МВР – между "Родната полиция" и "Много ще боли"

Имиджът на вътрешното министерство е твърде чувствителен проблем
7 юли 2010 21:40,
230
МВР – между "Родната полиция" и  "Много ще боли"
Снимка: БГНЕС

Две противоречиви събития от последните дни разкриват колко е чувствителен за властта имиджът на вътрешното министерство.

Изглежда странно, но е факт – не конкретни управленски ходове, а медийни и "културни достижения" и гафове се превръщат в травматични политически теми.

В сряда пресцентърът на МВР разпространи видеоматериал, в който служител на реда "съветва" задържан с думите: "Казвай, щот’ ще те боли много"

Клипът беше публикуван на страницата на вътрешното ведомство. Поводът – 24 души бяха задържани след две спецакции срещу разпространението на дрога.

Малко по-късно първоначалният вариант на видеоматериала за акцията на mvr.bg бива заменен с друг, редактиран клип, в който репликата "Казвай, щот’ ще те боли много" е премахната.

Още по темата

В сряда по обед пък вицепремиерът Цветан Цветанов заяви пред журналисти в МС: „Песента "Нашата полиция" не е химн, това е  една песен за българския полицай. Ако някой напише и изпълни нещо по-добре, това ще бъде добре възприето от служителите на МВР“

Това е коментарът на Цветанов за  песента "Нашата полиция", изпълнена от Веселин Маринов.

В тази песен няма нищо негативно или осмиващо, добави Цветанов.

На изпълнителя на песента Веселин Маринов, на поета и на композитора не е платено нищо, каза още Цветанов.

Нека не спекулираме за нещо, което е с позитивен знак. Никой досега  не е давал оценка на песни, които са с нецензурни думи, а се акцентираме върху тази песен. Не смятам, че трябва да причиняваме това на Веселин Маринов, каза Цветан Цветанов.

Припомняме част от текста на песента „Нашата полиция“:

Ако някой вярата убива
и престъпниците сам прикрива,
ако някой пред лъжата лази -
нашата полиция ме пази.

Припев: Хора, подарете цвете,
хора, запомнете ни добре!
Гордост е да служиш в редовете
на България и МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"бихте ли бил така добър" и т.н. (например "уважаеми г-н крадец, бихте ли бил така добър да легнете по корем? Не? Добре, легнете както на вас ви е удбно.")С тези , както и няколко други мерки, може да успокоим будната гражданска съвест на обикновения българин, на който винаги полицията му е виновна и никога не търси вината в себе си. А към тези, който твърдят, че хранят полицията, имам само 1 въпрос - вие на каква сума се осигурявате?
169
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нека променим нормативната уредба в следните насоки:1. Вместо призовка - покана. Оформена в розово и с панделка, като на сватба.2. Вместо полицейско задържане - настаняване в хотел "РПУ" - безплатен ол-инклузив за всеки достоен гражданин.3. Белезници да се поставят само с ИЗРИЧНОТО съглсие на лицето.4. Последните да се произведат от мека, елсатична материя, за да не нараняват крехките китчици на родния престъпник.5. При задържане да се използват учтиви думи, като "мола", "ако обичате"
168
0
 
4
 
! Отговори
Opa преди 13 години
В МВР-то само така знаят да работят. От тоталитарно време. За нещастие и младите кадри споделят този начин на работа. Едно, че са комплексирани от малките си заплатки, друго, че наистина разни гадове се еб*ват с тях. Като налетят на някой беззащитен и се самозабравят. Вместо да се правят на рамбовци, да събират годни доказателства и като имат нещо сериозно да действат. Само лагерите липсват и не знам какво листи бяха и се връщаме 50 години назад.
167
0
 
9
 
! Отговори
до 185 преди 13 години
И защо така другарю милиционер ? Защо данъкоплатеца да не е за тази държава ? Тя да не е ваша ? На милиционерите ? Или пък е ? Хайде кажете си какво ви мъчи ? Искате да признаем, че територията българия е на 60 000 принципно прости и изумително мързеливи торби ? Ми какво ще стане ако всички които правят нещо в тази държава се изнесат ? Ще останете вие и цитаните. Тези които не са сътворили нищо смислено през живота си.
166
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Такива като теб наистина не са за България, изчезвай и храни който искаш и където искаш, но там със сигурност ще ревеш от данъци , данъкоплатецо
165
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И като имаш 2-*** сина и дойде полицията, пребие ги и им подхвърли дрога, дали пак ще си толкова ентусиазирана и ще искаш доживотни присъди?
164
0
 
