Отлагат имунизации заради липсваща ваксина срещу Хепатит В

Количествата стигат само за новородените
14 юли 2010 22:50,
8
Отлагат имунизации заради липсваща ваксина срещу Хепатит В
Снимка: БГНЕС

Във връзка със запитвания на граждани за липса на педиатрична ваксина срещу вирусен Хепатит тип В за имунизация на децата, Министерство на здравеопазването (МЗ) информира: причината за моментната липса на ваксината срещу вирусен Хепатит тип В са възникнали производствени проблеми на фирмата-производител, поради което ваксината не може да бъде доставена съгласно сключеният  договор.

МЗ е предприело всички необходими мерки и е осъществило контакт с фирмата-производител с цел намиране на своевременно решение на проблема.

Установено е, че доставката на наличната в момента ваксина не може да бъде осъществена по силата на подписания договор.

С наличните към момента в РИОКОЗ количества ваксини срещу вирусен Хепатит тип В ще се покрият нуждите на страната за поставяне на първа доза на децата през първите 24 часа след раждането.

МЗ в следващите 1-2 дни ще обяви обществена поръчка за доставка на ваксини срещу вирусен Хепатит тип В за покриване на имунизационния календар на страната.

До сключване на новия договор временно ще се отложат имунизациите с втора (на 1 месец) и трета (на 6 месеца) дози.

Още по темата

МЗ има официалното становище на националните консултанти, че интервалът между първата и втората доза може да се отложи до 4 месеца, а между втората и третата доза  максимум до 17 месеца, без това да се отрази на изграждането на имунитета на децата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: мз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
ререре преди 13 години
Точно така, отменете всички ваксинации, след това нека шоуто с морбили, рубеола, хепатит, туберкулоза, тетанус, пертусис, дифтерия, полиомиелит и т.н. да започне! Големи разбирачи сте всички!
7
0
 
3
 
! Отговори
възнедоволен преди 13 години
Какво са ти виновни докторите, да не би те да произвеждат ваксини, простакела такава! Аман от тикви!
6
3
 
1
 
! Отговори
недоволна преди 13 години
алоооодоктори и управляващи,на експерименти ли си играете какво са за вас здравето и живота на обикновенните хора-нищо ли-така излиза ито не от вчераа от 20 години
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не я ли забраниха тази ваксина на Запад!?Майките да влезнат в западните блогове и да се поинтересуват
4
4
 
3
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Ти недей да си толкова сигурен за 10те години. всъщност заразяването може да стане и по доста по банален начин от този с кръвопреливането. освен това бебето се кърми..ами ако майката е с хепатит Б? моля те, инфото в нета, далеч не е всичко...
3
2
 
0
 
! Отговори
Не сте прави преди 13 години
Империята отвръща на удара.В случая - лекарите.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе тоя хепатит Б не се ли предава по полов и кръвен път само? bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%B5%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%82_BВ уикипедия можете да прочетете повече. Защо трябва да се ваксинират бебета, те по полов или кръвен път надали ще се заразят в първите 10 години. При кръвопреливане донорската кръв се изследва и тогава се прелива, за това няма страшно ако не се направи имунизация в ранна детска възраст!
1
1
 
1
 
! Отговори
vida преди 13 години
kato njma za 2 i 3 vaksina, da ne pravjt i 1.6te vaksinirat decata po kasno, kato imat i trite.da ne se pravjt na tarikati.