционерите ни, точно като ***, не внасят нито стотинка за пенсия и здраве, но са най гласовити като трябва да се получава нещо.Усещате ли се колко сте жалки ?
174
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А на теб колко пъти ти се е случавло да те проснат и да те бият?
173
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кои "тях"?
172
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нас ни осигуряват работодателите ни, не се осигуряваме сами. А tтях на какви заплати ги осигуряват?!
171
1
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 13 години
До 190: Точно така, има си стандартни процедури по арест и всеки е невинен до доказване на противното, според действащото право в страната ни и по целия "бял" свят. Защото утре ще те проснат теб насред шосето, ще те наритат в главата, защото си излязъл с шапка, а куките днес правят акции за хора с шапки, пък ти после ще се оплачеш на арменския поп. В дейността на полицията не влиза раздаване на правосъдие, както ти и куките погрешно си мислите. Правосъдието се раздава от съда.