9
 
! Отговори
Писна ми преди 13 години
Стига ! Има ясни и конкретни процедури при задържане на заподозрян. Те не включват *** закани от *** с фуражка !В конкретиката - служител на МВР нарушава КРЕЩЯЩО процедурата и опорочава цялата операция. Защо този служител, очевидно неквалифициран, е все още на работа към МВР ?
163
0
 
8
 
! Отговори
Бодил преди 13 години
Извинете, вашето дете някой го дърпал за ръката ли, че е почнало да се друса ?Апропо, кой ще гарантира, че вие драга, не сте наркоразпространител ? Утре, първата куха фуражка ще ви просне по лице на земята и ще ти съска `признавай, че много ще боли`. Хайде на бас, че ще си признаете, че сте изнасилили и Червената шапчица дори.
162
0
 
10
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 13 години
И що ? Що аз да ходя в Германия ? Защо простотията трябва да надделява над здравия разум в България ? Решението е просто - уволнява се цялата сбирщина в МВР /ама заедно с чистачките/, наема се външна фирма /не българска/ за подбор на персонал, назначават се 10 000 млади, свестни момчета и нещата си идват по местата. А сегашните милиционери стават кофражисти. Те за друго и не стават.
161
4
 
0
 
! Отговори
cvete преди 13 години
Ей хора ,до кога престъпниците ще остават безнаказани и ще им се зачитат правата.Къде са правата на нашите даца които биват тровени изнасилвани и т.н.Изпуснал се е полицая.Та този човекоподобен заслужава нещо много повече от обида.
160
4
 
2
 
! Отговори
5225 преди 13 години
Сега поне се отива до там само с лична карта *** и я храни.
159
0
 
10
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 13 години
Честно, мечтая си за този момент - ДА ХРАНЯ ЧУЖДА ПОЛИЦИЯ. Честно, на драго сърце ще храня германски полицаи. Само да не са български торби, които освен че са некадърни са и лакоми !
158
3
 
0
 
! Отговори
cvete преди 13 години
Имам двама сина.Само като си представя че тези чов.същества тровят деца и погубват живота им ,тези думи които е казал полицая са нищо за тези *** а и все пак са думи.Колко мъка само са причинили на хиляди майки и бащи тези ***.Доживотни присъди за такива.
157
0
 
3
 
! Отговори
Тъй, тъй ... преди 13 години
"Изглежда странно, но е факт не конкретни управленски ходове, а медийни и "културни достижения" и гафове се превръщат в травматични политически теми."Тц! Ми съвсем не е странно.Просто на "конкретните управленски ходове" медиите пеят дирижирано и хорово осанна. А медийните и халтурни (халтурни не е правописна грешка:) "достижения" като по-меки ги пускат за изпускане на парата на мат'рЯла. И те се превръщат в "травматични политически теми" точно защото тогава лъсва голият *** на управлението и пълното разминаване между медийната "осанна" и обществената оценка. За дълбоко съжаление тази ситуация е същата като по бай Тошово време. Медийни дитирамби, пречещи на блестящите властници фактори, един вестник "Стършел" и театрите да изпускат парата ...
156
0
 
8
 
! Отговори
гребеца преди 13 години
снимката показва най-ясно-ЦИРКАДЖИИ
155
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Искам да отбележа, че на мвр не беше орязан бюджета, за разлика от на другите министерства. Далки си струва парите, а? Вземат заплати от нашите данъци, НЕ плащат здравни осигуровки и т.н. Поне да работеха нормални хора там, а то...
154
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Коефициента на интелигентност на българския полицай е отрицателен. Никой не плюе по институцията, а по хората работещи там. Тия скапаняци ще пребият 5 деца и ще ги накарат да си "признаят", после съдът ще ги освободи закономерно. Добре, че съдът е безпристрастен, защото ако зависи от полицаите, всички сме за бой и за затвора. Това ли е правова държава? Явно в мвр трябва всички да бъдат уволненйи и да назначат кадърни и мислещи хора, не побойници. Иначе мвр става поредната престъпна организация.
153
1
 
11
 
! Отговори
за нищо не става преди 13 години
Когато някой за нищо не става, той става полицай. Когато някой хептен за нищо не става, той става министър на вътрешните работи. Когато някой е абсолютна нула, него го избират за министър-председател (не става дума само за сегашния).
152
9
 
4
 
! Отговори
5225 преди 13 години
Плюйте плюйте по Българския полицай. Но не забравяйте че който плюе по собственната си полиция моаже да дойде ред да храни чужда полиция но тогава няма да може да плюе по нея защото нали разбирате...
151
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Макарушо да те стига това над което се подиграваш *** ***